Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Másokat is zavar a magyar...

Másokat is zavar a magyar közlekedés kultúra?

Figyelt kérdés
Azt veszem észre, hogy nem szeretek kimenni az utcára. A nyanyák felborítanak a banyatankkal, legyen szó csak sima sétáról, vagy a buszra szállásról. A zebrán kvázi elütnek az autósok, aki egyébként mint az őrültek, úgy közlekednek, dudálják egymást, keresztbe állnak az úton, mert még belefér a sárgába, hogy átérjen. Szóval mindenki siet, felborít, zajong teljesen feleslegesen, és engem nagyon idegesítenek. Ti hogy vagytok ezzel?
2022. dec. 3. 08:31
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
92%

Én az autós közlekedésben tapasztalom azt hogy vannak gondok. Az még csak egy dolog hogy a zebránál nem igazán állnak meg, meg sokan még a zöld lámpánál képesek hirtelen felgyorsítani hogy átérjenek, majd ha piros satufékeznek. Engem ami bosszant az a parkolás. Sokan nem képesek normálisan beállni két vonal közé. Még ha csak picit ferde is az autójuk de benne vannak rendesen és el lehet férni azt még elengedem, de amikor már elférni sem lehet normálisan attól már agybajt tudok kapni. A legszomorúbb amit látni szoktam hogy sokan párhuzamosan nem tudnak parkolni normálisan. Teherautóval ha egy szűk utcába kell bemennem akármi miatt és egy autós nem úgy áll be a kijelölt párhuzamos parkolóba ami azért elég széles és kilóg az útra, már meg kell kerüljem annyira hogy át kell térnem a másik sávba és legtöbb esetben meg kell várnom mire a szembelévők elfogynak annyira hogy áttérjek ha csak egy át nem enged mert látja hogy csak így megy nekem.

De ami nálam nem olyan régen kivágta a biztosítékot az az hogy egy kis egyirányú utcába kellett bemennem mivel oda is kellett vinnem néhány dolgot. Én szépen elfértem abba az utcába de volt egy autós aki nem állt be rendesen az út szélére és bár így elfértem volna eléggé kicentizve ha nem lett volna nyitva szinte teljesen az ajtó. Mivel az ajtó nyitva volt nem fértem el dudáltam hogy vegye észre, ki is kiabáltam hogy csukja már be vagy valami történjen de a tulaj csak odanézett és beszélgetett tovább, fel sem fogta mi van. Kénytelen voltam kiszállni odamenni sé megkérni hogy csukja már be azt a k.va ajtót mert nem férek el. Akkor meg "ja há mé nem szótá?" Ezt persze jó alpári hangnemben. Komolyan mondom ha csak egy picit tekintettel lennének a másikra már jobb lenne. Egyik kollégám mondta nekem hogy ezeket engedjem el mert Ő gyakrabban jár ilyen szűkebb utcákban és ott több hasonló eset van ami mindennapos.

Volt olyan fuvarom amikor délután kellett mennem és az emberek zöme már otthon volt egy kis utca odlalt tele autókkal alig lehetett elférni, és az ottani úr akinek vittem cuccokat mondta hogy náluk délelött üres az utca, délután meg tele van autókkal és sokszor Ő sem tud megállni a saját háza előtt rendesen mert a szomszédjába 5-en laknak és 7 autójuk van és abból csak 2 fér el az udvaron, többi kint van. Nekik is kettő van mert munkába járásra muszáj nekik és az udvaruk is úgy van kialakítva hogy csak egy autó fér be. Meg amikor mentem akkor azért nem állt bent az udvaron mert oda kellett lepakolnunk, és mondta hogy a szomszédot és úgy kérte meg hogy álljon picit arrébb legalább ameddig nem végzek hogy ellehessen férni. Persze az utcát akkor szinte teljesen elzártuk a forgalomtól mert nekem esélyem sem volt annyira félre állni hogy mellettem elférjenek. De gyorsak voltunk, nem volt gond.

De néha szoktam vonattal elmenni valahova a barátnőmmel amikor olyan helyre megyünk ahol mindketten szeretnénk inni is alkoholt meg közel az állomás stb... sokszor ha olyan vonat jön ami egy kocsis és tudják a vasútnál hogy csúcsidőbe az egy hering járat lesz félúton, hát az is volt. Nekünk még jutott ülőhely de a végállomás előtt 3 megállóval annyian szálltak fel hogy már szinte tömve volt az egész szerelvény már előttünk a 4 üléses helyen ahol egymással szembe ültünk a barátnőmmel közénk is beálltak az emberek hogy el lehessen férni. Mellettem ült egy idős bácsi akinek már majdnem az ölébe ültek. Ez nem az utasok hibája hanem a társaságé hogy miét nem két vagy több kocsis vonatot indítottak.

Aztán buszozni már nem buszoztam 5 éve, de akkor is megtapasztaltam hogy az idősek csinálják a legnagyobb disznóólat a buszokon, felszállnak büdösen, dohos ruhákba javarészt képesek zabálni a buszon. megértem hogy vannak helyzetek amikor muszáj betegség miatt stb... de azt is elviselhetetlenül, csámcsognak, nyammognak ömlik ki a szájukból a félig elrágott kaja fele. Gyerekek is ha isznak egy üdítőt vagy akármit fele a földön, a ruhájukon, rá a másikra, kiabálnak, idétlenkednek áhhh...

Megértem hogy gyerekek de akkor is. Amikor én votlam gyerek meg iskolás napi szinten buszoztam, engem még óvodába is anno busszal vittek mert itt a faluba egy óvoda volt de anyám fejébe vette hogy oda nem járhatok mert nekem jobb színvonalú kell, és tudtam viselkedni mert meglettem erre tanítva.

Sorolhatnám szeirntem holnap reggelig még de összességében én is azt vettem észre hogy a közlekedési kúltura minden téren egy okádék.

2022. dec. 18. 16:47
 22/43 anonim ***** válasza:

A közlekedési kultúra pont olyan mint

az útépítési kultúra,

meg a forgalomszabályozási kultúra,

nameg a jövedéki adó kultúra

és az egyéb gépjárműveket terhelő adók kultúrája!

Élni itt már régóta luxus, a normál állapot a túlélés már jóideje a jóélet meg csak a belengetett vágyálom amivel generációról generációra szédítenek már az iskoláktól kezdve...

2022. dec. 19. 14:49
 23/43 anonim ***** válasza:
Csak belenéztek a tanáraitok arcába, szemébe és látható mit ér az amit tanítanak!
2022. dec. 19. 14:50
 24/43 anonim ***** válasza:
Engem nagyon zavar. Mostanában sokat vezetek, és főként a belvárosban tapasztalom, hogy rengeteg dudáló, siető, telefonálgató tahó van az utakon. Épp ma szálltam ki, mikor a 30-as utcában 20-al mentem, mert parkolóhelyet kerestem, egy köcsög BMW-s meg izomból dudált rám, hogy odamenjek és megkérdezzem miért kell ezt csinálni, de semmi értelme nem volt, mert csak a saját baromságait fújta. Szóval igen, megérett a magyar közlekedés a pusztulásra. Ez ilyen barmok meg dögöljenek meg.
2022. dec. 19. 15:40
 25/43 anonim ***** válasza:
#24 Szóval nagyon zavar, de azért szívesen kiveszed a részed belőle te is. Na látod, ezért ilyen, amilyen.
2022. dec. 19. 15:42
 26/43 anonim ***** válasza:
Neeem zavar ugyan, már teljesen megszoktam, inkább az zavarna ha megjavulnának az emberek. :D
2022. dec. 19. 19:25
 27/43 anonim ***** válasza:
46%
25: Ha valaki paraszt, akkor így van, kiszállok. Az a különbség, hogy alapból senkit nem dudálok le, mindenkivel türelmes vagyok. Szerintem azért van különbség a két helyzet között.
2022. dec. 19. 20:54
 28/43 anonim ***** válasza:
#27 Nincs. Dudálnak, és megállsz az út közepén, akadályozva a forgalmat? Ugyanúgy megszegsz egy KRESZ-szabályt, mintha autópályán állnál meg, csak mert rád dudálnak, csak a veszélyhelyzet mértéke más. Minek kultúráról beszélni, ha a szabályok betartása is nehezedre van?
2022. dec. 19. 22:56
 29/43 anonim ***** válasza:
De van. Mire én kiszállok a kocsimból, a másik már egy szabályt megszegett. Gondoskodom róla, hogy ennek meg legyen a következménye, hogy több szabályt ne szegjen meg. Ennek érdekében igen, megszegem azokat a szabályokat, amiket igazából az autósok 99%-a nem tart be.
2022. dec. 19. 23:10
 30/43 anonim ***** válasza:
49%
Én még nem láttam olyat, hogy valaki sértődésében kiszállt volna az út közepén az autóból, csak videón, szóval nem, nem az autók 99%-a nem tartja be, hanem te vagy idegbeteg és ezáltal közúti közlekedésre teljesen alkalmatlan. Az ilyenek miatt nem ártana egy pszichológiai teszt meg esetleg egy PÁV minden úrivezetőnek.
2022. dec. 19. 23:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!