A lakhelyeden is kerülgetni kell a bicikliuton a gyalogosokat, futókat, babakocsisokat?
Hát nekem már kivan az összes nemlétező t.köm tőlük!!! Kb. 3x annyi gyalogos, futó, kismama használja a bicikliutat sétálásra nálunk, mint biciklis... Utálok már biciklizni emiatt ezeken az utakon. (Budapest amúgy).
Nálatok van ennek kultúrája?
Én a népnevelés híve vagyok.
Ha ilyet tapasztalok, akkor direkt egy kicsit ráhúzok, úgy hogy frászt kap a rossz helyen tébláboló.
Ha az eszetlenek kapnának heti szinten 3-4 ilyen frászt leszoknának róla.
Gyerekek és kismamák persze kivételek.
Volt egy olyan durva esetem is, hogy egy 4-5 éves kölyök szédölgött a bicigli úton és simán jött nekem. Mellette egy 14-15 éves kikent 2 pics@ "vigyázott", ami abból állt, hogy röhögve nézték, hogy a végén megálló bicajomnak hogy megy neki a gyerek.
Na ott a kiscsajt fejét úgy leüvöltöttem az utcán hogy össze fosta magát.
Hát én nem tudom, de egyre több ilyen esettel találkozom, nap mint nap biciklivel közlekedem. Kismamák babakocsival abszolúte nem zavarnak, hiszen tudom, hogy a babakocsinak nehéz olyan helyet találni, ahol szépen, zökkenőmentesen lehet tolni. Kisgyermekek sem zavarnak.
De pld. párok!!! Egymás mellett mennek, előttem, de úgy, hogy a pasi átlóg a másik sávba is, azaz nehogy el tudjak menni mellette fékezés vagy csengetés nélkül.
Vagy pld. mikor kocogó megy előttem, fülében a füldugójával (fülhallgató) és hiába csengetek, nem húzódik le, de a másik sávban meg jön velem szemben biciklis, hát ilyenkor kénytelen vagyok megállni és megvárni mig elmegy a másik biciklis. Úgy ki tudok akadni, eddig nem szóltam be senkinek, de mostmár be fogok, mert mire hazérek, mindig felbosszantom magam!!!
Igen sétálnak kocognak.Ezek az utak nem csak bicikliseknem vannak....
Szerinted aki gyalog megy vagy éppen kocog menjen az autó mellett????
Ök nem is zavarnak.
VISZONT:a biciklisek mikor ott az a rohadt biciklis út még is a forgalmi úton tekernek?????Na én ettöl vagyok ki!!!!Legszívesebben az ablakból rákiabálnék..........
A bicikliden van csengö,klingelsz 1 et és már arrébb is mentek elöled.Viszont a biciklis szarik,teker a maga kis 15-20 as tempójában az autó meg szinte megáll mert nem tudja kikerülni ha szembe is jönnek...
Erröl ennyit!!!!!
6:55 ... a bicikliút a bicikliseknek van, nem a sétálóknak meg a futóknak, stb, ahogy te azt gondolod, mondod.. lehet, nálatok elnézik, vagy épp a járdán bicikliznek inkább, de ahol van bicikliút, ott van járda is!
De ha netán ez egy út, csak külön színnel jelölve a sávokat, hogy melyik kire vonatkozik, akkor is illene aszerint közlekedni.
Biciklivel és gyalog is szoktam közlekedni, és sokszor tapasztalom én is, hogy a kerékpárutat a gyalogosok is előszeretettel használják.. sőt, nem egyszer láttam olyat, hogy a gyalogos volt felháborodva, hogy a bringás rá mert szólni!! grr.. sokszor én is inkább teszek azért, hogy meglepődjenek, és talán megjegyezzék a gyalogosok idővel, hogy menjen a saját helyén ő is..
ahol van kerékpárút, ott járda is van..
ahol nincs járda, ott bicikliút sincs.. (max az úttest részeként)
A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 08:50
Ez nem igaz. Millió helyen van két település között kerékpárút, járda nélkül.
Utolsónál a pont.....
Nagyon sok helyen van pl.felénk is.Van biciklis út de nincs leválasztva,se külön járda!!!
Na ehhez mit szólsz???
Azért nem mindegy, hogy városon belül vagy netán két települést összekötő útról beszélünk.. Igen kis település lehet az, ahol megoldották a kerékpárutat járda nélkül.. sőt abban sem vagyok biztos, hogy nem arról van-e szó, hogy az országos bicikliút összeköttetés miatt lett netán egy településen bevezetve csak az... mert az szerintem megint más, mint egy nagyvárosban, vagy akár pont a fővárosban..
Kisvárosban nőttem fel, ott is ahol netán nem is volt járda, a bicikliutat így építették ki, hogy egyben gyalogosút is legyen... (ezt én máshogy még nem láttam máshol sem) A fővárosban is bicikliztem bőven egy időben, és most egy megyeszékhelyen... ott mindenhol úgy van, ahogy írtam az előbb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!