Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kerékpárút keresztezi az útat...

Kerékpárút keresztezi az útat és ütköztünk egy autóval, ki a hibás? (részletek alább)

Figyelt kérdés

Egy 50köbcentis segédmotorom van, amellyel a kerékpárúton közlekedhetek. Pomáz fele közlekedve Szentendre felől kerékpárút vezet végig Pomázig. Egy részen keresztezi az útat ahol autók közlekednek. Van egy STOPtáblám, ahol meg kell állnom és utána mehetek keresztül a segédmotorral az úton. Képet mellékelek, ott bejelöltem a bicikliútat. A jobb sávban dugó van, a bal sávban senki nem volt. Jobb sávban elengedtek, bal sáv felé néztem senki nem jött, így elindultam, de nem vettem észre hogy egy bolond elkezdte szabálytalanul végigelőzni a dugót és ütköztünk, nekimentem az oldalának, felborultam, bokám kificamodott. Rendőrt nem hívtunk mert elküldtem mérgembe a francba, egyébként odajött hozzám, de így utólag rendőrt kellett volna hívni.

Kép: [link]

2021. szept. 10. 20:10
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:

"Nyilván záróvonalon nem lehet előzni."

A kereszteződésben és utána (tehát abban a pontban, ahol a baleset történt) már nincs záróvonal.

"Mellesleg a kérdező egy szóval sem írta, hogy állt a sor"

Azt sem, hogy nem állt. Mivel nem tudjuk, csak tippelni lehet.

" Nyilván az bolond, aki egy araszoló kocsisort záróvonalon át próbál előzni..."

A képen nem egy bicikliút, hanem egy "sima" mellékút van balra. Nem elképzlehető, hogy az előző/kikerülő autós oda akart balra lekanyarodni? Mert ebben az esetben (a szabályoktól függetlenül) teljesen logikus és érthető döntés megelőzni az araszoló sort.

2021. szept. 10. 21:14
 12/40 anonim ***** válasza:
Írta a kérdező, hogy a google mapsos kép régi kép, akkor még NEM VOLT kész a kerékpárút, nem volt fesfestve semmi, azóta minden meg lett csinálva.
2021. szept. 10. 21:19
 13/40 anonim ***** válasza:
61%
Én úgy látom hogy a záróvonal feloldása a kereszteződés után kezdődik, tehát a kereszteződésnél még nem kell számítani előzésre, vagyis az autós szabálytalan volt.
2021. szept. 10. 21:19
 14/40 anonim ***** válasza:
54%
Stoptábla miatt ilyenkor befogod füled-farkad, lényegtelen szabályosan jött-e vagy bunkóparasztul, főleg, hogy te mentél neki, nem ő neked.
2021. szept. 10. 21:20
 15/40 anonim ***** válasza:
76%

Mindketten hobáztatok.

Amúgy nem tudom, motoron ülve hogy nem veszed észre a parasztot aki előzi a sort, átlátsz a kocsik felett. Egy motoros is jöhetett volna ott.

2021. szept. 10. 22:01
 16/40 anonim ***** válasza:
79%

Bennem az is felmerül kérdésként amúgy, hogy ha te szabályosan megálltál a stop tábla előtt, ahogy azt kell, és körbenéztél, mielőtt elindultál, akkor hogy nem vetted észre azt a járművet?

Nem mondom, hogy én mindig megállok teljesen stop tábla előtt, de a szabály szerint kellene.

2021. szept. 11. 05:07
 17/40 anonim ***** válasza:
79%
Stop tábla volt, tehát te voltál a hibás. Alaposan körbe kellett volna nézned. Más szabálytalankodása nem mentesít ez alól sajnos, ezt nemrég egy közlekedési szakértő is elmondta.
2021. szept. 11. 10:08
 18/40 anonim ***** válasza:
100%
Na ez úgy történhetett, hogy körbenéztél, TÉNYLEG sehol senki nem jött, majd amikor elindultál, nem néztél még egyszer balra. Ugyanis a mindenkit szabálytalanul körbeelőző majom valahonnan a sor elejéről ugrott ki, ezért nem láthattad korábban az egyenes úton, és mégis ott termett hirtelen.
2021. szept. 11. 10:56
 19/40 anonim ***** válasza:
53%

"jobb sávban elengedtek"

Egyrészt azt, hogy a kerékpárút átvezetéshez legközelebb álló autós nem torlaszolta el az utat, ne hívjuk elengedésnek.

Másrészt, mivel több autó is áll mögötte, ő senkinek az elsőbbségéről nem mondhat le a saját nevében.

Ha jól tudom, a kresz sem ismeri az elsőbbségről való lemondás fogalmát.

2021. szept. 11. 12:38
 20/40 anonim ***** válasza:
Jól tudod, nincs benne. Pont azért, mert a kresz az egyéni akcióskodások (szarkavarások) megszüntetése érdekében született.
2021. szept. 11. 12:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!