Ha ott a bicikliút, miért ott teker a biciklis ahol az autók közlekednek?( részlet lent)
"A bicajút a családoknwk, hobbistáknak jó... max 20 kmh-val mehetnek. Aki egy kicsit sportosabb, nem fogja lassú tempóban kerülgetni ezeket."
Csak éppen az a szabály, hogy a kerékpárutat kell használni. Szóval kerülgessék csak szépen őket! Vagy akkor én is mondhatom autósként, hogy nem fogok valaki mögött csigalassan menni, inkább megelőzöm a záróvonalon keresztül? Na ugye, hogy nem! Ideje lenne mindenkinek megtanulni, hogy rá is vonatkoznak a szabályok, nem csak a többiekre!
21: és akkor hol edzzenek pl. az országúti kerékpárosok...??? Érted??? ORSZÁGÚTI...!!!!
30-50-nel mennek... Nem fognak a bringagyászon csigázni...
A kerékpár is ugyanolyan jármű, mint a többi. Nem előzheted meg záróvonalon keresztül. Kivárod, míg nem tilos az előzés. Ennyi.
Érdekes módon a traktorok, lassújárművek, építési járművek, rokkerkocsik nem zavarnak...?? Pedig azok is 20-30-cal mennek. Miért csak a bicajosok miatt vagy felháborodva?
Hülyeséget beszélsz!
Az autóversenyzők pályán edzenek! Totál irreleváns példát próbálsz itt előhúzkodni a kalapból!
Te vagy az a hibbant, aki körpályára küldené az outisokat??? Bakker, a pályakerékpár az TOTÁL MÁS műfaj!
Esetleg a Tour de France-t is stadionban rendeznéd? :DDDDD
#24: Nem hülyeség, ahogy te utcai kerékpárról beszéltél nem a Tour-ról és is gondolhatok rally aszfaltos szakaszra, nem pedig a Nascar-ra vagy az F1-re.
A versenysportot akarod kivinni a közútra, én is. Csak annyi különbséggel, hogy 6 kg vagy 1000 kg a gép amivel versenyzel. Mi kellene legyen a határ? Mi alapján döntöd el, hogy melyik versenysport űzhető a forgalomban? Vagy melyik KRESZ szabályokat nem kell betartani és melyik versenyzőnek?
"Veszélyezteti a forgalmat, mert megy 30-al"
Mondjuk ezt sosem értettem. Az miért veszélyeztetés, ha valaki lassan megy? Akkor ha egy traktor vagy munkagép megy ennyivel, az is veszélyeztet vagy mi? Neked, mint járművezetőnek figyelned kell, hogyha lassabb jármű halad előtted, akkor lassíts és biztonságosan megelőzd. Persze ha az autós elbambul, gyorsan hajt, rossz helyen, rosszkor előz vagy nem tart megfelelő követési távolságot, akkor lehet baj, de ebben az esetben nem a biciklis veszélyeztet, hanem az autós.
Ettől függetlenül a biciklis egy bunkó, aki szabálytalanul akadályozza a forgalmat, de a veszélyeztetés kicsit erős.
#26: miről beszélsz...?? Arról az 5 km-es szakaszról...? Még egy ovisnak is kevés.. :)))
Való igaz, hogy szép, kétszintű kereszteződés is van rajta - no de nem ilyenekkel van tele az ország... Hosszabb egybefüggő, végig szeparált bringautat alig találsz... Nagyon klassz a Csabdi-Tarján (szintén pár éve átadott) út is, de az is csak részben dedikált kerékpárút.
#28: én is ezeket hoztam fel neki, de nem akarja érteni...
Semmiféle veszélyeztetés nem áll fenn. LEgfeljebb annak, aki türelmetlen, és kivágna záróvonalon át is... De nem a bicajos veszélyezteti őt, hanem _ő_ saját magát, és a szembejövőket!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!