A mai világban Magyarországon semmi értelme motorozni vagy biciklizni mert jön valami hülye és kinyír?
5-ös válaszoló említett egy igen fontos fogalmat, pontosabban vezetési stílust:
DEFENZÍV VEZETÉS
Sajnos, még a kresz oktatásban is egy makacsul elhanyagolt témakör ez!
Az a baj, hogy a defenzív vezetést egyre kevesebben ismerik és alkalmazzák.
Én inkább azt szeretném megtudni, magánemberként hol fellebbezhetek akkor, ha az a gennycsomó kap mondjuk 2-3 évet majd felfüggesztettbe megy át és kb másfél év múlva újra megjelenik az utakon, ellenben a híd korlát-tervezőjét elítélik 10 évre es többmilliós kártérítést követelnek az útkarbantartótól?
Vagy esetleg kihozzák mégis a biciklist hibásnak mert pl.nem volt rajta macskaszem....?
Akkor mi van?
A büntetésekkel az a baj, hogy nincs közük a valósághoz. Amíg a bkv 24.000-re büntet mert elfelejtetted h tegnap lejárt a bérleted, megjelenik 6 rendőr, hogy el ne szökj, de a nénike kap egy 5000ftos bírságot mert összekeverte a fékpedált a gázzal...
Amíg a szexuális erőszak elkövetőinek nem vágják le a f@szát, amíg az utakon gyilkolókat nem lehetetlenítik el egy életre, hanem bűnbakokat keresnek, illetve az áldozatokat állítják elő, addig ez csak rosszabb és rosszabb lesz.
#27 Azért jó ez a fajta retorika, mert sokat mondasz, amiknek egymáshoz semmi köze, aki nem ért egyet veled, az szívtelen vagy hülye, aki egyetért, az csak annyit tud javasolni, hogy tetszett volna ügyésznek vagy politikusnak állni, aztán megváltoztatni a rendszert. De még csak vitaindítónak is alkalmatlan, mert egymástól tök független dolgokról beszélsz, érzelmekre apellálsz stb. Ezt röviden-tömören úgy hívják, hogy demagógia.
Közlekedési balesetben nincs olyan, hogy csak az egyik fél hibás. Többszereplős játék, ez van. Amúgy meg miért nincs a biciklin macskaszem? Kötelező tartozékok listája azért megvan? Megvan, hogy melyik tartozék miért fontos? Amint kitalálták, hogy kerékpárút keresztezhet úttestet, akkor találták ki, hogy legalább egy keréken legyen egy prizma. Nem véletlen, hanem józan paraszti ész. Az a biciklis, aki forgalomba merészkedik a kötelező tartozékok nélkül igenis hozzájárul az esetleges balesethez, ez pont olyan dolog, mint az, hogy lakott területen kívül este gyalogosnak kötelező a láthatósági mellény. Nem viccből, hanem a saját érdekében.
Magánemberként meg nem tudom, hol akarsz fellebbezni, mert ez is demagóg, oké, van sok gyökér, akit lehet, hogy soha többet nem kéne az utakra engedni, de van olyan is, aki egyszer volt figyelmetlen (igaz, én lesz az utolsó, aki ezt elnézi és az első, aki azt mondja, hogy közúti forgalomban nem létezhet olyan, hogy két másodpercig nem figyelek), ezeket hogy különbözteted meg? Magánemberként miért akarsz fellebbezni olyan dolgok ellen, amin filozófusok és jogászok valószínűleg nagyon-nagyon sokat gondolkodtak? És még ha ez nem is feltétlenül igaz, és tegyük fel el van b*szva a jogrendszerünk, még akkor is magánemberként neked az a dolgod, hogy megbízol a jogban és a bíróságokban, mert ha nem tennéd, akkor másnak sem kéne tennie, azt meg úgy hívják, hogy anarchia, és akkor az lesz a legkisebb bajod, hogy kit mennyi időre csuknak le, inkább azon fogsz aggódni, hogy ki milyen apróság miatt fog random megkéselni munka után, csak mert magánemberként mindenki eldöntötte, hogy nem bízik a rendszerben és nem akar társadalomban élni.
Ugye csak teszed magad, hogy nem jöttél rá, a döger davidrol beszelek aki szórakozasbol 150-nel kettészakított egy járdán, bicikliúton tekerő biciklist?
Pontosan a hozzád hasonló beteg birka emberekkel van a baj, aki túrja a saját kis irathalmazát hogy megkaphassa a kis sajat kádárkockáját, és kussol, nemtetszésének sosem ad hangot hivatalosan, csak suttogva a közértben sorban állva.
Nézd meg, kirúgják azokat az tanárokat akik 1 napig sztrájkoltak. Mindeközben Romániában pl.2 hét sztrájk, elmarad az érettségi szóbeli és azonnali fizetésemelés.
Mi meg csak szorgosan lapátoljuk a sírunkat es még pisilni sem merünk kikérezni!
Tényleg nem érted miről beszélek? Az ököljoggal fenyegetsz, mikor jelenleg is az van demokráciának feltüntetve. Csak az ököl helyett most pénz van.
Jelenleg is megkéselhetnek munka után, csak az a probléma, hogy az ügyeszség azon fog piszmigni, hogy én mivel provokáltam ki a keselést, hol hibáztam illetve pszichikailag beszámítható állapotban volt-e a keselő, mert ha nem, akkor 1-2 hónapig pszichiátrián kezelik, aztán kiengedik, hogy bosszút állhasson amiért fel mertem jelenteni.
És az a baj, hogy amit leírtam, lassan valóban valósággá kezd válni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!