Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A mentőautó mögött szabad...

A mentőautó mögött szabad közlekedni?

Figyelt kérdés

Ha jön a mentő szirénázva, és én elengedem, akkor mehetek közvetlenül utána, hogy úgymond törje nekem az utat? Természetesen, ha piros van, akkor megállok, de ha csak simán felzárkózom vele, és követem megfelelő távolsággal, jobb sávban akkor lehet így megkerülni a forgalmat?

Reggel dugó volt egy olyan úton, ahol nincs lámpa, és minden kereszteződésben elsőbbségünk van és pont jött egy mentő, ekkor jutott eszembe, de nem mertem megcsinálni. Nem emlékszem olyan szabályra, hogy nem szabad utána menni.

dec. 10. 15:51
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
100%

Várjuk meg, hogy helyreálljon a forgalmi rend, miután elhaladt a mentőautó! Ne tapadjunk rá szabálytalanul a mentőre, hogy egérutat nyerjünk!

[link]

dec. 12. 10:56
 52/55 anonim ***** válasza:
66%
Lehet ideje lenne felfrissíteni a tudásod kedves "veterán oktató" :D
dec. 12. 10:56
 53/55 anonim ***** válasza:
50%
Érzésem szerint a veterán oktató maga a kérdező
dec. 12. 11:02
 54/55 anonim ***** válasza:
31%

#50&51

Ezek a cikkek csak vélemények tanácsok. Egyet tudok velük érteni, de itt a hivatalos szabályokról volt szó. Eleinte aranyosnak tartottam, amikor kezdő vezetők, nekem és a kollégáknak a vezess.huval példálóztak.

#52&53 Azt hisztek el amit akartok, ha az kielégíti a lelketeket. Nekem nincs szükségem, hogy bármit bizonyítsak néhány arc nélküli idegennek az interneten. :)

A videót azért várom.

dec. 12. 12:09
 55/55 A kérdező kommentje:

#46 Nagyon szépen köszönöm a választ. Egyébként belegondolva van benne valami. Habár reggel, mikor ez a kérdés született, nem volt nagy tolongás a belsőért, de amennyi eszetlen van az úton, bármikor kivághat elém egy autó. Valószínűleg továbbra sem fogom megpróbálni a manővert, mert túl sok szemponttól függ a sikeressége, így nem éri meg a kockázatot.

Látom te is a vicceskedők áldozata lettél lepontozásban, de én mindenesetre adtam egy zöldet. Ahogy mondani szokták "Ne etesd a trollokat". :)

dec. 12. 16:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!