Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Versenykerékpárosok miért az...

Versenykerékpárosok miért az úton mennek ha van bicikliút? Ráadásul ha többen vannak akkor meg egymás mellett? Direkt polgárpukkasztás és/vagy önjelölt darwindíjasok?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 13. 10:09
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
55%
#39: Te támogatnád (kérlek válaszolj érdemben, indoklással) hogy ha én egy lezárt közúton megrendező maratonfutó versenyre készülök, akkor előtte évekig futhassak az autóúton, a jobb szélre húzódva, az autók mellett?
2021. máj. 7. 17:31
 42/52 anonim ***** válasza:

"De egyébként szerinted a raliversenyző nem az úton megy vagy mi?"

Láttál már raliversenyt? Ha igen, akkor úgy gondolom, hogy nem kell magyaráznom miért nem lehet közúton tréningezni erre. És nem csak az ívek lecsapásáról van szó.

"a versenyen a biciklisek sem jobbra húzódva mennek végig"

Versenyen több száz versenyző is lehet egyszerre, szerinted hogy máshogy férnének el az úton? Egyéni tréning során nincs szükségük helyre, mert tudnak haladni az út szélén.

"a gyorsabb íven, szóval ez hülyeség."

A tréningezés nem erről nem szól. Nem a leendő pályán tréningeznek, így nincs értelme begyakorolni az íveket. Meg van annyi eszük, hogy ha nincs lezárva a közút, akkor nem cikáznak össze-vissza tréningezés közben.

"Te támogatnád (kérlek válaszolj érdemben, indoklással) hogy ha én egy lezárt közúton megrendező maratonfutó versenyre készülök, akkor előtte évekig futhassak az autóúton, a jobb szélre húzódva, az autók mellett?"

Már megint egy almával körtével összehasonlítás. Az autó nem jött be a mérete miatt, most próbálkozol a futókkal... Ami megint egy rossz összehasonlítás, mert egy futó az életben nem fogja felvenni a forgalom tempóját. Úgy őszintén, te komolyan gondolod ezeket? Mert nekem úgy érződik, hogy bármit bedobsz, csak neked legyen igazad.

2021. máj. 7. 17:43
 43/52 anonim ***** válasza:
0%

"Ami megint egy rossz összehasonlítás, mert egy futó az életben nem fogja felvenni a forgalom tempóját."

Ja bocs, elfelejtettem hogy a biciklisek kilencvennel mennek az országúton...

"A tréningezés nem erről nem szól. Nem a leendő pályán tréningeznek, így nincs értelme begyakorolni az íveket."

Ha nem a konkrét (lezárt közúti) pályára készülnek, akkor miért nem lehet az edzést megoldani egy zárt, végtelenített pályán?

2021. máj. 7. 17:47
 44/52 BeefEater ***** válasza:
100%

41 nem autóútról van szó, hanem közútról.

Kerékpárral a megengedett legnagyobb sebesség 50 km/h lakott területen kívül, sisakban. Az autóknak a megengedett sebesség 90 km/h, a sebességkülönbség 40 km/h.

Egy kerékpáros tud úgy edzeni közúton, hogy nem szeg meg semmilyen szabályt (egy rally versenyzőre ez nem igaz).

Az eredeti kérdés arra vonatkozott, hogy miért nem használják sokan a kerékpárutat mikor ott van. Azért, mert sokszor veszélyesebb használni a rosszul megtervezett infrastruktúrát.

Itt egy mai cikk erről: [link]

2021. máj. 7. 17:53
 45/52 anonim ***** válasza:
0%

"nem autóútról van szó, hanem közútról."

Hát bazmeg, ezt nem hiszem el. Hol írtam hogy autóútról van szó?

"Azért, mert sokszor veszélyesebb használni a rosszul megtervezett infrastruktúrát."

Na ne idegesíts, TE hoztad fel hogy a versenyzőknek a versenyre való készülés miatt nem jó a bicikliút... Nem a biztonság miatt, hanem a versenytempó miatt, te írtad ezt.

2021. máj. 7. 18:01
 46/52 BeefEater ***** válasza:
100%

#45: A közút/autóút különbség valóban nem neked szólt.

Pedig a kettő összefügg. Már csak a megengedett sebességek is különbözőek. Plusz sokszor hiába lenne elég a bringaúton megengedett sebesség is, de azt nem lehet elérni mert akkor az arra ténfergő gyalogost veszélyeztetné a bringás. 15-tel már oké, de az meg nem versenyfelkészülés (közlekedés se igazán, de ez off).

Lakott területen belül alig van sebességkülönbség autó és bicikli között, értelmesen közlekedve a legtöbb kerékpáros infra inkább veszélyforrás és pénzkidobás. Lakott területen kívül van, amikor már ez nem igaz.

Amerre én szoktam járni két falu között (sokadrendű úton) van bringaút. Azt használják a gyalogosok, futók és ott kellene lezajlania a kétirányú kerékpáros forgalomnak is. A kerékpárút csak egy méter széles de legalább kátyús (az út rendben van). Itt én sem szoktam használni, mert biztonságosabb, ha nem teszem - nekem is meg a gyalogosoknak is.

De próbáld ki magad pár ezer km után már érezni fogod :)

2021. máj. 7. 18:21
 47/52 anonim ***** válasza:
16%

"A kerékpárút csak egy méter széles de legalább kátyús (az út rendben van). Itt én sem szoktam használni, mert biztonságosabb, ha nem teszem"

Ezzel nem értek egyet. Száz esés vagy árokba borulás nem okoz akkora életveszélyt, mintha egyszer átmenne rajtad egy autó.

2021. máj. 7. 18:28
 48/52 anonim ***** válasza:

"Kerékpárral a megengedett legnagyobb sebesség 50 km/h lakott területen kívül, sisakban. Az autóknak a megengedett sebesség 90 km/h, a sebességkülönbség 40 km/h."

Ismét egy kiforgatott példa... Jó hogy nem az autópályát vetted alapul. Több mondanivalóm nincs, mert úgy látszik, hogy itt csak te tudod a tutit, mindenki más helikopter. További jó közlekedést kívánok!

2021. máj. 7. 18:33
 49/52 anonim ***** válasza:
32%
Egyébként hol mennek ötvennel a kerékpárosok? Oké hogy ennyi a megengedett, de ÁLTALÁBAN közel nem mennek ennyivel.
2021. máj. 7. 18:37
 50/52 BeefEater ***** válasza:
100%

"Száz esés vagy árokba borulás nem okoz akkora életveszélyt, mintha egyszer átmenne rajtad egy autó."

Ez igaz. Viszont annak nagyon kicsi az esélye, hogy átmenjen rajtam egy autó.* Egyrészt az arra járó autósok is tudják, hogy kerékpáros forgalom is van az úton. Plusz autóval direkt megnéztem, ha a biciklis gyalog tempóban megy én meg a megengedett max sebességgel akkor is több, mint 5 másodpercem van elkerülni a balesetet. A környéken még nem hallottam semmilyen hasonló incidensről. Egy barátomat már kellett kórházba vinnem, mert elesett a bicikliúton egy kátyúban és eltörte a karját.

* A leggyakoribb probléma amivel találkozom az az elsőbbség meg nem adása a kerékpárútnak. A vele párhuzamos közutat használva ezt nem tapasztalom.

2021. máj. 7. 18:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!