Autósok, miért akartok ti rendszeresen kerékpárost ölni?
Ma 500 méteren belül 2 autós előzött meg 10 centi körüli oldaltávolságot tartva... a tükre éppencsak nem kapta el a kerékpárom kormányát.
Meg még volt vagy 20 aki 40-50 centit tartott, de azt már megszoktam...
120 kg, 190 centi vagyok, rikító mezben, nappal is bekapcsolt erős fényű piros villogóval. Pont az ilyenek miatt vettem egy drága villogót. Olyan nincs hogy nem veszel észre! Direkt megy a centizgetés...
Fúj a szél és 10 centit simán arrébb tol. Egy pillanat alatt az autód elé kerülök önhibámon kivül. Miért jó az neked ha lehúzom a dukkót a géptetőről és betöröm a szélvédőt? Ha megdöglök mész a böribe. Miért jó ez neked?
Kérlek benneteket ha már közel jöttök, akkor csak minimális sebességkülöngséggel tegyétek.
Nem azért megyem az úton, mert szuicid hajlamom van... nincs máshol út. Kerékpárutat 30 éve ígéri a pógármester, de eddig még minden évben ellopták a rávalót. Nem tudok máshol menni. Boltba és dolgozni megyek. Máshogy nem tudok... jogsim nem lehet. :(
„aztán mondtam neki hogy rohadt gyorsan szálljál vissza mert fejedre fogok rácsapni ha hozzáérsz a kocsihoz.”
én helyedben nem csinálnék ebből rendszert elnézve az átlag magyar autós állapotát. egyszer véletlenül egy hozzám hasonló izmosabb biciklissel kezdesz keménykedni, aztán majd akkora pofont kapsz, hogy alig tudsz beülni a kocsidba. aztán majd itt fogsz megint nyavalyogni, hogy csúnyaszemtelenbiciklisek!!!!
„Amúgy tipikus probléma, hogy a kerékpárosok nem veszik észre hogy sokszor idegesítő amit csinálnak. „
jaj, kb mint az autósok. az utóbbi pár hétben kb. 5x akartak kikanyarodni elém itt vidéken…vagy elém tolatott parkolóból, kikanyarodott stb. Hogy mit néztek, rejtély. Még narancs láthatósági mellény is volt rajtam.
„erre leszállt láttam hogy ráakar csapni a tükörre csak sajnos pont rányitottam az ajtót”
és a pszichológusod szerint alkalmas vagy még a vezetésre? mert mintha a idegeid elég rossz állapotban lennének.
A hozzád hasonló frusztrált prolik a legrosszabb autóvezetők, és ezt autót vezetve is tapasztalatom.
kérdező:
„Ma 500 méteren belül 2 autós előzött meg 10 centi körüli oldaltávolságot tartva... a tükre éppencsak nem kapta el a kerékpárom kormányát.”
biciklin ülve én is ezt utálom a legjobban. egyrészt komoly intelligencia- és idegrendszeri problémák vannak sok embernél, és vmiért sok autós úgy gondolja, hogy neki több joga van az utat használni.
24:
a vicc itt egyedül te vagy.
1, először döntsd már el, le akarta rúgni, vagy csak rá akart csapni a tükörre. vagy először ráutaló mozdulatot tett, mintha lerúgná?:D
ha csak rá akart csapni, úgy azért nehéz kárt okozni, viszont te rögtön rácsaptad az ajtót, ja és előtte, kioktattad, hogy járdán kellett volna kikerülni. mondjuk ha ott ment volna, akkor meg lehet, azért vinnyognál, mert a járdán ment.
2, a hozzáállásod és a reakciód miatt írtam, hogy az vagy, és tény. A hozzád hasonló agresszív beképzelt buta emberek a legrosszabbak.
de mondom, tőlem nyitogasd rá az ajtót biciklisekre, csak mondom, addig fogsz keménykedni, amíg nem találkozol egy erősebbel, aki nyakon vág.
#23 képzeld el a szituációt hogy ott ülsz a dugóban a cég legdrágább autójával, és jön egy ilyen, aztán ha leveri vagy bármit csinál akkor fizetheted ki.Na ezesetben ki mit reagálna vajon.😂 rúgásról senki nem is beszélt.
Vannak itt bajok emberek látom, ott se volt de okoskodik… Jött ugatott valamit aztán lendült a keze, én meg nyitottam az ajtót, szerintem a legértelmesebb volt amit tehettem. Most törte volna le azt most pereskedhetnék? Nagy okosság lett volna
Az is gond itt, hogy a kerékpárosok úgy haladhatnak az úttesten, hogy nem kell ismerniük a kreszt, ezek mellett ők az egyetlenek, akik úgy is a járművükre szállhatnak, hogy előtte akármennyi alkoholt ittak. Már emiatt a két dolog miatt is életveszélyben vannak, és akkor még ott vannak ugye a „figyelmetlen" autósok, akik nem számítanak szabályszegő biciklisekre és sokszor elfelejtik, amit a Kresz tanít: hogy folyamatos haladásnál, gyér forgalomnál is mindig nézzünk minden visszapillantó tükörbe, mert nem tudhatjuk, hogy mikor tűnik fel a semmiből egy kerékpáros. Persze, van nagyon sok bunkó autós, akik nem csak a bicajosok de más autósok életét is veszélyeztetik, de a legtöbb esetben az ittas és/vagy közlekedési szabályokat nem ismerő/be nem tartó biciklis a hibás, ha elütik. Ha ivott, akkor úgy is simán elesik és halálra töri magát, ha egyedül kerekezett az úton!
Az elektromos rollerezést és a kerékpározást is rendszámhoz, jogosítványhoz kötném, hiszen ezek tudatlanul vesznek részt a közlekedésben, az autók között, táblák, lámpák utasításai alatt. Még a piroson is átmennek, ami szintén életveszélyes. A járdán átmentve se szállnak le a rollerről, bicikliről és elütik a gyalogost!
Azt sem értem, hogy milyen alapon alkoholizálhat egy kerékpáros! Egyébként is döcög az út miatt, kerülgetnie kell a kátyúkat, sötétben is vezet a sz@r kis lámpájával. És akkor még igyon is mellé, hogy biztosan balesete legyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!