Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Versenykerékpárosok miért az...

Versenykerékpárosok miért az úton mennek ha van bicikliút? Ráadásul ha többen vannak akkor meg egymás mellett? Direkt polgárpukkasztás és/vagy önjelölt darwindíjasok?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 13. 10:09
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
70%
#30 Nem mentesül senki alóla, nem tudom ezt miből olvastad ki.
2021. ápr. 15. 12:35
 32/52 anonim ***** válasza:
21%

A kérdésed nem jogi, hanem praktikus. Csak később kezdtél el szabályokon lovagolni.

A gyakorlatias válasz pedig az, hogy kényszerből. Országúti verseny országúton lehet csak felkészülni. Pont.

2021. ápr. 15. 13:25
 33/52 anonim ***** válasza:
55%

#31: Dehogynem, arról beszélünk, hogy a kerékpáros mehessen akkor is az úton, ha egyébként a szabályok és az infrastruktúra a kerékpárútra kellene terelje

#32: Versenyt igen, lezárásokkal, tereléssel, felvezetéssel stb. Eddig edzésről beszéltünk, ami napi közlekedés közben történik, külön biztonsági intézkedések nélkül.

2021. ápr. 15. 14:18
 34/52 anonim ***** válasza:
21%

Most meg ebbe kötsz bele? Edzést akartam írni, nem versenyt.

A lepontozás őrült módon megy.

A kérdésed a miértről szól. Arra meg nincs más válasz, minthogy kényszerből. Hol eddzenek, szerinted?

És miért van az, hogy pl. az osztrák, a német barátságban tud élni a kerékpárosokkal. Még a szabálytalan csapatokkal is. Tapasztalás.

Azt meg senki nem vitatta, hogy rájuk ugyanazok érvényesek, mint a 102 éves bácsira, aki kapálni megy a bringájával.

2021. ápr. 15. 14:27
 35/52 anonim ***** válasza:
67%

#34: Nem belekötés, hanem az egyik sarokpontban írtál rosszat, jobb tisztázni.

Többször is leírtam, hol eddzenek, arra alkalmas zárt pályán, ahogy az autósok teszik, vagy határozzuk meg ki és mikor szeghet szabályt.

Azt meg engedjük már el, hogy ha valaki más szabálytalan, akkor én miért ne legyek az...

(Egyébként nem én pontozok, mert ez vita, nem pedig haszontalan válasz, ehhez képest én végi vagyok minuszolva...)

2021. ápr. 15. 14:42
 36/52 anonim ***** válasza:
55%
Nem tudom egyesek miért nem fogják fel, hogy a versenykerékpározás nem a közlekedés egy formája, hanem egy sport. Egy sportautóval sem lehet figyelmen kívül hagyni a szabályokat, csak mert a sáv vonalvezetése nem ideális a versenytempóhoz...
2021. máj. 7. 17:06
 37/52 anonim ***** válasza:
31%
#36 Az országúti versenykerékpározás szerinted hol kerül lebonyolításra? A lezárt közúton! Na most, nem tudom mit szólnál ahhoz, hogy ha egy helybéli versenyző miatt 0-24 lezárnák a közutakat a hét minden napján, mert ő gyakorolni szeretne a versenyre. Szerinted ez kivitelezhető lenne? Ugye, hogy nem. Az autós sportokat vagy kiépített, zárt versenypályán rendezik meg vagy földúton, ahol versenyen kívül sem zavarnak senkit, ha gyakorolnak.
2021. máj. 7. 17:14
 38/52 anonim ***** válasza:
34%
#37: A ralliversenyeket is sokszor lezárt közúton rendezik meg, szóval ez nem idnok.
2021. máj. 7. 17:20
 39/52 anonim ***** válasza:
51%
De, indok. Egy darab versenyző tréningezés közben bőven elfér a közúton, míg egy raliversenyző nem. A versenyző kiszámíthatóan teker egyenesen, lehúzódva, a raliversenyző nem. Körtét az almával esete az összehasonlításod...
2021. máj. 7. 17:24
 40/52 anonim ***** válasza:
34%

"lehúzódva"

Ja, kivéve minden második csapat, akik egy más mellet hárman, bojban mennek.

De egyébként szerinted a raliversenyző nem az úton megy vagy mi? Mi az hogy nem kiszámíthatóan megy egyenesen? Szerinted a ralli úgy néz ki, hogy az egyenes szakaszon kanyarognak, csak úgy? Tudom hogy a versenyen lecsapják az íveket és átmennek a szembe sávba, de a versenyen a biciklisek sem jobbra húzódva mennek végig (a kanyarokban), hanem a gyorsabb íven, szóval ez hülyeség.

2021. máj. 7. 17:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!