Egysávos alagútban (előzési tilalom + sebességkorlátozás 80km/h!) mögöttem lévő szirénázó mentőautó, olyankor mit kell csinálni?
Ausztriában vannak több km-es egysávos alagutak és sok helyen 80 km/h a megengedett.
Ha jön mögöttem mondjuk egy szirénázó mentőautó, rákényszerithet hogy én is minnél gyorsabban haladjak, holott a megengedett sebesség csak 80km/h és előzési tilalom van?
A mentőautó megelőzni sem tud mert folyamatosan jönnek szembe.
A traffipaxot nem fogja izgatni mert azért léptem túl a sebességkorlátozást mondjuk 30 km/h-al mert segitettem a mentőautónak a gyorsabb haladását.
Nem voltam ilyen helyzetben, csak eszembe jutott hogy ilyenkor mi a teendő.
24: Egy alagútban megállni nagyon körülményes, veszélyes és senki nem mer megállni, mert beláthatatlan és sokszor hosszú ivben kanyarodik.
Szokott lenni bizonyos kilóméterenként vészleálló sáv bemélyitve az alagútban.
Szerintem a tervezők ilyen helyzetre is gondoltak, hogy oda lehúzódni a szirénázók elöl.
"Ne haragudj, de le lett írva egyértelműen a kérdésben, hogy szűk az alagút és ha lehúzódik sem fér el a mentőautó."
Nem haragszom, annak ellenére hogy szélsőséges példákat hozol fel és megpróbálod a javaslatomat nevetségessé tenni.
A kérdéshez tartozó részletezésben benne van, hogy szembejövő forgalom is van.
27: Igen ki van ásva az alagút fala bizonyos távolságokban. :) Szerintem oda kell félreállni.
Jól van már, ne veszekedjetek. :)
Lehet kicsit bonyolúltan is irtam ki a kérdést, amivel egy vitát inditottam el.
Köszi mindenkinek a válaszát! :)
"Igen de egy egysávos alagútban nincs leállósáv"
2*1 de inkább 2*1,5 sáv széles au alagút, két oldalra kell húzódni és elfér a mentő! Rettunsgate néven benne is van az osztrák és német KRESZ-ben és durván büntetik is, ha nem tartod be.
Ha vízuális alkat vagy kérdező, akkor itt a helyes magatartás a kérdésedre ( a jobboldali)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!