Miért nem tiltják be a Jehova Tanúi és ehhez hasonló felekezeteket?
A Jehova Tanúi olyan szervezet, amely családokat választ szét, gyűlöletet kelt. A tagoktól megkövetelik, hogy feltétel nélkül vessék alá magukat a felekezet akaratának és céljainak. Aki ismeri őket, tudja miről beszélek.
Bár tény hogy az alkotmány garantálja a vallásgyakorlás szabadságát, de ettől még nem kéne hagyni hogy mindenféle szekta működjön szerte a világban.
Te nem tudom mirol beszelsz:D ismerek jehova tanui not, sose akarta ram eroltetni a hitet, 20 eves hazas, a ferje nem kovet egy vallast se, a gyerekeire se eroltette ra annyi, hogy nem tartottak meg sose a pogany/kereszteny unnepeket kb ezt erzekeltek csak a gyerekek. Nem lett szetvalasztva a csaladjuk es nincs koze a gyulolethez sem....
Tovabb megyek, egy volt iskolatarsam anyukaja is az, majd a lany is felvette a vallast, 18 eves kora korul, elotte nem erdekelte. Eltunt az osszes kozossegi oldalrol, csendben eli a boldog eletet.
Vidiripi
Jehova tanúi valóban szélsőséges álláspontot képviselnek de azért azt állítani hogy gyűlölet keltők az túlzás!
A tagoktól alap elvárás hogy engedelmeskedjenek az Őrtorony szervezetnek ez tény!
És igen sajnos a tanúk ténykedése során valóban mentek tönkre családok vagy romlottak meg családi kapcsolatok!
Ha be is tiltanák Jehova tanúit akkor is tovább működnének mint ahogyan a kommunista időkben is működtek!
Alapjában véve pont azért nem tiltják be őket amit te magad is írtál ,vallás szabadság van!
De ez nem csak rájuk vonatkozik és tévhit hogy a tanúk vívták ki a vallás szabadságot!
1
Ők az egyetlen szekta akik annyira meghamisították a keresztény tanokat, hogy saját átírt Bibliát kellett kiadniuk hozzá (a tanúk csináltak maguknak egyet Ú Világ Ferdítés címmel). Bár tény, hogy a mormonok is bele-bele nyúlnak a Biblia szövegébe de csak" hozzátették a Mormon könyvét a Szentíráshoz.
1
Akkor válaszolok arra. A családomban van pár jehova, és az egyik rokonom azért lett kitíltva mert hozzáment egy nem jehovához és ilyenkor a többi tagnak is megvan tíltva hogy szóba álljanak vele külömben ők is így járhatnak...ilyenkor mondt hogy nem szekta!
Az meg hogy ismersz pár embert, aki ennek a vallásnak hódol attól még nem nyersz betekintést hogy mi folyik náluk..
Még az 1900-as években jártam egy jehovás elvált asszonnyal. Nekem úgy tünt, hogy inkább a társaság miatt jár el a gyülekezetbe. Néha beszélt arról, hogy "megintették" mert én nem tartozom hozzájuk.
Azzal próbált meggyőzni, hogy 2000-et "nem ír a biblia", akkor kipusztul az emberiség, s Isten csak az igazhívőket fogja megmenteni.
Szóval nem áltam kötélnek, úgy egy év után otthagyott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!