Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért vannak sok helyen...

Miért vannak sok helyen felfedtve "családi parkolóhelyek"?

Figyelt kérdés
Amikor az csak "ajánlás". Tehát semmi szabály nem vonatkozik rá, az áll oda aki akar. ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy 90%ban olyan parkol oda, aki egyedül van, esetleg 2 felnőtt. Én a kisgyerekkel nagyon ritkán tudok ilyen helyre állni. Akkor meg minek festik fel? Ha ugyanolyan parkolóhely lenne mint a többi, valahogy engem sem dühítene, hogy nem tudok odaállni.
2015. júl. 26. 10:56
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
76%
Nem a sétálással van baj, te egybites, hanem a gyerekülésbe való beültetéssel, beszíjazással. Ahhoz kell a széles parkoló, hogy be tudja tenni a gyereket. Akkor viszont ti lennétek a legjobban kiakadva, ha a gyerekes beáll két helyre középre, hogy meg tudja oldani ezt a nem éppen egyszerű feladatot. Meg akkor is nyivákoltok, ha ezért kitolat, és nem lehet tőle elférni. Mert lássuk be, azért egy izgő-mozgó 15 kilós gyereket (+ téli ruha) beszíjazni, kicsit levetkőztetni, hogy ne süljön rá hazáig a dzseki, nem két perc.
2015. júl. 26. 12:06
 12/69 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Azért van felfestve, hogy hagyjuk szabadon a családosoknak.

Közelebb van a bejárathoz, szélesebb hely, tehát jobban ki lehet nyitni az ajtót a kényelmesebb gyerekpakoláshoz. Picivel könnyebb a szülőknek, a "nagyobbak" pedig nem nyitják rá az ajtót a másikra.

Az enyémre is rányitották jópárszor, olyan az oldala mintha szétlőtték volna egy akciófilmben, örülnék az ilyen széles helyeknek, viszont nem vagyok bunkó. Inkább megállok messzebb a bejárattól, ott kevesebben parkolnak.

2015. júl. 26. 12:10
 13/69 Tomcatters ***** válasza:
34%

Na idefigyelj kilenceske .. En soha nem allok be nagycsalados parkolokba .. de azt sem ertem hogy aki 4-5 eves gyerekkel van az miert ne setalhatna .. szegeny gyerek meg sztem orul is neki hogy kicsit setalhat, es nem tunyul el.. azokat megertem akik kisbabaval mennek ,hogy pattognak, hogy miert foglaljak el a parkolót ...

Masik meg ,hogy en szemely szerint nem vagyok lusta nem egyszer elofordul h 1 nap alatt letekerek 90-vagy tobb kilometert bicajjal .. ellenben te lehet 10 m utan a tudod kikopod :) Ennyit az altalanositasrol :)

Utalom ezt a fajta kommentet mikor valaki annyira okos ,hogy 1 mondat utan tudja milyen a masik ... :) XDDD

2015. júl. 26. 12:11
 14/69 anonim ***** válasza:
25%

Gyerekes apuka anyuka lába a gyerek születésétől elsorvadt? Nem tudtam...Akkor szintén lehet igényelni rokkantigazolványt.Bent a boltban meg már tud menni a gyerek is,mert leginkább visítva cikázik a polcsorok közt. Előjogokat ne követeljünk, mert összejött egy gyerek,nem olyan nagy dolog! Régen sem volt ilyen parkoló, most sincs csak néhol.

Kellene akkor nyugdíjas parkoló is hiszen szegény öreg nem tud már annyit menni, és nehezen száll ki. Mindent meg lehet ideologizálni, de a tény az hogy ez nem szabály , és nem büntetendő, akár azt is kiírhatnák hogy "csak piros kocsiknak".

De a családi parkoló definiciója sincs meghatározva jogszabályban. Gyerekkel jön ,vagy megy? Hány évessel ,hány cm-esel? Csak saját vagy másé is lehet? Csak gyerekülésesel vagy ülésmagasítóssal vagy kiskamasszal is lehet ?Csomagtartóban nem látható helyen is lehet a gyerekülés? Maga az ülés léte bizonyítja a jogosultságot? 1gyerekt is vagy csak 2től? Szóval amíg ez le nincs tisztázva az a felfestés annyit ér mint ha odacsinált volna a kutya.

2015. júl. 26. 12:15
 15/69 anonim ***** válasza:
14%
11-es, akkor erre írtam hogy meg lehet állni kicsit hátrébb ott annyi hely van általában hogy driftelni lehet. Vagy mégis csak a sétálással van a gond.
2015. júl. 26. 12:19
 16/69 anonim ***** válasza:
100%
Aki csinálta pár évig a gyereküléses macerát pici gyerekkel, az nem fog beállni a családiba általános iskolás gyerekekkel szerintem. Azokkal már jó a rendes parkoló, ha kell a gyerekülés, ha nem. Ezeket a helyeket tényleg meg kellene hagyni azoknak, akik kisgyerekkel vannak, és ütközésig ki kell nyitniuk az ajtót, hogy be tudják szíjazni.
2015. júl. 26. 12:22
 17/69 anonim ***** válasza:
100%
Annál a gyereknél, amelyik nem képes egyedül levetkőzni a kocsiba, és egyedül beszíjazni magát az ülésbe, egybiteske, a sétálással is van gond. Igen.
2015. júl. 26. 12:23
 18/69 anonim ***** válasza:
80%

Istenem, hogy lehet valaki ekkora ostoba prosztó...

Ez nem ELŐJOGOKRÓL szól, hanem a normális emberi viselkedésről! Arról, hogy ha már egy áruház (pl. a Tesco) vette a fáradtságot, hogy saját pénzén kialakítson egy ilyen parkolót akkor azt NEM A HOZZÁD HASONLÓ SUTTYÓKNAK alakította ki, aki simán lusta és csak a pofája jár, hanem azoknak, akiknek szánták: A családosoknak!

És nem a sétáláson van a hangsúly, hanem azon, hogy a gyerekülésbe bepakolod a gyereket, miközben még ott egy kosárnyi cuccod akkor mennyire nem kellemes még azzal is foglalkozni, hogy a mellettem állónak ne húzzam meg a kocsiját vagy a tükrét ne törjem le. Majd biztos elkezdesz bohóckodni, hogy kitolass annyit, hogy berakd a gyereket - és addig a gyereket hova rakod? Gyerekülés nélkül magam mellé? Vagy álljon a sarkon amíg ezt megoldom? Normális vagy ember?

Aki ezt nem fogja fel ép ésszel, hogy az a parkolóhely EZÉRT van kialakítva és itt picsog az simán bunkó, nincs rá jobb szó.

Tomcatters:

Te is olyan vagy, mint a faxom, már meg ne haragudj. Nem a sétáláson van a fő hangsúly, hanem azon, hogy szélesebb a parkolóhely, hogy a gyereket kényelmesebben és normálisan be lehessen rakni, le lehessen vetkőztetni, stb...

2015. júl. 26. 12:27
 19/69 anonim ***** válasza:
24%

De bent a boltban tud már sétálni rohangászni km-eket is, vagy egyszerűen a bevásárlókocsi erre kiképzett üllésébe beültetik,akkor meg milyen sétálási gondról beszélünk? Kint fogni kell a kezét,ha nem akarjuk beültetni ,gondolom a napi séta alatt is megoldható ez.Vagy kivehető hordozós az ülés és feltámasztják a bevásárló kocsira,akkor is teljesen mindegy hogy hány métert tolják a szülők.

Aki előbb érkezik az áll be a közeli helyekre, amíg nincs meghatározva jogszabályban. Ez van.

2015. júl. 26. 12:30
 20/69 Tomcatters ***** válasza:
79%

Erre kellene hozni egy törvényt,hogy

"Csak az állhat oda,akinek gyerekülés van az autójába ,és csak akkor ha a gyerek is nálavan " Mert ugyan ugy az is elfoglalhatja akinek ugyan van gyereke,de epp nincs vele a gyerek... es jon egy masik anyuka ,apuka akinel ott a gyerek,de mar nem tud beallni, mert olyan elfoglalta akinel epp csak az ulesvan.... a gyerek sehol :) mert olyat is lattam már... a masik,meg a toloszekes parkolokat elfoglaljak igazolvánnyal... es kiszallnak az autobol es helyből nagyobbat ugranak mint Szerhij Bubka

2015. júl. 26. 12:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!