Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van értelme / lehet egyáltalán...

Van értelme / lehet egyáltalán Magyarországon Genesis autókat venni? A szervizelés hogy megy/menne egy ilyen ritka márkánál?

Figyelt kérdés

Én nem értem, hogy ezek az autók hogy nem terjedtek el jobban.

Szerintem eszméletlen szépek és jók is és a konkurenciához képest kimondottan olcsók is…

Az egyetlen problémám, hogy talán túl “kifinomult” és elegáns a megjelenésük hozzám, de azért egy G70-et lehet bevállalnék (mondjuk egyelőre még jogsim sincs, ezért sem tudok ezekről a dolgokról semmit).

Ha megnézitek az árakat, nagyon lent vannak mondjuk a németekhez képest, ilyen 25-30 százalékokkal olcsóbb. A minőség viszont nem rosszabb ennyivel… Sőt a beltér talán még igényesebb. Nem tudom, hogy kézműves e, gondolom nem mert akkor tuti drágább lenne, de a képek alapján (amatőr képek alapján is) még azt is elhinném. Azt mondanám, hogy Bentley minőség, csak azért nem mondom, mert laikus vagyok…

2022. okt. 17. 13:41
 1/8 anonim ***** válasza:
56%
Bentley minőség LoL :D :D
2022. okt. 17. 14:33
 2/8 anonim ***** válasza:
60%

A Hyundai gyártja.

Van még kérdésed?

(amúgy a Jaguar-t próbálták lekoppintani több-kevesebb sikerrel. Kb olyan, mint amikor Iphone-t akarsz venni, de inkább megrendeled aliexpressről a klónját)

2022. okt. 17. 15:41
 3/8 anonim ***** válasza:
91%
Én is szemeztem velük, de úgy voltam vele hogyha ennyi pénzt kiadok egy autóért legalább legyen már egy márkaszervíz hozzá.Meg igazából német prémiumos voltam mindig is, elég nehéz számomra elképzelni milyen lehet ez élesben
2022. okt. 17. 16:59
 4/8 anonim ***** válasza:

Én nemrég (konkrétan májusban) vettem egy Genesis G90 LWB-t.

Egyáltalán nem rossz.

Tekintve, hogy a Hyundai gyártja, ráadásul nevezhetjük egy korábbi autójuk átalakított verziójának, így van hozzá kompatibilis alkatrész bőven.

Én kifejezetten szeretem. Korábban is volt már Hyundai-om (mondjuk az még 2003-ban volt), akkor sem volt vele bajom, a Genesis-re pedig mindig is akként tekintettem, hiába más név.

Előreláthatóan nem nagyon kell majd szervízbe vinni. Bár ugye ez mindig képlékeny, de azért ha kellőképpen megfizeted az átvizsgálást, akkor a jó szakemberek tudnak egy elég nagy biztossággal rendelkező becslést mondani arra, hogy mennyire lesznek bajok a kocsival.

Jól néz ki, kényelmes, ha mindent kikapcsolsz rajta ami a vezetést segíti, akkor is nagyon stabil marad, kellőképpen érzékeny a kuplung és érzéketlen a gáz ahhoz, hogy még kikapcsolt ABS, ASR, ESC mellett se kelljen óvatoskodni, nyugodtan lehet a kényelmes, magabiztos vezetést tartani.

(Ez nem jelenti azt, hogy baromkodni lehet vele, attól hogy stabil a kocsi, a sofőr nem lesz varázslat hatására versenyző! A Kresz-t akkor is be kell tartani!)

2022. okt. 17. 19:50
 5/8 anonim ***** válasza:
32%

"Előreláthatóan nem nagyon kell majd szervízbe vinni. "

LoL, hogy ekkora kreténséget írjon valaki.

2022. okt. 17. 20:40
 6/8 anonim ***** válasza:

[link]

Itt a legolcsóbb (de új) Bentley Bentaygával hasonlítják össze a Genesis GV80-at. Fele annyiba kerül mint a Bentley, de így is volt már akkor is 36 millió, amikor készült ez a videó. Azóta inkább ilyen 42 millió. A Bentayga meg akkor indult 70 millióról…

Szerintem korrekt összehasonlítás… Nekem pl. ha lenne 10 milliárdom, akkor is a GV80-at venném a Bentley helyett. Egészen egyszerűen jobb az ár/érték arány… Csak azért mert a Bentley kézműves termék, illetve ott a múltja, számomra még nem ér ennyivel többet, amikor ha összehasonlítod a kettőt, alig van valami különbség.

Egyébként ezek a Genesis autók objektíve is nagyon jók, az új 2023-mas GV80 például sorra kapja a 10/10-es értékeléseket.

[link]

Ahhoz képest, hogy mit nyújt, tényleg olcsó. És ez az egyetlen negatívuma is kb.

Aki egy sznob põcs, az már csak azért sem veszi meg mert nem ez a legdrágább…

A G70 is 10/9.

[link]

Az kb. egy Alfa Romeo QV fele áron (nem túlzok).

2022. okt. 19. 11:49
 7/8 anonim ***** válasza:

4: Mennyi a fogyasztása?

Nekem Hyundai i40 szedán van 2.0 GDI. :) Szeretem és megbizható. :)

Múltkor gondolkoztam én is egy Genesisen. Elég komoly autó és nagyon szép.

2022. okt. 20. 15:20
 8/8 anonim ***** válasza:

#7:

Nagyon változó. Átlagosan 10 liter 100 km-en.

De elég sokat megyek autópályán is.

Egy darabig viszont nem fogok, így most az a célom, hogy a tisztán városi fogyasztást is 10 körül, vagy inkább az alatt tartsam.

Ez egy szép pénzért gyárilag egyedire szabott manuális verzió. Maga a váltó rendszer egyedi, az egyetlen a világon. Valahol az automata és a manuális között van, kicsit hasonlít a szekvenciálishoz.

Még mindig csak tanulom, és játszadozom a gazdaságos vezetéssel.

2023. jan. 2. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!