Vannak olyan KRESZ jogszabályok, amelyeket érdemes lehet módosítani, felülbírálni? Ha igen, mik azok szerintetek?
Teljesen igazad van, csak ehhez nem kell megállni. Ha kitakarja valami a balról jövőket, akkor értelemszerűen EAK mellett is meg fogok állni, ha pedig nem, akkor 10-15-tel gurulva is van kb. 10 másodpercem felmérni, hogy jönnek-e, és hogy van-e saját sávom. Egyébként a 2023-as Utcaképen még EAK volt, tehát 15 évig úgy funkcionált. Gondolom történt egy baleset, és kicserélték a táblát (láttam már ilyen szituációt).
Értelemszerűen megállok a vonalnál, de egyszer sem fordult még elő, hogy a megállás pillanatában ne láttam volna még, hogy mehetek-e, pedig nem egyszer és nem kétszer jártam már ott.
#42: "Gondolom történt egy baleset, és kicserélték a táblát"
Na látod, ha mindenki tudna normálisan vezetni meg magától felmérni hogy itt meg kell állni vagy sem, akkor nem kéne a kötelező megállást előíró tábla. De kell, mert sok aki épp csak megkapta sokadikra a jogsit vagy egyszerűen csak megvette. Szóval ne kampányoljatok itt a STOP eltörlésért, mert amíg akad gyengébb képességű úrvezető, addig kelleni fog. Legalább azért, hogy ő legyen a hibás ha valakibe belecsattan, ne más.
43.
10x annyi helyen van EAK, mint Stop, ott már tud vezetni az úrvezető is? Mert ha igen, akkor a Stopból is nyugodtan lehet EAK-ot csinálni, vagy legalábbis a kötelező megállást eltörölni.
És ha EAK táblánál jön belém, akkor is ő lesz a hibás, ez nem érv a Stop-tábla mellett.
45.
De mi köze ennek ahhoz, hogy meg kell állni valahol, ahonnan nem látni éppen semmit??
48.
Ja, hogy nem tudsz válaszolni. Van ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!