Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért nem tiltják be a WAZE,...

Miért nem tiltják be a WAZE, és hasonló appokat?

Figyelt kérdés

Gyakran tapasztalom, hogy egysávos úton a s3ggemben hajtanak az emberek, pár centikre. Nem tudom, hogy mit gondolnak. Azt akarják, hogy lemenjek az útról? Hozzáteszem, hogy mindig a maximális megengedett sebességgel haladok, nem vagyok mazsola.

A lényeg, hogy, ha tarffipax, vagy véda alatt megyek el, akkor a tolakodók mindig lelassítanak, majd amint elhagytuk a mérést, visszatolnak a s3ggembe.

Gondolom, ezeknek mind ott a Waze, és társai a szélvédőn, hogy a meximális veszélyeztetést követhessék el.

Kérdem én, nem lenne előnyösebb, ha ezeket betiltanák az országban?

Lehetne büntetés kiszabni azoknak, akiknek ott világít az arcába az app, vagy esetleg be is tiltatni, úgy, hogy le se lehessen tölteni, mint ahogy annak idején a TikTokot tiltották be az USÁ-ban.

Én megértem, hogy hasznos dolog, előre látni, hogy mikor, és hol van építkezés és dugó, de azt veszem észre, hogy az emberek inkább a csekkek elkerülésére használják ezeket.

2024. ápr. 8. 10:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 anonim ***** válasza:
Már törölték azt a kommented, nem véletlenül. :)
2024. ápr. 11. 10:25
 52/76 A kérdező kommentje:

#51 Azért törölték, mert válaszoltam a sértegetésre, így vele együtt azt is törlik. A kérdésemet meg okkal nem törlik. Abban az egy kommentemben használtam degradáló kifejezést, de mint mondtam, csak szembe állítottam az illetőt a saját magával. Aláírírom, nem kellett volna reagálnom arra a kommentre. Hibáztam.

De már megint ezen vitatkozunk, amíg az eredeti téma érintetlen.

2024. ápr. 11. 10:31
 53/76 anonim ***** válasza:
És ez így is van rendjén.
2024. ápr. 11. 10:50
 54/76 bazaltkaroly ***** válasza:
46%

Egy ideje nézem már ezt a beszélgetést, és látom mekkora káosz bontakozott ki. nem akartam hozzászólni, mert pont ez előtt egy hasonló kérdésnél válaszoltam. Egyébként tényleg nagyon bunkók voltak a válaszok, de kérdező, neked sem kéne belemenni a játékba ilyen módon, főleg ha törlik a kommenteket. Mondom én, aki beszólogatok finoman a kötekedni és provokálni járó embereknek. Úgy vagyok vele, hogy moderálnunk kell magunkat, úgy hogy rászólunk a nem idevaló emberekre, de ezt csakis finoman.

Na most vissza a kérdésedre:

Vannak országok, ahol a Waze le van korlátozva, és félő, hogy terjedni kezd ez a szokás, de én úgy érzem, hogy nem feltétlen szükséges ezt meglépni, mert a másik oldalról is van sunyiság.

Valóban vannak olyanok, akik a büntetéseket akarják megkerülni ezzel, de hány példát láttunk arról, amikor a rendőrség bujkál a traffipaxxal. Főleg karácsony közeledtével, a reklámtáblák, bokrok, más autók mellett gubbasztva figyelnek, hogy kikaparják az év végi bónuszt az ember zsebéből.

alapvetően ez sem lenne akkora baj, de nemrég eltörölték a ráhagyást is, aminek köszönhetően szabad kezek kapnak, és akár egy kisebb figyelmetlenség miatt is utánunk eredhetnek. jelzem, hogy én is igyekszem betartani a szabályokat, és néha-néha előveszem a Wazét, de én is inkább Google maps párti vagyok.

Tegyük hozzá, hogy ha nincs Waze, akkor az embereke városon belül, félelemből hajlamosak ötvenes táblánál, harmincöttel menni, mert "biztos ami biztos", ezzel feltartva a forgalmat. A Waze itt segít, mert azok az emberek tudni fogják, hogy hol mehetnek bátran. És ezek az emberek nem gyorshajtani akarnak, csak nagyon félnek a büntetéstől. Ezek azok az emberek, akik 120-nál satuznak az autópályán, maikor meglátnak egy rendőrt, vagy kamerát. Ilyen esetben segít a Waze.

Azt mondom, hogy csak akkor lehetne beszüntetni, ha a rendőrség is látható helyen mérne, és visszavonnák a ráhagyás eltörlését.

Továbbá az a másik baj, hogy a büntetések alacsonyak, és a gazdagabb polgároknak ez csak gyorshajtási költségként esik le. Be lehet hozni nagyobb büntetést, vagy akár autó lefoglalást, de ez más más téma.

Sajnos túl sok ember veszíti életét a gyorshajtás miatt, de itt nem nekünk kellene tenni, hanem a hatóságoknak intézkedni. Így lehetne életeket menteni igazán.

2024. ápr. 11. 11:01
 55/76 A kérdező kommentje:

#54 Na végre, azt hittem már nincs itt olyan felhasználó, aki az odalt, annak a céljára használja.

Igen, és elnézést kérek azért az egy válaszomért, már ezt említettem, hogy hiba volt.

Valóban látok rengeteg bujkálós rendőrt az interneten, ami azért tényleg elgondolkodtat a dologról. felfoghatjuk, hogy a Waze jelzése, afféle polgári ellenállás a sumákolás ellen, és az igazságtalan mérés ellen.

Továbbá tapasztalom én is, hogy városon belül döcögnek az autók, és tényleg nagyon le tudják fojtani a várost, főleg a csúcs alatt.

"Azt mondom, hogy csak akkor lehetne beszüntetni, ha a rendőrség is látható helyen mérne, és visszavonnák a ráhagyás eltörlését." Esetleg valahol középúton megállni. Valahogy megfigyelni, hogy kik azok, akik lassítanak a kamerák előtt, vagy esetleg a Waze küldhetne figyelmeztetést, hogy ez így nem játszik, és hogy nem erre adták a funkciót.

"Továbbá az a másik baj, hogy a büntetések alacsonyak, és a gazdagabb polgároknak ez csak gyorshajtási költségként esik le. Be lehet hozni nagyobb büntetést, vagy akár autó lefoglalást, de ez más más téma."

Amúgy ez tényleg jó ötlet lenne. Pitiáner csekkek helyett, akár 24 óra börtön is járhatna. Azt az időt nem tudnák visszavásárolni a pénzesek sem.

Így belegondolva, a Waze egy hasznos dolog, és bár vannak, akik csak a bírság miatt használják, de egyben védelmet is ad a normális vezetőknek. Végül is kivel nem esett már meg, hogy picit többet nyomott a gázon, vagy nem vette észre a táblát.

Ki tudja, lehet mérésszezon előtt én is kipróbálom egyszer. :)

Köszönöm az értelmes választ!

2024. ápr. 11. 11:12
 56/76 anonim ***** válasza:

54 "de nemrég eltörölték a ráhagyást is,"

Ez mi? Nem élek magyarországon, ezért nem tudom miröl van szó, de jobb tudni.

2024. ápr. 11. 12:36
 57/76 bazaltkaroly ***** válasza:
#56 Ugye eddig volt egy ráhagyás a rendőrök mérőeszközén, így ha 50-es táblánál mentél 55-el, akkor nem számított bele. Ezt eltörölték, és most már 51 km/h-nál is megbüntethetnek, de csak akkor, ha a rendőr állít meg. Védáknál, és fix mérőknél nincs ilyen szabály.
2024. ápr. 11. 13:55
 58/76 anonim ***** válasza:
#56 na hát akkor mi magyarok megint mndenkinél mindent jobban tudunk. Németeknél 4 kmh- t levonnak tolerancikánt, és a maradék alapján büntetnek. Magyarul 54-nél jó vagy még.
2024. ápr. 11. 14:03
 59/76 bazaltkaroly ***** válasza:
#58 Ennek a logikáját senki nem érti. Valószínűleg csak pénznyelés.
2024. ápr. 15. 09:08
 60/76 A kérdező kommentje:

#58 Inkább emelték volna meg a pénzbírságot, minthogy a ráhagyást szüntetik meg.

/Amúgy csak úgy megjegyzem, hogy mégis lehet normálisan kommunikálni 53-as és a többiek? Olyan nehéz lett volna így kezdeni?/

2024. ápr. 15. 09:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!