Miért szídják sokan a BMW-t mint márkát?
Elég gyakran hallani hogy sokan szídják, ilyen-olyan okora hivatklozva. Legtöbbször ezek olyanok, akiknek sosem volt. Viszont a BMW tulajok, meg egyértelműen dicsérik. Vagyis, úgy pontosabb, hogy akinek van avgy volt, az dicséri, akinek meg nem, az szidja. Mi az oka ennek?
Saját tapasztalatom, hogy elég nagy kornfortbeli különbséget jelent átülni még egy régebbi tipusba is, valamint ha megkapja a szükséges törődést, a kopó alkatrészek cseréjén kivül nem angyon kell szervizelni. Ez a személyes tapasztalatom. Itt a kérdések között olvasgatva, amikor elég ritkák az olyanok hogy "valami elromlott a BMW-n". Ugyan-ez igaz a prémium-trió másik két tagjára is. Bár az audit meg a mercit kevesebbet szidják.
10.
Nézd. Én ültem BMW - ben. 25 éve vezetek, ismerek elég BMW tulajt. Tavaly vettem új kocsit, 7.5 millióért. Abból már aránylag komoly, néhány éves BMW - t vehettem volna.
Én egyszerűen nem érzem olyan jónak, mint amekkora a neve, ára. Magamnak azt tűztem ki, ha egyszer lesz pénzem egy új M5 - re, akkor veszek BMW - t.
Figyu hát vannak BMW-ből is még olyan típusok, amik relatív olcsón beszerezhetőek és azokat még tartósnak építették. A mai BMW-kben már annyi az elektronika, hogy folyton elromlik valami. Nemhibába a BMW benne van a top 3-ban a tulajdonos elégedetlenségi listán ...de ha csak farokhosszabbítónak kell, hidd el a csajok jobban buknak egy zsír új, arany színű Dacia Dusterre, mint egy 20 éves fekete BMW-re.
Az Audi is jó, de még mindig ott tartunk, hogy ócska német luxusautót vagizásból megvenni elég nagy balgaság. Sokan azt hiszik, hogy keresnek nettó 150-200-at, aztán megvehetik belőle részletre a lepukkant luxusverdát ...csak aztán bejön az első horribilis szervízszámla és a kocsi meg ott dekkol fél évig a ház előtt, mert nincs della a számla kifizetésére.
Azt vettem észte hogy sokszor inkább a tulajdonosaikat szidják. Hogy jogosan vagy nem az más tészta.
A sajtóban is ez ment. Egy időben az Index.hu és totalcar holdudvarban jelentek meg "bunkó BMW-s" hírek. Amikor az Origo.hu kezdte napi szinten megjeleníteni a "bunkó BMW-s" híreket és fideszes reklámoldal lett akkor az Index.hu abbahagyta a BMW-sek bunkózását. Most meg hogy BMW gyár települ Magyarországra az Origo.hu firkászai is megkapták a központi pártutasítást hogy nix "bunkó BMW-s". Így működik kis országunk.
Hogy magáról az autóról is ejtsünk néhány szót a BMW az egyik olyan gyártó aminél a legtöbb tervezési hibás motor van. A hibákat és a költségeket rá lehet kenni arra hogy csak azok a BMW-k hibásodnak meg amik már legarcoltak de a valóság nagyon mást mutat. Némelyik példány már 5 éves kora és 100 000 km előtt elkezdi a haláltusáját és voltak is ezekből oylan esetek amik a sajtóig jutottak. A BMW egy lapon említhető az Alfa Romeoval mert megbízhatóságban fej fej mellett haladnak.
Én nem értem mi az olyan nagy dolog a BMW-ben! Apámnak van egy négyéves fullos X5-ös és mindenki nézi a városban, nagyon feltűnően! Amúgy gyógyszerész.
Pedig ez csak egy páréves X5-ös, nem egy Rolls Royce Phantom vagy Ghost, Bentley Bentayga, BENZ AMG G-osztály, Aston Martin, Ferrari, vagy Lambo. Nem értem az embereket! Úgy néznek ránk mintha csak égből repkednének a milliók, mi meg költjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!