A mai világban Magyarországon semmi értelme motorozni vagy biciklizni mert jön valami hülye és kinyír?
#28 Egyébként a macskaszem téma igaz. Ha nincs kellően kivilágítva a bicikli, az olyan, mintha éjszaka fényszórók nélkül vezetnél. És itt pont fordítva van a helyzet, mert a biciklist ritkán büntetik ezért, még az autóst azonnal megállítják, jobb esetben, csak figyelmeztetni. A gyalogosról meg szintén igaz, amikor teljes, fekete lopakodóöltözetben kilép a közvilágítás nélküli utcára, két méterre az autó elé, mert "nekem van elsőbbségem", persze azt elfelejtik, hogy a KRESZ kimondja, hogy csak akkor léphet le, ha meggyőződött az áthaladás biztonságáról. De ezt nem is baj, mert úgyis az autóst veszik elő, hiánya mondja a szerencsétlen, hogy kiszaladt elé "láthatatlanul".
#29 Az ügyészség miden országban ugyanúgy működik. Az a dolguk, azért kapják a pénzüket, hogy a saját ügyfelüket megvédjék, legyen akár bűnös, akár nem. Egy sorozatgyilkos is bevéd egy ügyvéd, mert ez a dolga, és ez világszerte így van, ahol van rá törvény. Ne mond, hogy ha te követnél el bármilyen bűnt, akkor nem bérelnél fel ügyvédet, hogy enyhítse a körülményeidet. Ha nem lenne ilyen ügyészség, akkor bármikor rádmutathana egy pénzesebb ember, cég, vagy akár az állam, valamilyen koholt dologgal és mehetnél a börtönbe, mert nem állna ki senki az igazad mellett. ennek a hátulütője, hogy a súlyos bűnösöket is néha sikeresen kimossák a tetteik alól, de ez van, nincs az egyik a másik nélkül.
A probléma, itt a szankciók súlya. Ezt jól leírtad, hogy nem kap elég büntetést, aki többet érdemelne, és néha túl sokat kap az, aki pitiáner szabályszegéseket követ el. Azonban a megoldás nem az azonnali életfogytiglan, vagy bármi életet tönkre tevő dolog, amire gondolsz, mert te is bármikor elkövethetsz egy hibát, aminek súlyos következménye van, és akkor te sem örülnél, ha másnap vinnének a kötélre lógni. Elég csak egy hirtelen rosszullét, vagy egy rosszul kimért kanyar, és már ott is a baj. Igen, a te Döger Davidod, egy hatalmas nagy baromarc volt, de nem feltétlen ez a példa. Nem minden baleset történik szándékosan, vagy idiotizmusból. Ezért van különbség a gyilkosság, és az emberölés között is.
Az egész motorozás egy gyerekes pubertás dolog, ami felnőttkorban jelentkezik, mert gyerekkorban sok mindentől el volt tiltva az illető.
Ezt egy pszichológustól hallottam, őt átkozzátok, ne engem.
Budapesten a biciklisektől nagyobb veszélyforrás nincs a gyalogosokra nézve. Rengeteget járok gyalog és minden nap van incidens, pl ma is kis híján elütött a nyomorult, mert nekem zöld volt a lámpa a zebrán, ő meg nem hajlandó megállni a pirosnál - nincs rendszám, nincs büntetés.
De hiába a kerékpár sáv is, mert a biciklisek és a rolleresek a járdán hajtanak, mint az állat.
Az a másik állat fajta :D
Egyrészt valahol megértem, mert ugye füle bedugva, szeme telefonra meredve nem szólítja le 5 méterenként egy random cigány, viszont marhára veszélyes dolog úgy mászkálni. Én mindig körülnézek, folyamatosan nyitott szemmel járok, sikerült már több potenciálisan veszélyes helyzetet kikerülni emiatt. Pl zebrán volt egy busz, aki átjött mikor neki piros volt, nekem meg zöld, biciklis meg rolleresből meg legalább 20-30 ilyen helyzet, ami ha nem nézek körül (hiába zöld a zebra), akkor ütközünk. Járdán is amikor a hátamnàl húza a rollernek mint az állat és el kell ugrani.
Én nem értem mások hogy mernek így járkálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!