Autósok, miért akartok ti rendszeresen kerékpárost ölni?
Ma 500 méteren belül 2 autós előzött meg 10 centi körüli oldaltávolságot tartva... a tükre éppencsak nem kapta el a kerékpárom kormányát.
Meg még volt vagy 20 aki 40-50 centit tartott, de azt már megszoktam...
120 kg, 190 centi vagyok, rikító mezben, nappal is bekapcsolt erős fényű piros villogóval. Pont az ilyenek miatt vettem egy drága villogót. Olyan nincs hogy nem veszel észre! Direkt megy a centizgetés...
Fúj a szél és 10 centit simán arrébb tol. Egy pillanat alatt az autód elé kerülök önhibámon kivül. Miért jó az neked ha lehúzom a dukkót a géptetőről és betöröm a szélvédőt? Ha megdöglök mész a böribe. Miért jó ez neked?
Kérlek benneteket ha már közel jöttök, akkor csak minimális sebességkülöngséggel tegyétek.
Nem azért megyem az úton, mert szuicid hajlamom van... nincs máshol út. Kerékpárutat 30 éve ígéri a pógármester, de eddig még minden évben ellopták a rávalót. Nem tudok máshol menni. Boltba és dolgozni megyek. Máshogy nem tudok... jogsim nem lehet. :(
"nincs joga féktávon belül az elsőbbséggel rendelkező szgk elé hajtani."
Ilyennel találkozok minden nap, jobbra kisívben kivág elém körülnézés nélkül. Az öngyilkos kerékpáros sokkal több.
Kedves kérdező! Ez a kérdés nemcsak felesleges, hanem önmagában hibás és manipulatív. Mondom ezt úgy, hogy én is kerékpárral közlekedem és tapasztaltam már egyet-mást...
Az autósok nem akarnak megölni. A túlnyomó többség képes normálisan előzni -persze akad 1-2 tulok, aki számára a centizés elfogadható, de azok alapján nem lehet megítélni egy enn~l jóval szélesebb csoportot.
Másrészt pedig a tapasztalataim alapján kinelenthetem,hogy bizony te is tehetsz róla: velem is előfordult MGIF; de ez minden esetben olyankor történt,amikor túlságosan az út szélén haladtam. Ehyszerűen beljebb kell húzódni a sáv közepére, de minimum egy méterre a padkától. Így egyrészt az autóvezető sem fogja azt képzelni, hogy sávon belül is elfér melletted, másrészt ha valamelyik mégis megpróbálná,akkot van helyed eltávolodni tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!