Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért vannak sok helyen...

Miért vannak sok helyen felfedtve "családi parkolóhelyek"?

Figyelt kérdés
Amikor az csak "ajánlás". Tehát semmi szabály nem vonatkozik rá, az áll oda aki akar. ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy 90%ban olyan parkol oda, aki egyedül van, esetleg 2 felnőtt. Én a kisgyerekkel nagyon ritkán tudok ilyen helyre állni. Akkor meg minek festik fel? Ha ugyanolyan parkolóhely lenne mint a többi, valahogy engem sem dühítene, hogy nem tudok odaállni.
2015. júl. 26. 10:56
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:
28%

A csendháborításra speciel van törvény,bár nehezen tartatják be..

Nem vagyok bunkó csak a felesleges előjogokat nem fogadom el. Ja hogy meg tudod magyarázni neked miért jó ott állni,én is meg tudom. Például fáj a lábam ,nehezen szállok ki a kocsiból,azért állok oda.Tetszik a magyarázatom ? Nem? Nekem se a tied. 1-1 Lehet menni panaszkodni a sóhivatalhoz.

2015. júl. 26. 12:51
 32/69 A kérdező kommentje:

A szánalmas te vagy, hogy a bunkóságodat akarod megmagyarázni.

a tegnapi eset, ami a kérdésemet ihlette, pont árnyékban lévő parkolónál történt.

megoldom az életem így is, Köszi, de ne turkálj az én pénztárcámban, hogy milyen kocsit vegyek. Csak azért, mert vannak hozzád hasonló parasztok!!!

2015. júl. 26. 12:52
 33/69 anonim ***** válasza:
100%
4-5 éves gyereknek be kell tenni a gyerekülést. Kötelező, előírja a KRESZ. Hol élsz te, barátom?
2015. júl. 26. 12:52
 34/69 Tomcatters ***** válasza:
77%
#33 -az hol el aki nem teszibe ?????? !!!
2015. júl. 26. 12:55
 35/69 anonim ***** válasza:
43%

Mégegyszer :kérném a családos parkoló pontos definícióját!

Ja hogy ez nem megy. Vagy csak mindenki szája íze és saját véleménye szerint értelmezi?Akkor beállok továbbra is, ha én érek oda előbb.

Én is kiírhatom a házam elé hogy csak Bmw-k állhatnak oda, ugyanúgy nincs rá jogszabály mint ahogy a tesco is rajzolgathat amit akar, nem tudja szankcionálni ,mert maga a családparkoló fogalma sem létezik.

2015. júl. 26. 12:56
 36/69 anonim ***** válasza:
88%

A sétálni tud-e témához. Nézzetek be egy ilyen parkolóba: az autók 90+ százaléka orral parkol, ami logikus, hiszen így tudnak könnyebben bepakolni a csomagtartóba. Ennek megfelelően háttal áll ki.

Egy kicsi gyerek ilyen helyen szerintem nagyobb veszélyben van, mint egy felnőtt, a kiálló autós ugyanis nehezebben veszi észre, ha egy négy-öt éves van mögötte, mintha egy felnőtt. Utóbbit látja a visszapillantóban, hátsó ablakban, a kicsit nem. Pláne egy furgon.

A kisgyerek elugrani sem tud, ha valaki figyelmetlenül áll ki. A rokkant ugyanígy van a kerekesszékkel, sem elugrani nem tud olyan jó, se nem látszik, hiszen alacsony. Ezért is vannak ezek a helyek közelebb a bejárathoz.

2015. júl. 26. 12:58
 37/69 anonim ***** válasza:
45%
Amúgy kedves kérdező, te hogy állapítod meg a családiparkolóban álló kocsiról hogy az aki odaállt az családos e vagy hozott avagy visz e majd gyereket? Elkezdesz kukucskálni az ablakán? És ha le van feketítve mint pl az enyémbe sem látnál be,vagy nincs benne gyerekülés? Pl mert csomagtartóban van ,vagy bent a boltban tologatja? Vagy ha van benne ,de pl akkor éppen nem hozott vele gyereket,akkor meg vagy nyugodva? Mi alapján ítélnéd el az oda állót?
2015. júl. 26. 13:01
 38/69 anonim ***** válasza:
19%

36-os, hát kicsit is értelmes szülő nem hagyja szabadon rohangálni a 4-5 éves gyerekét egy parkolókban. Amúgy meg ha fogja a kezét akkor a tolató autó egyből látja hogy ott egy felnőtt és nem tolat rá,a szülő is félre tudja rántani. De ez bárhol az utcán is érvényes,vagy ott is hagyja mindenki a forgalmas út mellett rohangálni a gyerekét?

Amúgy meg nem egy életveszély egy tesco parkoló de ki hogy gondolja.

2015. júl. 26. 13:05
 39/69 anonim ***** válasza:
100%

85%_os

Egy kicsit is jobb világban, ahol a hozzád hasonló suttyó bunkók nem léteznek ott nem kell törvényekre hivatkozni és "nézegetni", hogy kinek van gyerekülés a kocsijában - mert egy NORMÁLIS ÉRTÉKRENDŰ emberben fel sem merül, hogy ő most jól beáll egy családos parkolóba - család nélkül.

Ez egyszerű bunkóság, semmi több. Magyarázkodhatsz, de csak szánalmasabb leszel tőle.

2015. júl. 26. 13:14
 40/69 anonim ***** válasza:
0%
Akkor várd ki azt a világot,ahol neked mindenki bólogat és igazat ad. Önkényes mondvacsinált szabályoknak mindenki megfelel majd. Hosszú életet kívánok hozzá. A "suttyó"
2015. júl. 26. 13:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!