Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért nem tiltják be a WAZE,...

Miért nem tiltják be a WAZE, és hasonló appokat?

Figyelt kérdés

Gyakran tapasztalom, hogy egysávos úton a s3ggemben hajtanak az emberek, pár centikre. Nem tudom, hogy mit gondolnak. Azt akarják, hogy lemenjek az útról? Hozzáteszem, hogy mindig a maximális megengedett sebességgel haladok, nem vagyok mazsola.

A lényeg, hogy, ha tarffipax, vagy véda alatt megyek el, akkor a tolakodók mindig lelassítanak, majd amint elhagytuk a mérést, visszatolnak a s3ggembe.

Gondolom, ezeknek mind ott a Waze, és társai a szélvédőn, hogy a meximális veszélyeztetést követhessék el.

Kérdem én, nem lenne előnyösebb, ha ezeket betiltanák az országban?

Lehetne büntetés kiszabni azoknak, akiknek ott világít az arcába az app, vagy esetleg be is tiltatni, úgy, hogy le se lehessen tölteni, mint ahogy annak idején a TikTokot tiltották be az USÁ-ban.

Én megértem, hogy hasznos dolog, előre látni, hogy mikor, és hol van építkezés és dugó, de azt veszem észre, hogy az emberek inkább a csekkek elkerülésére használják ezeket.

2024. ápr. 8. 10:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 A kérdező kommentje:

#12 De mégis jobb az életminőség. Sokkal jobb a fizetés. Ezért megy annyi magyar Németországba dolgozni.

amúgy ha jól tudom volt egy hír pár éve, miszerint a rendőrség már nem jelenti be a méréseket, mert túl sok ember, csak arra a szakaszra lassít le.

2024. ápr. 8. 14:27
 12/76 anonim ***** válasza:

13 a rendörség nem jelenti, de az emberek egymásnak igen, föleg az ilyen helyi FB csoportok müködnek.

"csak arra a szakaszra lassít le."

Ez igaz ott is, ahol épp nincs sebességkorlátozás. Tudják, hogy hol vannak a fix trafik, és attól kapok egyfaxt, amikor nincs korlát, megyünk 130-cal, de még satuzik a trafi elött a hülyéje, mert nem tudja, merre van arccal.

(jogosan kérdeznéd, minek trafi, ahol nincs korlát: vannak idöszakos korlátozások, illetve a kamionoknak 90 van, azt mérik)

Igen jobb az életminöség, jobban lehet keresni, több is a kiadás, de a többöl mégis lehet spórolni is. Csak megyünk a lejtön. Szarkasztikusan azt szoktam mondani, hogy ebben magyarország elöl jár, mert minden megy lefelé, csak a német még nincs annyira lent.

2024. ápr. 8. 14:37
 13/76 Watt25 ***** válasza:
54%
Te jó ég! A gyorshajtás oka a navigációs szoftverek. Gratulálok! Mondj még okosakat!
2024. ápr. 8. 16:22
 14/76 anonim ***** válasza:
Én még nem kerültem veszélybe trafi detektálás miatt.
2024. ápr. 8. 17:18
 15/76 A kérdező kommentje:
#18 Pedig simán megtörténhet, (remélem nem fog, nem kívánok ilyet), ha valaki a gyorshajtási csekk kivédésére használja. Ha nincs ilyen, akkor kevesebb ember száguld (valóban lesz, aki ez után is, de csappanna a számuk), és lehet, hogy pont egy ilyen fog veled szembe jönni, amikor éppen nem tudja bevenni a kanyart. Vagy akár egy iskolás csoportot fog átszántani, mert tudja, hogy úgysem mérnek, lehet nyomni neki, de nem jut el az agyáig, hogy a korlátozásnak oka van.
2024. ápr. 8. 17:22
 16/76 anonim ***** válasza:
100%

Tegyek fel, igazad van. De akkor mivel magyarázod, hogy az olyan autóutakon, autópályákon, ahol telepített kamerák vannak, extrém gyorsan haladókat is fotóznak. Meg alkalmi kitelepülésnél, minden inetgetés, waze, messziről látható háromláb mellet is el tudok száguldani?

Nem tudom, mennyire elterjedt a waze. Egy ideig használtam, de elegm lett a sok marhaságból, amit csinált.

A közösségi funkciók között csak egyik a trafi jelzése. De pl. balesetre is lehet figyelmeztetni, és több más dologra. És ezek csak ott működnek hatékonyan, ahol sokan használják.

2024. ápr. 8. 17:28
 17/76 anonim ***** válasza:
100%
Miből vonod le a következtetéseidet? Van valami felmérésed a waze használókról? És ha mondjuk Here navíja van, és a letölthető trafi információkat használja? Vagy egyszerűen ismeri az utat, tudja hol lehet számítani fotózásra?
2024. ápr. 8. 17:31
 18/76 anonim ***** válasza:
48%

"de azt veszem észre, hogy az emberek inkább a csekkek elkerülésére használják ezeket"

Tekintve, hogy alapvetően mérésbe, ellenőrzésbe baromi kicsi eséllyel fut bele az ember, akkor is nagy a tűréshatár, így ez a kijelentés szimplán csak nem igaz és a többség navigációra használja a navigációt.

Eleve azt látom, hogy nem az száguldozik aki GPS-el jár valahol először, hanem az akinek van helyismerete.

2024. ápr. 8. 19:02
 19/76 anonim ***** válasza:
Kicsit OFF: Ha gyakran mennek a seggedben akkor ott valamit te magad is rosszul csinálsz.
2024. ápr. 8. 19:08
 20/76 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem. Ha adott útszakaszon az adott járműfajtára megengedett legnagyobb sebességgel haladsz, akkor mérési helyeknél a téged közelről követőnek miért kell lemaradnia? Ha közelről követ, az nem lehet gyorshajtás, mivel te nem léped túl a megengedett legnagyobb sebességet.
2024. ápr. 8. 20:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!