Van értelme / lehet egyáltalán Magyarországon Genesis autókat venni? A szervizelés hogy megy/menne egy ilyen ritka márkánál?
Én nem értem, hogy ezek az autók hogy nem terjedtek el jobban.
Szerintem eszméletlen szépek és jók is és a konkurenciához képest kimondottan olcsók is…
Az egyetlen problémám, hogy talán túl “kifinomult” és elegáns a megjelenésük hozzám, de azért egy G70-et lehet bevállalnék (mondjuk egyelőre még jogsim sincs, ezért sem tudok ezekről a dolgokról semmit).
Ha megnézitek az árakat, nagyon lent vannak mondjuk a németekhez képest, ilyen 25-30 százalékokkal olcsóbb. A minőség viszont nem rosszabb ennyivel… Sőt a beltér talán még igényesebb. Nem tudom, hogy kézműves e, gondolom nem mert akkor tuti drágább lenne, de a képek alapján (amatőr képek alapján is) még azt is elhinném. Azt mondanám, hogy Bentley minőség, csak azért nem mondom, mert laikus vagyok…
A Hyundai gyártja.
Van még kérdésed?
(amúgy a Jaguar-t próbálták lekoppintani több-kevesebb sikerrel. Kb olyan, mint amikor Iphone-t akarsz venni, de inkább megrendeled aliexpressről a klónját)
Én nemrég (konkrétan májusban) vettem egy Genesis G90 LWB-t.
Egyáltalán nem rossz.
Tekintve, hogy a Hyundai gyártja, ráadásul nevezhetjük egy korábbi autójuk átalakított verziójának, így van hozzá kompatibilis alkatrész bőven.
Én kifejezetten szeretem. Korábban is volt már Hyundai-om (mondjuk az még 2003-ban volt), akkor sem volt vele bajom, a Genesis-re pedig mindig is akként tekintettem, hiába más név.
Előreláthatóan nem nagyon kell majd szervízbe vinni. Bár ugye ez mindig képlékeny, de azért ha kellőképpen megfizeted az átvizsgálást, akkor a jó szakemberek tudnak egy elég nagy biztossággal rendelkező becslést mondani arra, hogy mennyire lesznek bajok a kocsival.
Jól néz ki, kényelmes, ha mindent kikapcsolsz rajta ami a vezetést segíti, akkor is nagyon stabil marad, kellőképpen érzékeny a kuplung és érzéketlen a gáz ahhoz, hogy még kikapcsolt ABS, ASR, ESC mellett se kelljen óvatoskodni, nyugodtan lehet a kényelmes, magabiztos vezetést tartani.
(Ez nem jelenti azt, hogy baromkodni lehet vele, attól hogy stabil a kocsi, a sofőr nem lesz varázslat hatására versenyző! A Kresz-t akkor is be kell tartani!)
"Előreláthatóan nem nagyon kell majd szervízbe vinni. "
LoL, hogy ekkora kreténséget írjon valaki.
Itt a legolcsóbb (de új) Bentley Bentaygával hasonlítják össze a Genesis GV80-at. Fele annyiba kerül mint a Bentley, de így is volt már akkor is 36 millió, amikor készült ez a videó. Azóta inkább ilyen 42 millió. A Bentayga meg akkor indult 70 millióról…
Szerintem korrekt összehasonlítás… Nekem pl. ha lenne 10 milliárdom, akkor is a GV80-at venném a Bentley helyett. Egészen egyszerűen jobb az ár/érték arány… Csak azért mert a Bentley kézműves termék, illetve ott a múltja, számomra még nem ér ennyivel többet, amikor ha összehasonlítod a kettőt, alig van valami különbség.
Egyébként ezek a Genesis autók objektíve is nagyon jók, az új 2023-mas GV80 például sorra kapja a 10/10-es értékeléseket.
Ahhoz képest, hogy mit nyújt, tényleg olcsó. És ez az egyetlen negatívuma is kb.
Aki egy sznob põcs, az már csak azért sem veszi meg mert nem ez a legdrágább…
A G70 is 10/9.
Az kb. egy Alfa Romeo QV fele áron (nem túlzok).
4: Mennyi a fogyasztása?
Nekem Hyundai i40 szedán van 2.0 GDI. :) Szeretem és megbizható. :)
Múltkor gondolkoztam én is egy Genesisen. Elég komoly autó és nagyon szép.
#7:
Nagyon változó. Átlagosan 10 liter 100 km-en.
De elég sokat megyek autópályán is.
Egy darabig viszont nem fogok, így most az a célom, hogy a tisztán városi fogyasztást is 10 körül, vagy inkább az alatt tartsam.
Ez egy szép pénzért gyárilag egyedire szabott manuális verzió. Maga a váltó rendszer egyedi, az egyetlen a világon. Valahol az automata és a manuális között van, kicsit hasonlít a szekvenciálishoz.
Még mindig csak tanulom, és játszadozom a gazdaságos vezetéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!