Egysávos alagútban (előzési tilalom + sebességkorlátozás 80km/h!) mögöttem lévő szirénázó mentőautó, olyankor mit kell csinálni?
Ausztriában vannak több km-es egysávos alagutak és sok helyen 80 km/h a megengedett.
Ha jön mögöttem mondjuk egy szirénázó mentőautó, rákényszerithet hogy én is minnél gyorsabban haladjak, holott a megengedett sebesség csak 80km/h és előzési tilalom van?
A mentőautó megelőzni sem tud mert folyamatosan jönnek szembe.
A traffipaxot nem fogja izgatni mert azért léptem túl a sebességkorlátozást mondjuk 30 km/h-al mert segitettem a mentőautónak a gyorsabb haladását.
Nem voltam ilyen helyzetben, csak eszembe jutott hogy ilyenkor mi a teendő.
"Voltál már valamikor egy kétsávos osztrák alagútban?? "
Valószínűleg többször voltam, mint te! Elég jól kamerázottak az osztrák autópályák, és ugyan elférne középen a mentő, ha két oldalra húzódtok, mire odaér a mentő az alagút bejáratához, már bőven piros a lámpa, és üres az alagút!
51: A kérdés bent az alagútban olyan szituációra szól, amikor jön egy szirénázó mentő vagy tüzoltó stb. és nem az alagút előtti útszakaszra, ahol szépen két oldalra le lehet húzódni mert van leállósáv, ami egy alagútban többnyire nincs.
Máskor figyelmesebben olvasd el a kérdést.
Látom szövegértési kihívásokkal küzdesz!
Próbáld meg újra elolvasni, és megérteni, amit írtam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!