Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért nem tiltják be a WAZE,...

Miért nem tiltják be a WAZE, és hasonló appokat?

Figyelt kérdés

Gyakran tapasztalom, hogy egysávos úton a s3ggemben hajtanak az emberek, pár centikre. Nem tudom, hogy mit gondolnak. Azt akarják, hogy lemenjek az útról? Hozzáteszem, hogy mindig a maximális megengedett sebességgel haladok, nem vagyok mazsola.

A lényeg, hogy, ha tarffipax, vagy véda alatt megyek el, akkor a tolakodók mindig lelassítanak, majd amint elhagytuk a mérést, visszatolnak a s3ggembe.

Gondolom, ezeknek mind ott a Waze, és társai a szélvédőn, hogy a meximális veszélyeztetést követhessék el.

Kérdem én, nem lenne előnyösebb, ha ezeket betiltanák az országban?

Lehetne büntetés kiszabni azoknak, akiknek ott világít az arcába az app, vagy esetleg be is tiltatni, úgy, hogy le se lehessen tölteni, mint ahogy annak idején a TikTokot tiltották be az USÁ-ban.

Én megértem, hogy hasznos dolog, előre látni, hogy mikor, és hol van építkezés és dugó, de azt veszem észre, hogy az emberek inkább a csekkek elkerülésére használják ezeket.

2024. ápr. 8. 10:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 A kérdező kommentje:

#18 Akiket lefotóznak, azok a maradék, akiknek lassacskán elveszik a jogsiját, ha nem tanulnak a büntetésekből.

#19 Személyes tapasztalat, mások elmondása. Akárhányszor felkerül témába a Waze, mindig arról beszélnek, hogy hol kell lassítani. Amikor mondom nekik, hogy be kéne tartani a sebességhatárt, akkor én leszek a szemükben a hülye, mert betartom a szabályokat.

#20 Navigációra ott a Google Maps. De mondjuk ebben van valami.

#21 Több mint húsz éve van jogosítványom, vezetéstechnikai tréningre is jártam, és sosem kaptam büntetést (csak parkolásra kaptam, de az más, ott nem veszélyeztek). Szerintem én jól csinálok mindent. Nem az én hibám, hogy az emberek nem tudják, hogy van követési távolság. Volt már egyszer, hogy rendőr a mögöttem nyomulót félreállította.

#22 Azért kell lemaradnia, mert:

"§ (1) Járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött – ennek hirtelen fékezése esetében is – meg lehessen állni."

Ötvennél, ha pár centire követ, akkor ott már nem tud megállni. Elég ha rá kell lépnem a fékre egy váratlan eset miatt.

Az illető nem tud tőlem gyorshajtást elkövetni, hanem próbál letolni, sürgetni, hogy ő tudjon haladni. Többsávoson nem érdekel, előzzön meg, de, ha csak egy sáv áll rendelkezésre, és én tartom a maximális sebességet, akkor ne nyomuljon. Vagy mit kéne csinálnom, menjek le a padkára/járdára?

2024. ápr. 9. 09:10
 22/76 anonim ***** válasza:
Forgó ujjal is lehet jelezni a trafit egymásnak. Ha már betiltjuk a Waze-t, tiltsuk be az ujjat is :)
2024. ápr. 9. 09:27
 23/76 A kérdező kommentje:
#24 Azt nehezebb észrevenni.
2024. ápr. 9. 10:02
 24/76 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk az is igaz, hogy az ilyen Siető Sanyiknak általában fogalmuk sincs, hogy mennyi épp ott a megengedett, ezért van, hogy meglátnak egy rendőrautót vagy trafit, akkor hirtelen 90-nél is satuznak 70-re.
2024. ápr. 9. 11:05
 25/76 anonim ***** válasza:

↑23/ (09:10)

Értem, és értettem is, hogy veszélyes közelségű követést kifogásolsz. De azt továbbra sem értem, hogy miért lassítanak „tarffipax, vagy véda alatt”? Ezek nem ellenőrzik a követési távolságot, és felvételt is csak az általuk detektált szabálysértések esetén készítenek, tehát attól sem kell tartaniuk, hogy ott lesz bizonyíték, ha rá kell lépned a fékre.

2024. ápr. 9. 19:51
 26/76 anonim ***** válasza:
0%

Hagyjátok, tipik házmester .. az ilyen az ki éjjel kettőkor is DIREKT 45-el fog menni az 50-es korlát alatt ahol 3 kilóméteren át van záróvonal, hogy aztán köpködhessen ha megelőzik azon át, mert feltartotta a sort. Fáj neki ha valakinek erősebb, drágább, jobb autója van mert minek az neki, meg biztos adótcsalt abból vette satöbbi. akinek fáj az élet. :)

Amúgy meg a waze azért jó főként, mert vezetés közben nem kell egy kihajtogatott analóg térképet forgatni.. meg jelzi a torlódást, a traffi jelentés, csak grátisz, de elég nagy grátisz.

2024. ápr. 10. 09:02
 27/76 anonim ***** válasza:
én betiltanám a betiltást
2024. ápr. 10. 09:16
 28/76 anonim ***** válasza:
29: a 45 még hegyján. Németeknél az ilyenek 30-cal mennek (meg 70-nel 100-as korlátnál), és villognak, ha megelözöd.
2024. ápr. 10. 09:39
 29/76 anonim ***** válasza:
0%
na, a kérdező elmebajos fröcskölődéseit miért kell törölni...?
2024. ápr. 10. 10:36
 30/76 A kérdező kommentje:

#36 Nem vagyok ideges. Annak volt vörös a feje, aki privát üzenetben szép szavakkal illetett. Én csak kérdéseket teszek fel, és válaszolok a provokatív megjegyzésekre. A moderátorok már törölgették a valóban ideges válaszokat, ami bizonyítja, hogy valamiben igazam van, és az értékelések is alacsonyak ezeknél a válaszoknál.

Érdekes, hogy az illető, aki azt írta, hogy én biztos egy irigy vagyok, mert neki drágább az autója, azt senki nem említi, de amikor én görbe tükörként visszaírok egy ugyanilyen válasz, akkor én egyből elő vagyok állítva. Nem szeretik az emberek a törvényeket sajnos.

Elmondom megint. A házmesterkedés, az az, amikor olyan dologért súgsz be valakit, amivel másnak nem árt. Ha valakit azért jeletek, mert kárt okozhat más tulajdonában, vagy testi épségében, akkor az nem számít annak, sőt, az polgári kötelességem. Ha betörnek a házadba, akkor te sem teszel feljelentés, azért, mert nem vagy házmester? Ha megtudom rólad, hogy illegálisan töltögetsz le programokat, akkor inkább nem is tudok róla, de ha megtudom ,hogy valaki be akar menni, hogy felgyújtsa a házad, akkor első dolgom, hogy szólok a rendőrségnek, mert nem akarom, hogy bárkinek baja essen.

Egyébként egy szóval sem mondtam, hogy bárkit besúgnék, pedig van kamerám, de egyetlen esetet sem küldtem el a rendőrségnek, pedig egyesek megérdemelték volna. Olyan dologért dobáltok, amit ti találtok ki.

2024. ápr. 10. 10:57
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!