Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért nem tiltják be a WAZE,...

Miért nem tiltják be a WAZE, és hasonló appokat?

Figyelt kérdés

Gyakran tapasztalom, hogy egysávos úton a s3ggemben hajtanak az emberek, pár centikre. Nem tudom, hogy mit gondolnak. Azt akarják, hogy lemenjek az útról? Hozzáteszem, hogy mindig a maximális megengedett sebességgel haladok, nem vagyok mazsola.

A lényeg, hogy, ha tarffipax, vagy véda alatt megyek el, akkor a tolakodók mindig lelassítanak, majd amint elhagytuk a mérést, visszatolnak a s3ggembe.

Gondolom, ezeknek mind ott a Waze, és társai a szélvédőn, hogy a meximális veszélyeztetést követhessék el.

Kérdem én, nem lenne előnyösebb, ha ezeket betiltanák az országban?

Lehetne büntetés kiszabni azoknak, akiknek ott világít az arcába az app, vagy esetleg be is tiltatni, úgy, hogy le se lehessen tölteni, mint ahogy annak idején a TikTokot tiltották be az USÁ-ban.

Én megértem, hogy hasznos dolog, előre látni, hogy mikor, és hol van építkezés és dugó, de azt veszem észre, hogy az emberek inkább a csekkek elkerülésére használják ezeket.

2024. ápr. 8. 10:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/76 A kérdező kommentje:

#70 Lehetnek ilyen esetek, de ez Wazéval is megeshet. Én általában az adott sebességen tartom a mutatót, így belefér, ha picit gyorsabban megyek, vagy megjelenik egy váratlan tábla.

A Dashcam nem tilos, a Waze elméletileg az. Ha jól tudom, akkor nem nézik annyira még, de most hogy hevül a helyzet, így lehet lépni fognak az ügyben.

Két lehetőséget tudok elképzelni. Vagy nézni fogják, és véletlenszerűen kihúznak valakit a forgalomból, kötelezik, hogy mutassa meg a telefonját, és ha megtagadja, akkor büntetés, vagy telefon elkobzás (mondjuk Magyarországon ez felejtős, mert itt még az ittas sofőrt sem szokták megállítani). A másik, hogy komplett betiltják. Levetetik Apple storeból, és Google Playstoreból, vagy kötelezik a fejlesztőt, hogy inaktiválja az ország felhasználói között a traffi funkciót.

Ezt már nekik kell kitalálni.

aug. 5. 11:12
 72/76 anonim ***** válasza:
Hát pont németeknél azt hiszem még csak nem is nagyon vegzálhatnak ok vagy gyanú nélkül, szóval szerintem az lesz, hogy vagy levetetetik, vagy megegyeznek, hogy a funkciót tiltsák, mert maga a waze hasznos is abból a szempontból, hogy németknél mármár társasági esemény a dugóban állás, meg 2-nél több német bevásárlókocsival is képes dugót csinálni, így aki el akarja ker´lni, vagy a tudni akar a balesetekröl, annak hasznos a trafi funkció nélkül is.
aug. 5. 11:30
 73/76 anonim ***** válasza:

A Waze közösségi navigációs appnak csak egyik szolgáltatása a trafizás jelzése. De ha egyébként jól tervez, és olyan dolgokat is tud, amit más nem, az miért baj? Pl. kátyús, rossz utat is tudsz jelölni. Vagy balesetre figyelmeztetni. Ez miért nem jó?

Ha váratlanul lelassul, megkérdezi, miért? És vissza tudod jelenteni, hogy torládás, vagy egyéb ok stb.

aug. 5. 11:38
 74/76 A kérdező kommentje:
#72 Igen, a forgalmi eseményeket kár lenne kivenni, bár én erre a Google mapst használom.
aug. 5. 11:39
 75/76 anonim ***** válasza:
Szerencsére a maps is megkapja a rendőr jelentése funkciót rövidesen. :D :D
aug. 5. 18:44
 76/76 A kérdező kommentje:

[link]

Úgy látszik egyesek nagyon kellemetlenül érezhetik magukat most. Nem baj, mindenki tévedhet néha. Bocsánatkérés elfogadva! :)

nov. 28. 15:15
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!