Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kerékpárút keresztezi az útat...

Kerékpárút keresztezi az útat és ütköztünk egy autóval, ki a hibás? (részletek alább)

Figyelt kérdés

Egy 50köbcentis segédmotorom van, amellyel a kerékpárúton közlekedhetek. Pomáz fele közlekedve Szentendre felől kerékpárút vezet végig Pomázig. Egy részen keresztezi az útat ahol autók közlekednek. Van egy STOPtáblám, ahol meg kell állnom és utána mehetek keresztül a segédmotorral az úton. Képet mellékelek, ott bejelöltem a bicikliútat. A jobb sávban dugó van, a bal sávban senki nem volt. Jobb sávban elengedtek, bal sáv felé néztem senki nem jött, így elindultam, de nem vettem észre hogy egy bolond elkezdte szabálytalanul végigelőzni a dugót és ütköztünk, nekimentem az oldalának, felborultam, bokám kificamodott. Rendőrt nem hívtunk mert elküldtem mérgembe a francba, egyébként odajött hozzám, de így utólag rendőrt kellett volna hívni.

Kép: [link]

2021. szept. 10. 20:10
1 2 3 4
 31/40 MGéza ***** válasza:
#30: Miért nem? Ha felező van nem előzök, ha látom hogy záróvonal jön. Normális ember nem kezd előzésbe ha záróvonal jön és addig nem tudja befejezni a manővert.
2021. szept. 11. 23:52
 32/40 anonim ***** válasza:
31: Hogy látnád már a kocsisor mögött, hogy húsz méterrel arrébb egy 5 méteres záróvonal fog jönni? Nonszensz.. Maximum, aki ismeri az adott szakaszt, az tudja, mert járt már arra. De ez nem lehet elvárás..
2021. szept. 11. 23:58
 33/40 MGéza ***** válasza:

Jelenlegi állapot, a kereszteződés előtt. A betorkolló utat kivéve, előtte és utána is záró van. Szerintem lehet rá számítani, azt ne mond nekem, hogy a kereszteződésben fel van oldva és ha ott kezdi meg, akkor nem lát el max 50

[link]

2021. szept. 12. 00:06
 34/40 MGéza ***** válasza:
Folytatás: Méterre. Ha nem, akkor adja vissza az alkalmasságiját vagy ne felejtse el viselni a szemüvegét.
2021. szept. 12. 00:08
 35/40 anonim ***** válasza:
63%

Amúgy tök lényegtelen dologról vitáztok. A kérdezőnek stop táblája volt. Innentől kezdve tök mindegy, milyen vonal volt az úton, és hány méter hosszan, meg milyen messziről lehetett észlelni.

Ugyanúgy, ahogy a főúton gyorshajtó autós elé bekanyarodó másik autóst meszelik el mindig. Ilyen miatt konkrétan büntették már meg az egyik exemet.

2021. szept. 12. 00:37
 36/40 anonim ***** válasza:
55%
Az az ottmaradt záróvonal érdekesen mutat a kerékpár-átvezetésen. Nem láttam még ilyet, valaki?
2021. szept. 12. 01:06
 37/40 anonim ***** válasza:

Hmm hmm

[link]

Itt egy záróvonal mjd egy forgalomtól elzárt területre húzták át a biciklis átkelőt. Később kiradírozták a biciklis részen. Vicces az a áróvonal ami a szentendrei úton ott lett hagyva. Ott is radírozni kellene, hogy szabályos legyen.

2021. szept. 12. 01:19
 38/40 anonim ***** válasza:
32%
#32: ne legyél fogyatékos, a záróvonal előtt mindig kint van az előzni tilos tábla. Azt kell például észrevenni, nem csak a záróvonalat.
2021. szept. 12. 15:26
 39/40 anonim ***** válasza:
Igen, csakhogy az autós kereszteződésnél megszűnik a záróvonal, ha ott kezd előzni, pont belefut a bicikliút átvezető részbe.
2021. szept. 12. 19:41
 40/40 anonim ***** válasza:
0%
Mivel történt személyi sérülés így rendőrt kellett volna hívni. Hogy ki volt a hibás, azt majd ő eldönti, nem az itteni kresztudorok feladata.
2021. nov. 6. 22:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!