Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért gázolják le a kerékpáros...

Miért gázolják le a kerékpárosok Balatonfüreden a sétány mellett a gyalogosokat? Be lehetne ott vezetni egy sebességkorlátozást úgy, mint az autósoknak?

Figyelt kérdés
Balatonfüreden a sétány mellett párhuzamosan vezet a kerékpárút. Ez azonban a parton sétáló tömegnek nincs tudatában, ugyanis sétálni jöttek a sétányra. Egészen addig, amíg le nem ordítja őket egy 40-50-nel közeledő versenybringás, miszerint: "-Ez kerékpárút, vén fasz! Nem látod?" Nagyon megalázó.
2009. okt. 14. 21:53
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem. A gyalogosok a kerékárúton mennek? Akkor jogos a biciklis reklamálása, bár a stílus nem!

Vagy a sétányon megy a biciklis? Akkor szólni kell neki, hogy a kerékpárút a párhuzamos út..

2009. okt. 14. 22:15
 2/4 anonim ***** válasza:

Tudtommal jelenleg kerákpárúton a kerékpáros 20km/h-val mehet független attól hogy verseny biciklije van e vagy sem. Szóval ha 40-50-nel menet akkor a legjobb esetben is 100%-os a sebesség túllépése.

a másik dolog viszont hogy tényleg nem kellene a kerékpárútn menni. Én is biciklizem, de én nem szólok be senkinek, viszont nagyon bosszant hogy ha van bicikli út és gyalogút is akkor a gyalogosok folyton elémjönnek pedig mindig figyelek arra hogy a kijelölt kerékpárúton maradjak. Ők viszont folyton elém állnak. Rengetegszer van hogy senki nincs a gyalogosoknak kijelült részen hanem leállnak a kerékpárúton trécselni, vagy már eleve azon sétál mikor ott gyalogút is ami 2X olyan széles. A jelzést a gyalogos is látja viszont nem érdekli.

2009. okt. 15. 03:34
 3/4 A kérdező kommentje:
Én se helyeslem ha a kerékpárúton gyalogolnak és nem is teszem. Viszont a füredi sétányon mindig olyan tömeg van, hogy ez szinte elkerülhetetlen és mivel ott a szívkórház rengeteg a nyugdíjas is.
2009. okt. 15. 07:34
 4/4 anonim ***** válasza:

Talán az autósokat kéne leszoktatni arról, hogy dudáljanak és trágárságokat ordítozzanak a kerékpárosoknak. Akkor én is gyakrabban közlekednék az úttesten, és nem a járdán.

A kerékpárútról meg annyit hogy itt is ugyanez a helyzet, négyen-öten összefogódzva mennek rajta, akkora hely nincs hogy légnemű állapotban átszivárogjak, nemhogy kerékpárral...és jogosan vagyok mérges. Ötméterenként fel van rajzolva az aszfaltra böhöm nagy jellel hogy hol a gyalogút, és hol a kerékpárút.

2010. jan. 5. 03:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!