Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A mai világban Magyarországon...

A mai világban Magyarországon semmi értelme motorozni vagy biciklizni mert jön valami hülye és kinyír?

Figyelt kérdés
nekem volt már hogy sávon belül előztek és belökött az árokba. Egy könyöktöréssel "megúsztam". Régen valamilyen szinten figyeltek az autósok a többi résztvevőre.
2023. júl. 18. 19:47
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
72%

#10 Amúgy ja, azonos típus kapcsán múltkor én is lepacsiztam egy motorossal, mesélte, hogy 4 hónapig gyógyult a lába. Kérdem, mi történt. Ja, rövidnadrágbn motoroztam, kerékpársávban álltam, autós nekem jött, beszorultam motor meg járdaszegély közé.

Na már most, mi a tökömet keres egy motor a kerékpársávban, és mi a tökömet keres egy rövidnadrágos ember motoron?

Van sok hülye az utakon, tény, érdekes, ha elém index nélkül bevágnak, akkor valószínűleg 10 másodperce tudtam, hogy index nélkül be fognak vágni elém. Meg kell tanulni közlekedni és figyelni.

2023. júl. 19. 01:37
 12/39 anonim ***** válasza:
93%
Alap, hogy nincs körülötted a akrosszéria máris veszélyesebb.
2023. júl. 19. 03:19
 13/39 anonim ***** válasza:
93%
Nézd, kerékpározás tekintetében szerintem sok múlik az útvonalválasztáson. Van, hogy az igazán gyors útvonal valóban sok kockázatot rejt, míg egy kicsit hosszabb, nyűglődősebb viszont biztonságosabb.
2023. júl. 19. 06:54
 14/39 anonim ***** válasza:
91%

Én azt mondom, igen. Még gyalogolni is életveszélyes.

Vidéken ahol laktam régen egész nap az utcán voltunk, pár óránként elment egy-egy autó, valamelyik ott lakó. Ma már pár percenként elmegy valaki az utcában. 30-as korlátnál mondjuk úgy hogy az 50-et sem tartják be, hanem 60-70-el rongyolnak.

Biciklizést is azért utáltam meg, mert belvárosban életveszélyes. Nem csak autósok, gyalogosok, többi bringás is veszélyforrás.

2023. júl. 19. 06:54
 15/39 anonim ***** válasza:
37%

"Amúgy meg aki álmos, az alszik."

Mekkora proli vagy te :D

2023. júl. 19. 06:55
 16/39 anonim ***** válasza:
20%
#15 Nem proli vagyok, csak felnőtt ember, aki nem hisztizik, hanem adaptálódik a saját érdekében. Vasútállomástól 50 méterre laktam egész életemben. Keljek fel minden tehervonatra?
2023. júl. 19. 09:07
 17/39 anonim ***** válasza:
74%
#16 Nem mindenki téliálmot alvó medve, sokan felkelnek a legkisebb neszre is🤷🏻‍♂️
2023. júl. 19. 09:20
 18/39 anonim ***** válasza:
96%
Éjszaka aludni kell, nem az utcai versenyekre hallgatózni
2023. júl. 19. 09:28
 19/39 anonim ***** válasza:
19%
#17 Aki minden neszre felkel, az nem álmos.
2023. júl. 19. 09:36
 20/39 bazaltkaroly ***** válasza:
95%

Nem mondanám, hogy ennyire durva a helyzet. Van rengeteg baleset, de bele kell gondolni, hogy a média is csak ezeket közli. Napi kétszáz biciklisből, egyet elütnek, akkor azt fogja híresztelni a híradó, nem azt, hogy a maradék százkilencvenkilenc biztonságosan hazatér. Természetesen ettől még nem remek minden, de ettől rettegni fölösleges. Ez ugyanolyan, mint, amikor valaki nem mert felszállni repülőre, mert "sok" a katasztrófa.

A legjobb, ha az ember megtanul védekezően vezetni, bármit is használ, mert hülyék mindenhol vannak, és bár a szabály azt mondja, hogy vigyázzunk egymásra, ez a való életben nem mindenkinél van így. Meg kell tanulnod magadra vigyázni, hogy az elkerülhető incidenseket, meg tudd úszni.

Utálni az egyes járműveket meg nem szabad, mert csak konfliktust teremt, ami a forgalomban könnyen kimutatkozik.

Minden kategóriában vannak elmebetegek pl Autósok: némelyik azt hiszi, övék az út, és minden gyengébb járműnek (beleértve a lassabban közlekedő autók is) el kell takarodnia az útról, mert ők kifizették az egész sebeségmérőt, ezért az egészet használniuk kell. Motorosok: Hasonló őrült Evel Knievel utánzók, akik úgy gondolják, hogy most kell megmutatni a világnak, hogy végig tudnak szlalomozni egy kerékkel a legnagyobb forgalmakon is. És mivel kisebbek, mint az autók, velük nem történhet baj. Biciklisek: Akik azt hiszik, hogy rájuk nem tartozik a kresz, ezért ott mennek, ahol akarnak, és úgy ahogy akarnak, ezzel veszélyeztetve a saját, és mások egészségét. Ha meg kisebb baj történik ,akkor el lehet húzni a helyszínről, mert se biztosítás, se rendszám, személyleírás alapján meg sok sikert a megtalálásukhoz. Legfeljebb megbújik egy pár napig. Gyalogosok: Akik sokszor nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy ő rájuk is szabtak szabályokat, és örömmel szaladgálnak át az úttesten, és a telefonjukat bambulva lépnek le a zebráról a bokor mögül, akkor amikor már ott járó autó féktávon belül van, mert hát "a gyalogosnak elsőbbsége van, nyugodtan veszélyeztethetek egy váratlan megjelenéssel". Hozzátenném, hogy sok gyalogos szerint a piros lámpa csak ajánlat, nyugodtan átszaladhatnak, mert mit tennének, elveszik a gyaloglásra szóló jogosítványt?

Tehát minden kategóriában vannak barmok, még a saját szeretett rétegünkben is, legyen az bármelyik fentebb felsorolt (mondom, úgy hogy én is motoros vagyok, és gyűlölöm a száguldós, kamikaze bajnokokat).

Ne ez alapján utálkozunk, hanem közlekedjük úgy, hogy bármely pillanatban el tudjuk kerülni a közelgő veszélyt.

#11 Rendes motoros volt, vagy robogós volt? Lakott területen kívül, néhány esetben használhatja a biciklis sávot, de ha sima motorral ment, akkor tényleg balfék volt.

2023. júl. 19. 10:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!