Csak én nem értem az emberek közlekedési szokásait?
Két különböző dologról lesz szó, de szabadon beszélgethetünk bármilyen ilyen jellegű témáról.
Kérek mindenkit, hogy őrizze meg a hidegvérét és legyen kulturált.
1. Ma láttam egy anyukát, aki úgy biciklizett, hogy egy másfél-két év körüli gyerek ült a háta mögötti biciklis gyerekülésben. Bukósisak "természetesen" egyikükön sem volt. A hegyoldalról ereszkedett le, nagy sebességgel. Speciel én ültem traumatológia ügyeleten egy fiatal anyukával, aki nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, amikor meredek úton biciklizett és felborult (bukósisak volt rajta, gyerek nem volt vele). Szóval ez nyilván nem játék.
2. Itt vannak ezek az elektromos rollerek. Rájuk van írva (bár asszem angolul), hogy tilos járdán használni. Én nem járok sokat utcán (közlekedési fóbiám van, elég súlyos), de napi szinten fordul elő, hogy majdnem elüt egy. Ez most oké? Mire gondolnak ilyenkor pontosan, amikor nagy sebességgel szlalomoznak a járókelők között? Amikor kicsik voltak a gyerekeim, számtalanszor volt, hogy egy-egy lépéssel jobbra-balra, előre vagy hátra léptek, még akkor is, ha fogtam a kezüket. ROHADT veszélyes.
Nem kéne ezeket a dolgokat is megbüntetni vagy figyelemfelhívó társadalmi célú hirdetéseket kitenni vagy ... bármit tenni?
2
Elektromos?
Mindegy.
Sebességkorlátozás kéne a rollereknek járdán.
Idáig azért nem kellett, mert nem volt aktív hajtásuk. Most már van, de a törvényhozók nyilván meg akarnak várni néhány komolyabb balesetet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!