Autósok, átengeditek a gyalogosokat a zebrán?
iylen mindenhol van ... az emberek hatalmas parasztok tudnak lenni
megállni kötelező lenne, szabáélysérés ha nem engeded át, de hát nem tudunk evvel mit tenni
Nekem nagyon ritkán állnak meg.
Azonkívül nem használják az indexet sokan és nekem anyáznak, mikor lelépek, mert nem gondoltam, hogy arra jön...
de most figyeljetek már? ugye meg kell állni, ha gyalogos már megközelíti a zebrát!
És mi van akkor... amikor a két nyanya közvetlen a zebra előtt áll le trécselni, meg nem moccannak, most várjak, ameddig befejezik a pletyózást, és méltóztatnak átfáradni??? Mennyi ilyennel találkoztam már...
Természetesen elengedem a gyalogost. De, aki ott pofázik, arra én biztos nem várok!!
"Én ha látom, hogy valaki lelép a zebrára direkt gyorsítok. Olyan jó nézni az ijedt arcokat :D"
Én pedig megállok az ilyen hülyegyerekekkel szemben a zebrán, A következő másodpercben satuzó majom rémült, sápadt arca az igazi látvány. Mert annyi ideje még van, hogy végig fusson az agyán, hogy minimum a jogsiját veszik el, de le is sittelhetik.
Ha a zebrán kíván áthaladni akkor természetesen megadom az elsőbbséget.
Akkor szoktam hülyét kapni amikor ott van 20 méterre a zebrától, a 2X2 sávos főúton akar átkleni, és még ő pattog.
A másik pedig az hogy én csak akkor adom meg az elsőbbséget a gyalogosnak ha a szembejövő sávban nem jön senki, vagy ha már a szembejövő sávban is egyértelműen lehet látni hogy megadják az elsőbbséget. Több olyan balesetről is halottam már hogy az egyik sávból megadták neki az elsőbbséget és a gyalogos tök nyugodtan lelépett, csak a gond ott volt hogy nem nézett el a másik irányba és ott nem adták meg neki az elsőbbséget.
De ami kiverte nálam a biztosítékot az Pesten volt hogy megadtam a gyalogosnak az elsőbbséget, és mögöttem egy 60 év körüli "nyugger" a szakadt suzukiából (nem a suzukiit sértem, de az a suzuku szarrá volt rohadva, nem volt lökhárítója stb stb) k*rvaanyázott, dudált mutogatott, és még neki állt feljebb amikor a szép magyar nyelvet elkezdtem használni felé de úgy hogy 5 percen keresztül káromkodtam neki szóismétlés nélkül.
Szóval néha a pofám leszakad hogy milyen autósok vannak.
A KRESZ szerint nem kell átengedni! Nincs ilyen szabály, és senki ne hivatkozzon rá! Régen akarták bevezetni de nem tették meg. Akkor van elsőbbsége ha már lelépett.
Ha lelépett én már átengedem amúgy meg várja ki a sorát, az út az autósoké, nem hiszem, hogy nem bírja ki azt a rövid időt ahányszor átmegy egy zebrán. Egyedül akkor állok meg ha babakocsival van vagy idős ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!