Versenykerékpárosok miért az úton mennek ha van bicikliút? Ráadásul ha többen vannak akkor meg egymás mellett? Direkt polgárpukkasztás és/vagy önjelölt darwindíjasok?
"10/10 Lemon7 ***** válasza:
És kit érdekel, hogy rossz a minősége a kerékpárútnak? Én sem mehetek a járdán személyautóval azért, mert rossz az út."
Hát rám már dudált autós járdán, találkoztam kerékpárúton hosszában közlekedő autóval, akik még trágár módon üvöltött is velem, mert megálltam előtte stb.
Abban egyetértünk, hogy szabálytalan. De mi a megoldás?
Szűnjön meg ez a sportág?
Ha kapnak rendőri felvezetést, akkor úgy elfogadható?
Valami kreatívabb dolog kellene a piros nyomogatása helyett.
#11: A megoldás, hogy a szabályok betartásával közlekedik a kerékpáros is.
Az elvárás megvan, hogy az autós legyen tekintettel rá, pedig szandékoltan szabályt szeg. Akkor ennyi erővel a kerékpáros legyen tekintettel arra, hogy az úton valaki önjelölt versenyez?
A közút alapvetően nem versenypálya, ha versenykerékpározni akar, keresse meg az erre alkalmas és szabályosan használható infrastruktúrát, ahogy az autós is el tud menni pályanapra bármelyik versenypályára...
Egyébként egy kérdés: Hányszor dudált rád autó a kerékpárúton és hány biciklissel találkoztál közúton?
De mindjárt itt lesz Alex, aki majd megmagyarázza a soha be nem linkelt forrásaival, hogy teljesen rendben van, hogy a biciklis azt csinál amit akar
Hányszor dudált rád autó a kerékpárúton és hány biciklissel találkoztál közúton?
Bennem lehet a hiba, de kifejezetten balesetveszélyes, durván szabálytalan versenyzőkkel ritkábban futottam össze, mint gyalogosként, kerekesként autóval ott, ahol nem kellene lenniük.
Nem vagyunk kerékpáros nagyhatalom, de akik ezt a sport űzik, ne legyenek már ellehetetlenítve!
Ha látok versenyzőket, azok rendszerint nagy sebességgel mentek, és is csoportban.
Magam több túrakerékpáros klub tagja voltam. Mindenkiről nem tudok információt, de bizony mi sokkal nagyobb veszélyt jelentettük a közlekedésre. Mindig mérges voltam, amikor pl. beláthatatlan jobbos kanyarban álltunk meg beszélgetni, a sávot teljes szélességében elfoglalva. Vagy gyakran mentünk be egyirányú utcába, ahol az nem szabad.
Abszolút nem kellene ellehetetleníteni, ezzel egyetértek.
Viszont tudomásul kellene venni, hogy az út alapvetően nem a falkában haladó bicikliseknek van kitalálva, tervezve, nem sport/versenytevékenységre van építve. Mondhatni a infrastruktúra nem tudta lekövetni a változó igényeket az elmúlt évtizedekben, és ahogy állunk nem is fogja. Persze, tempósan mennek, 25-30 km/h vagy kicsit több, fele a városi megengedettnek, mindenhol máshol még kevesebb, teljesen logikus, hogy ez zavaró. Bezzeg ha egy traktor megy ennyivel az takarodjon az útról és tanuljon meg kirepülni a földekre.
Nagy itt a sötétség, ennyit tudok mondani.
Van egy évszázados versenysport, annak meglehetősen kulturált , céltudatos művelői , akik olykor-olykor megakasztják nagyon max 1-2 percre a forgalom ritmusát (nem jobban, mint egy traktor!), erre meg képtelenek vagytok belehelyezkedni az ő helyzetükbe és végiggondolni, hogy az effektíve totális tiltáson kívül milyen köztes megoldási lehetőségek vannak. Lehet, hogy nem bringaversenypályának épültek az utak, de nagyon minimális toleranciával lehet annak IS használni őket. Sok országban sikerült már, a hamarosan érkező új KRESZ értelmében pedig itthon is muszáj lesz megpróbálni . Akkor is, ha sértődötten nyomkodjátok most a piros gombot.
(Fun fact: nem vagyok bringás.)
A versenykerékpározásra alkalmatlanok a bicikliutak, mert szűkek, így a rajta haladókat nem lehet biztonságosan kikerülni, amikor a versenyző nagy sebességgel hasítana köztük. Hidd el, mindenkinek jobb, hogy kimennek az úttestre és a náluknál gyorsabb autók mellett tekernek.
A másik dolog meg, hogy ha a kerékpárút két sávra van osztva, akkor az idiótája nem a menetirány szerint halad rajta, hanem teljesen szabálytalanul. Sokszor látok olyat is, hogy az elválasztóvonalon teker, na akkor előzd meg balról vagy jobbról sikerrel.
"A versenykerékpározásra alkalmatlanok a bicikliutak, mert szűkek"
Ez akkor sem mentség hogy törvényt szegjenek, még ha ők húzzák a rövidebbet.
Nem szegnek törvényt, legfeljebb rendeletet.
De sokadszorra sem adsz megoldást.
Hol készüljenek fel az országúti kerékpárosok?
Azt is kérdeztem, hogy ha kapnak rendőri kíséretet, akkir megyugszik a lelked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!