Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A mentőautó mögött szabad...

A mentőautó mögött szabad közlekedni?

Figyelt kérdés

Ha jön a mentő szirénázva, és én elengedem, akkor mehetek közvetlenül utána, hogy úgymond törje nekem az utat? Természetesen, ha piros van, akkor megállok, de ha csak simán felzárkózom vele, és követem megfelelő távolsággal, jobb sávban akkor lehet így megkerülni a forgalmat?

Reggel dugó volt egy olyan úton, ahol nincs lámpa, és minden kereszteződésben elsőbbségünk van és pont jött egy mentő, ekkor jutott eszembe, de nem mertem megcsinálni. Nem emlékszem olyan szabályra, hogy nem szabad utána menni.

dec. 10. 15:51
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
100%

"Ha Jóska a válaszod, akkor ezzel az erővel már a garázsból sem álljunk ki, mert bármikor balesetet okozhatsz bárhol. Akkor inkább tiltsuk be az autókat."

Szerintem jobb ötlet lenne simán csak téged eltiltani, másokat meg hagyni nyugodtan közlekedni.

dec. 11. 13:34
 22/55 anonim ***** válasza:
100%

"Tilalomra utaló szabályt, ami kimondja fekete-fehéren, hogy szirénázó rendőr mögött közlekedni tilos, viszont még mindig nem kaptam."

Na, ez egy jó ötlet. Suhanjál csak a szirénázó rendőr szélárnyékában, minél közelebb, hagy kapcsoljanak le szépen.

dec. 11. 13:35
 23/55 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

A rendeletben hol szerepel, hogy

- Trabant gépkocsival hogyan kell közlekednem;

- üres tankkal haladhatok-e az úton;

- narancssárga motorkerékpárral részt vehetek-e a forgalomban?

Ezeket sehol nem találom

dec. 11. 13:37
 24/55 anonim ***** válasza:
75%
Az ilyenek miatt kell kiírni fekete-fehéren a csap felé, hogy moss kezet, sőt még ábrát is kell mutatni, hogy hogyan. Szabály kell minden apró dologra, hogy pisilés után illik kezet mosni, meg a mentő nem azért szirénázik az utakon, hogy neked törjön utat.
dec. 11. 13:39
 25/55 A kérdező kommentje:
#19 És mi van akkor, ha én alapból a mentő mögött haladtam. Tehát akkor kényszerít a kresz, hogy lemondjak az elsőbbségemről?
dec. 11. 13:42
 26/55 A kérdező kommentje:

#21 Ez nem fog megtörténni. Az elmúlt negyven én alatt még figyelmeztetést sem kaptam.

#22 Tanulj meg olvasni, csak ennyit tudok mondani. Az eredeti kérdésben ott van, hogy "..és követem megfelelő távolsággal..". Nem volt szó arról, hogy a seggében haladjak.

#23 És nem is tilos egyiket sem. A bíróságon is ezeket szokták nézni. Már a Rómaiak is tudták, hogy le kell írni minden tilalmat. Egyébként, ami alapvetően, józan paraszti ésszel felfogva nem illik, arra általában valahol van szabály.

Ezzel az erővel bárki bezárhatnának a börtönbe. Ha szerdán füvet nyírsz, akkor bármikor lecsukhatnak, mert ugyan nem tiltja, de nem is engedi a törvény, hogy szerda délben füvet nyírhass. Ez a törvények lényege.

#24 Azok nem törvénybeli szabályok, nem jár értük szankció. Rossz a példád.

dec. 11. 13:48
 27/55 anonim ***** válasza:

"És mi van akkor, ha én alapból a mentő mögött haladtam. Tehát akkor kényszerít a kresz, hogy lemondjak az elsőbbségemről?"

Úgy látom, lassan kezded kapisgálni, mit is ír a KRESZ.

dec. 11. 14:23
 28/55 anonim ***** válasza:

"Ez nem fog megtörténni. Az elmúlt negyven én alatt még figyelmeztetést sem kaptam."

Próbáld csak ki, gyerünk. A szirénázó rendőrautó szélárnyékában, csak bátran. Amúgy ha tényleg 40 éve vezetsz, végképp vérciki ez a hozzáállás. Azt hittem, valami kamasz hülyegyerek vagy, akinek még a bajsza se nőtt ki.

dec. 11. 14:24
 29/55 A kérdező kommentje:

#27 Tehát te azt mondod, hogyha én bent vagyok a sávomban, és valaki be akar menni elém, akkor kötelező vagyok beengedni? Mi lesz még, ha körforgóban vagyok akkor is engedjem be, aki még nincs bent? Vagy esetleg ha zöld lámpám van, akkor is engedjem be azt, akinek pirosa van? Esetleg még ilyen jó ötleteid vannak?

#28 Látom a a sértegetés az megy érvek helyett. Nincs esetleg egy Menczer rokonod? Még mindig nem a szélárnyékáról beszéltük, hanem a követési távolságot betartva.

dec. 11. 14:49
 30/55 anonim ***** válasza:

"#10 Úgyis ki kell cenzúrázniuk a rendszámomat különben megy a feljelentés Youtubeon. Az meg kifejezetten érdekel, hogy mi írni a rendőr, mert eddig csak azt látom, hogy nincs benne semmi vétek."

Csak a youtubera feltöltött van cenzúrázva. Az eredeti videó alapján simán feljelentenek!

Konkrétan ilyen paragrafus sehova nincs leírva hogy "megkülönböztető jelzéseit használó mentő mögött nem szabad közlekedni" De sok más szabály betartása mellett ezt nem teheted meg.

Csak egy példa: 50-es táblánál rongyol 70-el a mentő... nem fogod tudni tartani a tempót ha nem sértesz szabályt.

dec. 11. 16:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!