Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért nem tiltják be a WAZE,...

Miért nem tiltják be a WAZE, és hasonló appokat?

Figyelt kérdés

Gyakran tapasztalom, hogy egysávos úton a s3ggemben hajtanak az emberek, pár centikre. Nem tudom, hogy mit gondolnak. Azt akarják, hogy lemenjek az útról? Hozzáteszem, hogy mindig a maximális megengedett sebességgel haladok, nem vagyok mazsola.

A lényeg, hogy, ha tarffipax, vagy véda alatt megyek el, akkor a tolakodók mindig lelassítanak, majd amint elhagytuk a mérést, visszatolnak a s3ggembe.

Gondolom, ezeknek mind ott a Waze, és társai a szélvédőn, hogy a meximális veszélyeztetést követhessék el.

Kérdem én, nem lenne előnyösebb, ha ezeket betiltanák az országban?

Lehetne büntetés kiszabni azoknak, akiknek ott világít az arcába az app, vagy esetleg be is tiltatni, úgy, hogy le se lehessen tölteni, mint ahogy annak idején a TikTokot tiltották be az USÁ-ban.

Én megértem, hogy hasznos dolog, előre látni, hogy mikor, és hol van építkezés és dugó, de azt veszem észre, hogy az emberek inkább a csekkek elkerülésére használják ezeket.

2024. ápr. 8. 10:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 A kérdező kommentje:

#40 Ezt akkor lehetne kijelenteni, ha jött volna ellenérv, de senki nem hozott fel semmilyen érdembelit. Tudod, amikor az ember galambbal sakkozik...

Egyébként itt van, aki nem tudja, hogy hogyan illik vitatkozni. akinek van érettségije, annak ismerős lehet.

[link]

Mik lettek megszegve:

-"Ne személyeskedjen: érveljen!" Személyeskedés volt (debilnek lettem nevezve, hülyének lettem nevezve stb), azonban érvelést még mindig nem olvastam.

- " Az igazságot támassza alá" Itt egyedül én voltam, aki forrást hozott, és érvelt.

- "Legyen konstruktív" Konstruktivitásnak nyomát sem látni.

- "Legyen objektív!

"A vita során ne menjen át érzelgősségbe, illetve ne alkalmazzon érzelmi manipulációt. A vita témáját nem az Ön szemszögéből, az Ön helyzetéből kell megragadni, hanem egy általánosabb nézőpontból, de természetesen meg lehet osztani a saját véleményt is annak hangsúlyozásával, hogy ez az Ön tapasztalata, ami csak egyféle tapasztalat a sok közül."

Érzelmi alapon lettem megkövezve, de saját tapasztalatot csak én osztottam meg szinte.

- "Tudja, hogy mikor kell abbahagyni!" Ebben én vagyok a bűnös, mert lehet már régen felejtős lett volna a téma, amikor láttam a személyeskedő kommenteket, de én mégis folytatnám, mert úgy érzem ebben a vitában nem értünk el még semmit.

A többi van nem releváns, vagy el sem jutottunk oda, hogy alkalmazni tudjuk.

Most is megosztottam egyből három darab forrást, ami az én nézőpontomat igazolja, de csak mellébeszélés jött válasznak, az általam megjelenített igazolásokat terelve.

Kérem ne tereljük a szót tovább, hanem térjünk vissza az alap kérdésre, mert én még mindig nyitott vagyok a szabályos vitára.

2024. ápr. 11. 09:47
 42/76 anonim ***** válasza:
bukta
2024. ápr. 11. 09:52
 43/76 anonim ***** válasza:
Voltak ellenérvek bőséggel, csak te SEMMILYEN ellenérvet nem fogadsz el, élből köpködsz mindenre, kizárólag a megerősítő választ fogadod el.
2024. ápr. 11. 09:56
 44/76 A kérdező kommentje:

#43 Az elején elkezdődött egy jó vita, de hamar átvette a helyét a szitkozódás. Volt egy válasz, amire írtam, hogy van benne valami. Azt jó lett volna folytatni, de a fröcsögésvihar miatti, moderáció áldozata lett az is.

Javaslom folytassuk tiszta lappal, és személyeskedés nélkül, mert engem tényleg érdekelnek az ellenérvek.

Volt egy egészen jó szöveg, ahol azt írták, hogy Waze nélkül is hajtanak gyorsan. Erre írtam, hogy attól még ritkítaná, ha az emberek nem tudnák, hol a mérés.

Egy másik egész jó indulás, hogy nem a Waze szeg szabályokat. Erre úgy gondolok, mint Amerikában a fegyvertartás szabadsága. Sokszor hangzik el, hogy nem a fegyver öl, hanem az ember, ezért nem kell betiltani, de ha nincs fegyvere az embernek, akkor az már kizárja azokat a személyeket, akik ölni akarnak vele.

Ezzel a kettővel lehet kezdeni valamit.

2024. ápr. 11. 10:08
 45/76 anonim ***** válasza:
Ne folytassuk.
2024. ápr. 11. 10:11
 46/76 A kérdező kommentje:
Illetve mi az hogy én köpködök? Én nem debileztem le senkit. Egy szurkálódó kommentre reagáltam, ami azt állította, hogy házmester vagyok, és irigykedek, hogy másnak gyorsabb autója van. Úgy válaszoltam, hogy görbe tükröt mutassak az illetőnek, és megérezze, hogy milyen ha hozzávágnak egy hasonló, alaptalan állítást. Beismerem, hogy nem kellett volna belemennem a játékába az illetőnek.
2024. ápr. 11. 10:11
 47/76 A kérdező kommentje:
#45 Ez a baj, hogy el sem kezdtük, és már ki akar bújni mindenki a téma alól. Csak egyetlen jó érvet halljak.
2024. ápr. 11. 10:12
 48/76 anonim ***** válasza:
A szitkozódást személyeskedést TE kezdted el!!!
2024. ápr. 11. 10:12
 49/76 A kérdező kommentje:
Melyik kommentemmel? Ha lehetne screenshotot megosztani, akkor elküldeném - természetesen felhasználónév nélkül -, hogy miket vágtak hozzám. Voltam debil, voltam hülye és egyéb nyalánkságok. Én egy kommentben írtam szurkálódást, az említett görbe tükröm miatt. Aki illő módon szólt, annak nem írtam semmi rosszat. Illetve azt jegyeztem meg, hogy ezeket a kommenteket, törölték a moderátorok. Ha olyan sértő lenne, amit írtam, akkor a kérdésemet is törölték volna.
2024. ápr. 11. 10:18
 50/76 anonim ***** válasza:
Ó bárcsak törölnék végre.
2024. ápr. 11. 10:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!