Van-e értelme még Magyarországon a téli guminak?
van. A bíróságon hiába mondod hogy nem láttad értelmét...
Nem kötelező, de ha balesetet okozol, akkor megnézheted magad. Nincs ügyvéd, aki kihúzna a bajból.
Én inkább vettem 4 évszakost, mondjuk amikor megvettem emeletes házban laktam, és nem volt hol tárolni a téli-nyári szettet, eéuntam hogy kb 10 évig cipelgethettem a 3. emeletre a téli/nyári komlett kerekeket (felnistől). Eluntam, vettem 4 db új 4 évszakost, amit évek óta gond nélkül használok, pedig azóta már elköltöztem, nagy emelkedőn, szerpentines utakon járok, napi szinten melóba is, hajnali 5-7 között, akkor eléggé lefagyott is tud lenni télen, de ésszel kell vezetni, nem padlógázzal menni emelkedőn, kanyarokban nem a tapadás határait feszegetni. Sose volt olyan, hogy azért nem mentem valahová, mert rossz az idő, kb 30 éve vezetek napi szinten. Most már csak kb évi 7-10.000 km-t megyek, főleg rövidebb városi távokon. A klimaváltozás miatt szerintem itt nincsenek már tartós nagy havazások, járhatatlan utak.
Az viszont igaz, hogy egy normális téli guminak jobb a tapadása, rövidebb a fékút mint egy nyárinak vagy egy átlagos 4 évszakosnak, viszont az enyém a tesztek alapján vizes úton jobb, mint egy hasonló árkategóriájú téli, és inkább ez a jellemző nem a térdig érő hó...
Szerintem aki megteheti, télre rakjon fel új vagy max 5-6 éves téli gumit, nyárra meg nyárit, aki nem jár annyit hosszú távra, meg tud megfontoltan vezetni, illetve nincs második szett tárolására lehetőseég (és nem akar gumihotelre költeni) annak jó a 4 évszakos gumi. Télen nyárival nem közlekednék semmiképp. Valamint jó az épp használt gumit minden évszakban kicsit próbálgatni, elhagyatottabb részen fékezgetni, manővereket próbálgatni, hogyan reagál, jó tudni milyen úton kb mennyi a féktáv vele, és annak tudatában vezetni.
A napokban tették fel szinte ugyan ezt a kérdést... Nem értem mire jó újra megkérdezni...
Tévedsz, hogy ha abban a hitben vagy, hogy a téligumi kizárólag a hónapokig tartó fél méteres hóban kell!
Ha ennyire biztos vagy benne, hogy a következő hónapokban években sem lesz hó, akkor igazán elárulhatnád nekem a jövő heti lottó nyerőszámait is! Nálunk tegnap reggel konkrétan tükörjég volt az utakon. Előző nap szakadt az eső, ami reggelre szépen le is fagyott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!