Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Egysávos alagútban (előzési...

Egysávos alagútban (előzési tilalom + sebességkorlátozás 80km/h!) mögöttem lévő szirénázó mentőautó, olyankor mit kell csinálni?

Figyelt kérdés

Ausztriában vannak több km-es egysávos alagutak és sok helyen 80 km/h a megengedett.

Ha jön mögöttem mondjuk egy szirénázó mentőautó, rákényszerithet hogy én is minnél gyorsabban haladjak, holott a megengedett sebesség csak 80km/h és előzési tilalom van?

A mentőautó megelőzni sem tud mert folyamatosan jönnek szembe.

A traffipaxot nem fogja izgatni mert azért léptem túl a sebességkorlátozást mondjuk 30 km/h-al mert segitettem a mentőautónak a gyorsabb haladását.

Nem voltam ilyen helyzetben, csak eszembe jutott hogy ilyenkor mi a teendő.

2022. jún. 25. 14:23
1 2 3 4 5 6
 31/54 A kérdező kommentje:

24: Egy alagútban megállni nagyon körülményes, veszélyes és senki nem mer megállni, mert beláthatatlan és sokszor hosszú ivben kanyarodik.

Szokott lenni bizonyos kilóméterenként vészleálló sáv bemélyitve az alagútban.

Szerintem a tervezők ilyen helyzetre is gondoltak, hogy oda lehúzódni a szirénázók elöl.

[link]

2022. jún. 25. 17:22
 32/54 krwkco ***** válasza:
63%

"Ne haragudj, de le lett írva egyértelműen a kérdésben, hogy szűk az alagút és ha lehúzódik sem fér el a mentőautó."

Nem haragszom, annak ellenére hogy szélsőséges példákat hozol fel és megpróbálod a javaslatomat nevetségessé tenni.

A kérdéshez tartozó részletezésben benne van, hogy szembejövő forgalom is van.

2022. jún. 25. 17:24
 33/54 A kérdező kommentje:

27: Igen ki van ásva az alagút fala bizonyos távolságokban. :) Szerintem oda kell félreállni.

[link]

2022. jún. 25. 17:27
 34/54 anonim ***** válasza:
100%
#32 A #25 válaszra írtam. Egyébként milyen szélsőséges példát hoztam fel? Én? Maga a kérdés szólt erről a szituációról. Akkor miért kéne más szituációra válaszolnom?
2022. jún. 25. 17:28
 35/54 A kérdező kommentje:

Jól van már, ne veszekedjetek. :)

Lehet kicsit bonyolúltan is irtam ki a kérdést, amivel egy vitát inditottam el.

Köszi mindenkinek a válaszát! :)

2022. jún. 25. 17:37
 36/54 qkker1 ***** válasza:
79%

"Igen de egy egysávos alagútban nincs leállósáv"

2*1 de inkább 2*1,5 sáv széles au alagút, két oldalra kell húzódni és elfér a mentő! Rettunsgate néven benne is van az osztrák és német KRESZ-ben és durván büntetik is, ha nem tartod be.

2022. jún. 25. 21:10
 37/54 anonim ***** válasza:
82%
#36 Rettungsgasse.
2022. jún. 25. 21:53
 38/54 qkker1 ***** válasza:
66%
Jogos.
2022. jún. 25. 22:04
 39/54 anonim ***** válasza:
65%
Megállással kell helyet biztosítani. Ennyire egyszerű.
2022. jún. 26. 12:39
 40/54 anonim ***** válasza:
41%

Ha vízuális alkat vagy kérdező, akkor itt a helyes magatartás a kérdésedre ( a jobboldali)

[link]

2022. jún. 26. 13:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!