Mit kéne tennem? Ahányszor megállok robogóval a zebránál, hogy átengedjem a gyalogosokat még egy vagy két autó elhúz mellettem. Maradjak az út szélén, vagy húzódjak be a sáv középre, hogy engem üssenek el?
Figyelt kérdés
2011. febr. 5. 17:40
1/3 anonim válasza:
Ne állj meg robogóval átengedni a gyalogosokat, ilyen egyszerü. Ugyanis az autósoknak a motor ugyebár nem visszatartó erő, mivel elférnek tőled, nem kézteted megállásra. Még balestet is okozhatsz, hogy lelép a gyalogos, mert elengeded, de a kocsi meg szépen elüti. Zebránál meg hírtelen ne állj középre, akkor elcsaphatnak, jah. Akkor úgy csináld, hogy elötte már jóval középen haladsz és akkor már nyugodtan meg is állhatsz középen.
2/3 anonim válasza:
igen, jól mondják.
Annyit tehetsz, hogy belenézel a visszapillantóba, majd holttér, és ha nem jön senki, intesz a gyalognak hogy mehet.
Ha látod a tükörből hogy jön egy autó esetleg próbáld meg finoman kitenni a kezed oldalra, jelezni a kocsinak hogy lassítson, álljon meg (a standard "lassíts" mozdulattal). Ezzel egy időben jelezhetsz a gyalognak hogy várjon még, mert jönnek.
Persz ez szitu függő, figyelj nehogy a kezed vigyék le :)
Egyébként dícséretre méltó, hogy figyelsz a gyalogokra.
3/3 anonim válasza:
Ugyanez van busznál is, hogy megállok a zebránál átengedni a gyalogosokat, és elmennek mellettem, biztos megállóban állok, ilyenkor ha nincs nagy forgalom ráállok a mellettem levő sávra is, hogy ne férjenek el az autók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!