Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért vannak sok helyen...

Miért vannak sok helyen felfedtve "családi parkolóhelyek"?

Figyelt kérdés
Amikor az csak "ajánlás". Tehát semmi szabály nem vonatkozik rá, az áll oda aki akar. ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy 90%ban olyan parkol oda, aki egyedül van, esetleg 2 felnőtt. Én a kisgyerekkel nagyon ritkán tudok ilyen helyre állni. Akkor meg minek festik fel? Ha ugyanolyan parkolóhely lenne mint a többi, valahogy engem sem dühítene, hogy nem tudok odaállni.
2015. júl. 26. 10:56
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:
27%
Én is anyuka vagyok három éves gyerekkel ..használom is a gyerekülést, de még sosem okozott gondot normális méretű parkolóba ki be csatolni a gyereket : )
2015. júl. 26. 16:20
 62/69 anonim ***** válasza:
100%
A harmadik oldal után feladtam az olvasást. Ez is bizonyítéka,hogy surmó népség vagyunk.. Hát ezért nem leszünk mi sosem Ausztria.. :D
2015. júl. 26. 16:21
 63/69 anonim ***** válasza:
33%
Valamiben elsőnek is kell lennünk :D
2015. júl. 26. 16:24
 64/69 anonim ***** válasza:
0%

hát igen.. van aki az ado kedvezmen y iatt szül gy.ket

s van aki a parkolohely miatt :)

2015. júl. 26. 17:22
 65/69 Alex Fly ***** válasza:
46%

Végül is arra sincs szabály, hogy nem szarhatsz az ebédlőasztal közepén levő levesestálba...

A probléma ott kezdődik, ha ezt ki is kell írni, illetve egyesek kikérik maguknak, hogy ebben korlátozzák őket.

2015. júl. 27. 12:05
 66/69 Alex Fly ***** válasza:
31%
És még egy momentum: a TESCO parkolóban valóban a KRESZ szabályai érvényesek, ami nem ismeri a családi parkoló fogalmát, ugyanakkor ez magánterület, ahol köteles vagy betartani a tulajdonos feltételeit. Ha megengedem a hozzám látogató barátomnak, hogy beálljon az udvaromba, az nem jelenti azt, hogy minden arrajáró önhatalmúlag beparkolhat oda.
2015. júl. 27. 12:08
 67/69 anonim ***** válasza:
27%

De a családos parkoló felfestése egy anyát egy apát és egy gyereket szimbolizál.

És ha csak az anya meg a gyerek megy el, akkor már nem számít családosnak?

Semmilyen feltétel nincs kint, csak előnyt próbálnak csinálni.

És ha legalizálják a melegházasságot, 2 apa és egy gyerek megy ki, akkor sem számít családnak, mert a felfestésben nő-férfi-1 gyerek szerepel.

Sőt akinek 2 gyereke van az ne parkoljon oda?

Vagy hány éves korig számít családi parkolónak?

2015. júl. 27. 12:53
 68/69 anonim ***** válasza:
0%

"ugyanakkor ez magánterület, ahol köteles vagy betartani a tulajdonos feltételeit."

Közforgalom számára megnyitott magánterület fogalma nem egyenlő a te hátsó kerteddel. Ilyen helyen sem korlátozhat a kresz szabályait meghaladó módon, főleg ha egyszer már egyértelműen kiírta a bejárathoz. Pl a Tesco parkolóban büntethet a közteres a tilosban parkolásért, rokkant parkoló illetéktelen használatáért. A te kertedben meg nem,hacsak nem nyitottad meg közforgalomnak.

Szóval nagyon sántít a példa.

2015. júl. 27. 13:38
 69/69 anonim ***** válasza:
0%

Nem létező Kresz szabályt nem tartok be. Én is oda szoktam állni ha éppen az üres,de ha nem az és van mellette hely akkor meg mellé. Volt hogy munkám végett egy áruházban dolgoztam, a 2 roki hely mellett volt a családi. Mikor kijött rutinellenőrzésre a közteres,és felírta a jogtalanul rokkantparkolóban állókat direkt rákérdeztem, hogy jó ha itt van a kocsi, ez a családi izé mi, büntet e érte? Mondta hogy nem, oda az áll aki akar.

Nincs ilyen a Kreszben és nincs meghatározva hogy ha családi,akkor mekkora és hány éves legyen a gyerek és mi bizonyítja a magára hagyott kocsinak a családos voltát.Lehetne pl egy igazolvány mint a rokkantaknak amit mondjuk maximum 5 éves gyerekkel rendelkezőknek állítanak ki,aztán kiragasztja. Bár akkor sem tudják ellenőrizni hogy vele együtt jött.

Majd ha ezt pótolják és jogszabályi rendelkezést hoznak akkor respektálom a dolgot, addig ez nem más mint a gyerekesek lépten nyomon előforduló jogosulatlan előnyszerzési kísérletének erősen marketing szagú támogatása egy multicég által, amire konkrétan magasról teszek rá.

2015. júl. 27. 13:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!