Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szeretsz gyalogosokat átengedni?

Szeretsz gyalogosokat átengedni?

Figyelt kérdés
Én igen mert legalább a 2/3-a megköszöni, és ti?
2011. aug. 31. 21:50
1 2
 1/12 anonim válasza:
én nem:D ha autóval vagyok, akkor bajosabb megállni, 1-es, újra elindulni meg felvenni a tempót.. és nekem nem olyan sokan szokták megköszönni :/ de ha gyalog vagyok mindig megköszönöm mert átérzem a helyzetüket :)
2011. aug. 31. 21:57
 2/12 anonim ***** válasza:
90%
Sose felejtem el azt a tesztkérdést,hogy hogyan közelíted meg a gyalogosátkelőt? A kedvenc válaszom az volt,hogy olyan sebességet válasszunk,hogy ne bíztassuk a gyalogost az átkelésre...:D Na,szerinted?
2011. aug. 31. 21:58
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
Én is pláne mikor negyven tonnával kell megállnom!
2011. aug. 31. 21:58
 4/12 anonim ***** válasza:
Én többnyire a gyalogos vagyok aki megköszöni, de ha autóban/motorn ülök és nem sietek akkor is szeretek lemondani az elsőbbségemről akár zebránál, akár kis forgalmú kereszteződésben, akár tanuló-vezető vagy betegszállító-mentő-tűzoltó javára. Ha nagy a sor mögöttem akkor más tészta, akkor csak a KRESZ-szerinti kötelezőket engedem át. Persze van olyan gyalogos aki nem hogy nem köszöni meg de még hátráltatja is a továbbhaladásomat. Van aki egyszerűen nem érti hogy miért álltam meg és azzal érvel hogy ő nem lépett le én hülye meg minek álltam meg...mások pedig a gyalogátkelő kellős közepén kezdenek el telefonálni (megáll...előkotorja a csörgő mobilt...stb.), szóval azért tudnak néha bosszantó dolgokat csinálni a gyalogok is.
2011. aug. 31. 21:59
 5/12 anonim ***** válasza:
igen. ez a hobbim.
2011. aug. 31. 22:00
 6/12 anonim ***** válasza:
89%

Be kell vallanom, hogy ilyen téren is diszkriminatív vagyok. Ha csajokat/fiatalabb nőket látok a zebránál természetesen gondolkodás nélkül megállok. :)

Ha lenyalthajú tizenéves fiúgyerekek állnak ott inkább dudálnék, hogy meg se próbáljanak lelépni. :P

2011. aug. 31. 22:09
 7/12 anonim válasza:

Már nem azért de zebrán minek köszöngetni??!?

Jóhogy a gyalogosnak van elsőbbsége!

Ennyi erővel amikor zöld a lámpa, a sok autónak meg kellene köszönnie a piros lámpa mögött állóknak h elengedik...

2011. aug. 31. 22:15
 8/12 anonim ***** válasza:

Ez nem szeretem-nem szeretem kérdés.

Ha elsőbbsége van a KRESZ szerint, akkor át KELL engedni.

2011. aug. 31. 22:27
 9/12 anonim ***** válasza:
Én mindig megállok mert ugye a kresz ezt elő írja meg minden, csak akkor nem állok meg ha van ott lámpa és zölden világít de ez alap. Nem bonyolult az hogy megállsz újra 1 es aztán fel veszed a tempót én autóm az úgy gyorsul mint az állat szóval ezzel nincs gondom. És az elindulást is normálisan meg kell tanulnia az embernek.
2011. aug. 31. 22:29
 10/12 anonim válasza:

Nálam a forgalom ritmusától függ. Ha épp lassabban haladunk, átengedem, mert az a fél perc már nem számít.

Ha tempósan lehet haladni, akkor belenézek a visszapillantóba. Ha max 1-2 kocsi jön mögöttem, nem állok meg, mert látom, hogy hamar át fog jutni utánunk. Ha sokan jönnek, megállok és átengedem, mert ki tudja, mikor jutna át amúgy.

Illetve ha épp elalvófélben van a kisebbik gyerekem az autóban, akkor tuti nem állok meg, mert akkor elalvás helyett sírni kezd.

2011. aug. 31. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!