Miért nem áll meg az autósok 90%-a a zebránál, hogy átengedje a gyalogost?
Remélem nem a maradék 10% fog írni. :)
Csak mert tényleg kíváncsi vagyok az okokra!
Én inkább gyalogos vagyok, de vezetni is szoktam és mindig figyelek a zebráknál, hogy áll-e ott gyalogos, sőt esős időben a járda közelében lévő pocsojákba sem gázolok bele! A férjemet is nekem kellett "megtanítani" ezekre... Ő nem tudja miért nem állogatott meg a zebránál.
Az is nagy "poén" amikor a gyalogos hóba-fagyva áll a zebránál és a meleg kocsiban ülő autós rest megnyomni a féket...
Most már gyermekem van, nem tehetem meg amit azelőtt, hogy direkt a vezető elé ugrom (persze felmérve, hogy tuti meg tud állni), hogy legalább egy kicsit beijedjen, vagy észre vegye magát.
Nagyon ideges vagyok, hogy ott állok a babakocsival az út szélén és legalább 10 autó elmegy előttem, vagy legalább az egyik irányban végre megállnak, de a másik irányban még így sem veszik észre magukat a sofőrök.
Szóval MIÉRT?!?!?!?!?!!?!?!?!
"80-al száguldoztok ott, ahol csak 50-nel szabad és persze, hogy így nem lehet lassítani sem, de nem is áll szándékotokban, mert észre sem veszitek a zebrát, tehát a tudatotokig el sem jut, hogy lassítani, vagy adott esetben megállni kellene."
Kicsit elfogult vagy. Te sofőrként az összes zebra előtt megállsz ha vannak ott, még véletlenül se fordult elő veled olyan, hogy átmentél. Eltudom képzelni. Gyalogosként meg vered a nyálad, hogy nem engednek át. Mert elsőbbséged van. Igy van, ez igaz. Csak azt épp elfelejted, hogy az autósnak is van elsőbbsége a gyalogossal szemben (pl ahol keresztbe rohangálnak, hogy elérje a buszt, villamost...stb.), néha mégis megáll az autós és átengedi a gyalogost, ott ahol éppen nem kéne. Nem igaaaaz?
Bocs, ha úgy jött le, hogy a mindig miatt "verem a nyálam"!
De nehogy azt mond, hogy normális, hogy 10 autósból, ha 1 átenged, akkor örülhetek! Egyébként még jó, hogy ismersz. :) Szánalmas. Elmondanám, hogy csak annyit várok el a környezetemtől, legyen az szűk, vagy tág, amit én is nyújtani tudok. De gondolom ez neked elképzelhetetlen.
Tulajdonképpen hülye voltam, hogy el kezdtem veletek vitatkozni, mert végül is csak a Ti válaszotok érdekelt és a bunkó gondolkozás nem fog ennyitől megváltozni.
Én be is fejeztem. :)
"De nehogy azt mond, hogy normális, hogy 10 autósból, ha 1 átenged, akkor örülhetek!"
==>> 10-ből 1 átenged a zebrán, máshol meg 10-ből 9 átenged ahol nincs zebra. Mert lehet fura, de ilyen is van.
"Elmondanám, hogy csak annyit várok el a környezetemtől, legyen az szűk, vagy tág, amit én is nyújtani tudok."
==>>
Hát ezt beszéld meg a környezeteddel. Én elég nagy lakótelepen lakom, laknak itt vagy jó pár ezren, nem hiszem, hogy mindenki odafog figyelni a másikra :D
Az a gond, hogyha a járda szélén állok, akkor nem állnak meg, ha viszont lelépek a zebrára, akkor meg úgy rám dudál (de nem lassít!) a paraszt, hogy az infarktus kerülget.
Tiszteletem a kivételnek.
"Megint mindez azért, mert a gyalogosnak derogál mondjuk 30 másodpercet állni, urambocsá' 1 percet."
Hagyjatok már a szar szövegetekkel, engem nem érdekel, mekkora a fogyasztásotok, nem az én gondom. A gyalogos bizony nem ér rá fél meg 1 percet, tudod, nem csak az autóban ülő istenek siethetnek valahova. Ha ennyire zavar ez a dolog, lobbizzál több lámpás kereszteződésért meg aluljáróért, de a szabályt tartsd be. Komolyan mondom, az agyam elszáll ettől a stílustól.
"engem nem érdekel, mekkora a fogyasztásotok, nem az én gondom."
==>> Nem hát. Nyilván az autósé. Csak akkor ilyen felfogással miért vagy te jobb, mint a többi?
"A gyalogos bizony nem ér rá fél meg 1 percet"
==>> Akkor az autós miért érjen?
Tipikus gyalogos hozzáállás! Kb. összefoglaltad azt, amiről itt pofázunk már napok óta! Ezért nem állunk meg a gyalogosoknak, ezért utáljuk őket, mert ilyen hozzáállással vannak!
Én amikor kiszállok az autóból már leírtam hogyan közlekedem. Mindig ügyelve arra, hogy az arra járó autónak a lehető legkevesebbet kelljen lassítani.
Akkor mondok jobbat: 1-2 gyalogos arra veri magát, hogy ő milyen környezetvédő! Tudod mivel lehetne védeni a környezetet? Ha nem kényszerítenél fékezésre 10 autót csak azért, mert nem bírsz fél percet várni! El sem hinnéd mennyi fölösleges benzint füstölnek el egyetlen ilyen alkalommal. És hány ezer ilyen történik naponta? És itt nem arról van szó, hogy nem érdekel mennyit költ benzinre az autós, hanem te szívod azt a levegőt, te fogsz szépen lassan beledögleni a szennyezett levegőbe.
Mert az autós felsőbbrendű lény. Az autó pedig egó meghosszabbítása (a rá költött pénz mennyiségével többnyire egyenes arányban). Miért is érdekelné a dolog - vagy hallottál már olyat, hogy a gyalogos autóst gázolt?
A benzingőz tényleg elfelejteti veletek, hogy nektek is LÁBATOK van???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!