Versenykerékpárosok miért az úton mennek ha van bicikliút? Ráadásul ha többen vannak akkor meg egymás mellett? Direkt polgárpukkasztás és/vagy önjelölt darwindíjasok?
Mert a magyarországi kerékpárutak kialakítása jellemzően nem felel meg az országúti versenykerékpározás feltételeinek: az útminőség, a vonalvezetés, az egyéb forgalom jellege és sebessége, az elsőbbségi viszonyok nem feltétlen engedik meg a versenytempót. Ez akkor is egy létező probléma , ha autóból nézve nehéz is átlátni.
A két sorban haladás pedig azért fontos, hogy ezeket az aránylag instabil járműveket ne centizze le senki a szembejövő forgalom miatt, hanem mindenképp várja meg, amíg tisztán a szemből jövő sávban tudja megelőzni a bringásokat. Ráadásul feleannyi idő alatt letudható így az előzés.
"ismerik a KRESZ-t és be is tartják"
.
54§ (3) Kerékpárral az útpadkán, az úttesten és a járdán csak egy sorban szabad haladni.
.
54§ (11) Ha az út mellett, annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog-és kerékpárutat jelöltek ki, a kétkerekű kerékpároknak a kerékpárúton vagy a gyalog-és kerékpárúton kell közlekedni.
.
Szívesen!
Szabályos vagy sem, az országúti kerékpározás nem kerékpárúti kerékpározás. Olyan sportágról még nem hallottam.
Lehetne edzőpályát építeni, de az messze nem ugyanaz.
Raliversenyre sem lehet körpályán felkészülni.
Lehetne rendőri felvezetést kérni, de szerintem nincs akkora kapacitás, és pénzbe is kerül.
A kerékpárutak jelentős része, még arra sem alkalmas, amire kitalálták.
Szépen lepontoztátok a 2-es választ , de miért is? Azt nem írtátok le.
Én nem foglaltam állást, csak leírtam tényeket.
Tényleg sok a szar minőségű kerékpárút , tűrhető-jó minőségű úttest mellett. Előbbin tönkremegy a virsligumi, elesik a júzer, utóbbin nem.
A népszerűbb bringautakon pedig nem adottak a forgalmi feltételek sem, hiszen lendületes, egyenletes, az edzéstempónak vagy versenytempónak megfelelő sebesség elérése lehetetlen például kiránduló családok között cikázva. Ráadásul edzéshez 50-100 km-es hosszúságú egybefüggő útvonal kell, ilyen összeérő bringaútrendszer sem sokfelé van még.
És akkor ott vannak az elsőbbségi viszonyok: ahol minden görbe bokornál ki van båszva a bringásnak a macisajt, ott hogyan tudna egyenletes tempót menni az országúti bringás?
Továbbra is fenntartom, hogy ez egy létező probléma, amire lehet habzó szájjal mondani, hogy téged aztán “senki ne tartson fel”, meg “minek ez az egész sport, nézzen inkább Mónika Show-t”, de ettől még nem halad előre a világ.
Én mondjuk sehol nem látom, hogy egymás mellett mennének.
A verseny kerékpárosok a legkevésbé zavaró tényező vezetés közben a sok türelmetlen agresszív hülye mellett. Hiszen maximum lassítok, majd kikerülöm/előzöm őket és nem kapok agyvérzést amiért 30 másodperccel később érek oda ahova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!