Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Miért polgárpukkasztás a...

Toma9999 kérdése:

Miért polgárpukkasztás a kelta és norvég tetoválás?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem a mitológiákat. Leginkább a görögöt, norvégot és keltát. Már megjegyezték többen hogy a kelta tetoválásom szimpla polgárpukkasztás céljából van. Ez egy egyszerű kelta fonat bicepszen.

2020. aug. 17. 03:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem az.
2020. aug. 17. 04:30
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se az.
2020. aug. 17. 06:25
 3/5 anonim ***** válasza:
15%

Ez nem kelta eredetű hol voltak még a kelták mikor ez a szimbólum keletkezett.

Végtelen fonat !

Koronázási jogar felső díszén van

A hálóvá szőtt, önmagába visszatérő fonat a buddhista ikonográfiában a „nyolc szerencsés jel

2020. aug. 17. 07:05
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Ha többet akarsz megtudni eről fonatról ásd bele magad a Solaris-erők.
2020. aug. 17. 07:08
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a kérdező nem a végtelen fonatról beszél, hanem a triquetraról más néven szentháromság-csomóról beszél ami valóban egy kelta eredetű szimbólum, az örök életet jelképezi, ahol nincs se kezdet, se vég. A viking jelképrendszerbe/hitvilágba a kelta területek meghódítása soran, kulturális asszimilációval került be.

Eredetileg a Triquetra a kelta anya istennőjéhez kapcsolódott, és háromszemélyes természetét ábrázolta (a leány, az anya és a bölcs, öregasszony). Kesőbb a kereszténysegre való áttérésután a szentháromsag jelképeként használták az ír és skót népek.

A kerdésre válaszolva, en meg nem találkoztam olyannal aki kifejezetten a skandináv vagy kelta mitológiával kapcsolatos tetoválásokat polgárpukkasztásnak tartaná, csak olyannal aki úgy általában a tetoválásokat tartja annak.

2020. aug. 17. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!