Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Autósok, miért akartok ti...

Autósok, miért akartok ti rendszeresen kerékpárost ölni?

Figyelt kérdés

Ma 500 méteren belül 2 autós előzött meg 10 centi körüli oldaltávolságot tartva... a tükre éppencsak nem kapta el a kerékpárom kormányát.

Meg még volt vagy 20 aki 40-50 centit tartott, de azt már megszoktam...

120 kg, 190 centi vagyok, rikító mezben, nappal is bekapcsolt erős fényű piros villogóval. Pont az ilyenek miatt vettem egy drága villogót. Olyan nincs hogy nem veszel észre! Direkt megy a centizgetés...

Fúj a szél és 10 centit simán arrébb tol. Egy pillanat alatt az autód elé kerülök önhibámon kivül. Miért jó az neked ha lehúzom a dukkót a géptetőről és betöröm a szélvédőt? Ha megdöglök mész a böribe. Miért jó ez neked?

Kérlek benneteket ha már közel jöttök, akkor csak minimális sebességkülöngséggel tegyétek.

Nem azért megyem az úton, mert szuicid hajlamom van... nincs máshol út. Kerékpárutat 30 éve ígéri a pógármester, de eddig még minden évben ellopták a rávalót. Nem tudok máshol menni. Boltba és dolgozni megyek. Máshogy nem tudok... jogsim nem lehet. :(

2022. nov. 13. 16:03
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
60%
minden autós vagy csak a 20%
2022. nov. 13. 16:14
 2/27 anonim ***** válasza:
32%

Megértem hogy ideges vagy emiatt, van rá okod. De nem lesz attól jobb ha valamelyik centiző autós leírja, hogy azért mert egy frusztrált f*sz teli elnyomott agresszíóval és kb az egyetlen mód arra hogy kiélje magát az a közúti veszélyeztetés. Holnap ugyanúgy le fog centizni, téged engem másokat is.

Belvárosi bringásként pont emiatt van egy amolyan íratlan szabályom: udvariasan tartom a jobbra húzódást minden úton, az első lecentizésig, letolásig vagy leszorításig. Utána megyek az út közepére, onnantól nem kockáztatom a testi épségem más kényelméért. Ha legközelebb megláttok egy biciklist aki az út közepén teker, tudni fogjátok hogy megvan rá az oka.

2022. nov. 13. 16:15
 3/27 anonim ***** válasza:
32%

Amúgy tipikus probléma, hogy a kerékpárosok nem veszik észre hogy sokszor idegesítő amit csinálnak. Átmennek a piroson, vagy ha nem akkor végigelőzik a sort majd feltartják az egészet. A zebrán úgy vágnak át a parkoló autók mögül mint a kamikázék. Nem beszélve arról,hogy sokszor ők az agresszívek, utána sírnak,hogy az autós csúnyán beszél velük, és fel is töltik azt az internetre,hogy micsoda csúnya gonosz autós.

Egyszer kikellett szálljak egynek mert nem bírt magával, leakarta rúgni a tükröm mert nem húzódtam félre neki(hozzáteszem nem volt hova,egysávos kis szar utca balról jobbról parkoló autók),mondtam neki ott a járda,ott kitud kerülni, erre leszállt láttam hogy ráakar csapni a tükörre csak sajnos pont rányitottam az ajtót, aztán mondtam neki hogy rohadt gyorsan szálljál vissza mert fejedre fogok rácsapni ha hozzáérsz a kocsihoz.

Egyszerűen némelyik köz és önveszélyes.

2022. nov. 13. 16:26
 4/27 anonim ***** válasza:
32%

"Kerékpárutat 30 éve ígéri a pógármester, de eddig még minden évben ellopták a rávalót"

Szóval a helyi önkormányzat nem épít kerékpárutat, ezért az úton kell menned ahol te kényelmetlenül érzed magad és ez az autósok hibája?

Persze, hogy kényelmetlenül érzed magad és persze, hogy kényelmetlen. Nem a megfelelő helyen közlekedsz. Én értem, hogy ez nem a te hibád, nem is hibáztatlak érte, de te sem hibáztathatod az autósokat. Nekem egyszer lerobbant az autóm és egy 50-es robogóval kellett bemennem melóba, tranzit főútvonalon. 10 másodpercenként robogtak el mellettem a 40 tonnások, hidd el nekem sem volt egy élmény, nem volt egy kellemes kirándulós menet, de ez az én bajom volt, én mentem oda robogóval. Kezdjem el szidni a kamionosokat, amiért használják az utat, vagy mi?

2022. nov. 13. 16:27
 5/27 anonim ***** válasza:
76%

Nekem például ez a hobbim.

Egyszer sikerült is.

Szerencsére a bíró végül úgy döntött, nem vagyok gyilkos, hanem a kerékpáros akart öngyilkos lenni.

Mármint ez utóbbit így nem jelentette ki, de a határozat indoklásában szerepel, hogy attól, hogy a kerékpáros láthatósági mellényt visel és az előírásoknak megfelelő világítást is használ, még nincs joga féktávon belül az elsőbbséggel rendelkező szgk elé hajtani.

Szóval lehet általánosan az autósokat megszólítani, de ez marha rosszul veszi ki magát, mert "az autósok" azonnal azzal fognak visszavágni, hogy "mert a kerékpárosok".

Ha konstruktív vitát szeretnél és építő jellegű kommunikációt, akkor nem azzal kéne nyitni, hogy mindenkit legyilkosozol.

2022. nov. 13. 16:35
 6/27 anonim ***** válasza:
66%

Én ma csak amíg elmentem a boltba (kb. 300 méter) addig 5 bringást láttam elbújni a ködben (se világítás, se mellény). Szerintem ők várták a pillanatot, hogy kiugorjanak az autósok elé.

Én gyalog voltam és a járdán sétáltam.

És csak 1 idióta autós volt aki világítás nélkül közlekedett.

2022. nov. 13. 16:59
 7/27 anonim ***** válasza:
64%

Ölni nem akarnak, csak veszélyeztetni és azért, mert 99%-ban bármiféle következmény nélkül megtehetik.

Az indíték változó, de legtöbbször sietség vagy gondatlanság, de tényleg előfordul, amikor csak az aggresszív hajlamok kiélésére megy ki a játék.

Nekem is volt, hogy lakott területen 45-50-nel tekertem, se záróvonal, se szembeforgalom nincs, de azért 20 centis oldaltávval előz, majd száz méter múlva nagy fékezéssel lelassít és leparkol az úticéljánál. Erre racionális magyarázat nincs, szimplán genyóságból centizett.

2022. nov. 13. 17:10
 8/27 anonim ***** válasza:
9%
Ahol 90 - nel mennek az autósok, te meg ott mész az út közepén, mégis mit vársz? Hogy 20-ra fékez miattad? Húzódj az út szélére, ahogy a szomszéd országban teszik és viselj mellényt, akkor senki sem akar majd megölbi. Vannak kanyarok, ahol nem lát az autós előre, te meg ott tekersz. Mit vársz?
2022. nov. 13. 17:11
 9/27 anonim ***** válasza:
71%
Pont annyi autós akar téged konkrétan megölni a sok közül, amennyire vérlázítóan buta ez az általánosító és provokatív megfogalmazás. Tehát tekintheted úgy, hogy ahogyan te egy intelligenciát nélkülöző hülye paraszt vagy, ugyanúgy vannak ilyenek az autósok között is, és éppen velük hozott össze a sors.
2022. nov. 13. 17:28
 10/27 anonim ***** válasza:
26%
#10 Köszönöm, én ezt egyszerűen nem tudtam ilyen pontosan megfogalmazni😂
2022. nov. 13. 17:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!