Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért szídják sokan a BMW-t...

Miért szídják sokan a BMW-t mint márkát?

Figyelt kérdés

Elég gyakran hallani hogy sokan szídják, ilyen-olyan okora hivatklozva. Legtöbbször ezek olyanok, akiknek sosem volt. Viszont a BMW tulajok, meg egyértelműen dicsérik. Vagyis, úgy pontosabb, hogy akinek van avgy volt, az dicséri, akinek meg nem, az szidja. Mi az oka ennek?

Saját tapasztalatom, hogy elég nagy kornfortbeli különbséget jelent átülni még egy régebbi tipusba is, valamint ha megkapja a szükséges törődést, a kopó alkatrészek cseréjén kivül nem angyon kell szervizelni. Ez a személyes tapasztalatom. Itt a kérdések között olvasgatva, amikor elég ritkák az olyanok hogy "valami elromlott a BMW-n". Ugyan-ez igaz a prémium-trió másik két tagjára is. Bár az audit meg a mercit kevesebbet szidják.

2018. okt. 3. 15:13
1 2 3
 1/30 A kérdező kommentje:
Az itteni kérdések között is 95%-ban a "valami elromlott a kocsin" tipisú kérdések között, legtöbbször a nem prémium-márkák szerepelnek. Mégis akiknek ilyen nem-prémium márkás autója van, azok szólják le először hogy milyen sz*r. Ez szimplán irigység, vagy van valami valós ok is mögötte?
2018. okt. 3. 15:16
 2/30 anonim ***** válasza:
71%
SZVSZ azért, mert manapság túl sokan használják státusszimbólumnak. A "Bömössel" járkálók jórésze jellegzetesen kivagyi, önmutogató proli, aki megveszi a BMW-t jaszkarizásból,aztán 1000 forintokat tankol bele, kifelé meg azt próbálja mutatni, hogy ő mekkora nagy dendi, Bömössel járkál.
2018. okt. 3. 15:20
 3/30 D. Brasco ***** válasza:
63%

Mondjuk azert a bmw-k pont nem errol hiresek hogy a kopó fogyó alkatreszeket kell bennük cserélni oszt jónapot....de mint tudjuk mindenki a maga lovát dicséri.....

Egyebkent meg valoszinuleg azert szidják sokan mert a magyar nagyravágyó,szarból akar várat,így aztán gondolkodás nélkül veszi meg az országba a nyugati szomszédainktól levedlett nepper által bizniszre behozott szilikonnal agyig fújt szart ,csak azert mert ott a propeller az elejen!Ezeknel a pudva lomoknál meg igen hamar bele lehet nyúlni a szarba....es azert nézzük objektívan a dolgot a hazai bmw géppartk igen nagy százaléka ilyen verdákból áll!Aztan nyilvan ha az ember egyszer megégette magát utána persze hogy köpködi

2018. okt. 3. 15:25
 4/30 anonim ***** válasza:
42%

Nem kell ahhoz német autót venni hogy rájöjjön bárki is hogy nagy részük megbízhatatlan, ezeket a kocsikat sose szánták filléres embereknek, aki olyan keresettel rendelkezik hogy megvegye szalonból a egy lakás/családi ház áráért a kocsit, annak a több száz ezres szervizt pont annyiból tart kifizetni, mint egy átlag magyarnak az 1.6os Vitara, vagy egy Mazda, Honda költségét.

Külföldön és a Tengerentúlon teljesen más a mentalitás, ott kihajtják belőlük az összes létezőt, és olcsóbban túladnak rajta, de addigra már meg van neki a köv. kocsi vételárának egy része.

Szépek, karakteresek, de én nem szeretnék bizonytalanságban élni, hogy ugyan mikor kell a szerelőnél ott hagyni egy súlyos összeget, erős késztetést éreztem hónapokig hogy vegyek egy gyorsaságit a bmw-től(s1000rr) de fórumokon olyan hiba lehetőségeket írtak évjárattól és bizonyos km futás környékén hogy elbizonytalanodtam, a japánok háza tájáról nagyon ritkán fordult elő pl egy szelepszár törés konstrukciós hiba miatt, amit azonnal visszahívással orvosoltak, és a cserélték, ami utána gondmentesen futott.

2018. okt. 3. 15:33
 5/30 anonim ***** válasza:
Mert ami az országban van annak valszeg 80-90%-a használt, a nyugati országokból behozott, a földet párszor megkerült darabok, nem kell csodálkozni ha van velük gond. Ha valaki újonnan veszi meg semmivel sem lesz több gond velük mint más hasonlóan felszerelt autókkal.
2018. okt. 3. 15:45
 6/30 anonim ***** válasza:
26%
Mert szervízigényes, kényes, túlárazott kocsi. Igen, vezettem BMW - t, 528 - as, megvehettem volna, azért próbáltam ki. Nem azt mondom, hogy rossz, de nekem túl steril, nem nyűgözött le nagyon. Tartottam a költségektől is. És ahogy hallani, nem éppen a megbízhatóságáról híres.
2018. okt. 3. 15:54
 7/30 anonim ***** válasza:
48%
Amikor azt hittem hogy jól keresek meglepem magam egy 7 éves 5 ös BMWvel, fel évig volt nálam, kB fel milla elment rá, fogtam azt eladtam és vettem helyette egy corsat:)
2018. okt. 3. 16:09
 8/30 anonim ***** válasza:
0%
Mert drága, de amúgy meg szar autó. Olyan mint az apple, nagyon drágán ad középkategóriás terméket.
2018. okt. 3. 17:08
 9/30 anonim ***** válasza:

Nezd, a 4 eve vett autom arabol akkor vehettem volna f10 bmw-t is.

Nem azt vettem, igy van egy autom amihez szerelo nem nyult olajcseren kivul, tokeletes amire nekem kell es nem esett annyit az ara mint a bmwnek, arrol nem is beszelve hogy nem kell beallnom a bmw gyarat perelo csoportba mert gyulladnak fel az autoik.

De en nem szidom, csak ertelmes emberkent ertelmes dontest hoztam.

2018. okt. 3. 19:48
 10/30 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Mindenki azt írja, hogy megbízhatatlanok. Van erre valami forrás vagy adat? Elég sok autót látok lerobbanni az út szélén (naponta 2-3-at, mert sokat autópályázok) és eddig eddig egy BMW-t láttam. Az enyém 3 éve van meg (egy 10 éves modell), pöccre indult mindig. A megvételkor lettek kicserélve a kopó alkatrészek, azok is olyan áron mint korábban a nem-prmium márkás autóinhoz. Más BMW-sektől fórumokon ugyan-ezt hallom. Persze, ki lehet fogni olyan példányokat amiet írtatok, de ahhoz vagy iszonyú balszerencse kell, vagy tényleg a legallja legszéthajtottab darab, olyanok viszont minden márkában vannak. Őszintén nekem kicsit úgy tünik, hogy akik leszólják, azoknak csak savanyú a szőlő. Látszik ez abból is, hogy minden kommentelő különböző indokokat mond. Ha ezek mind igazak nlennének, akkor a cég már rég tönkrement volna, és kb Suzuki, Dacia kategória lenne. Azt meg ne felejtsük el, hogy nem csak 15 éves, 600.000-ért megvehető modellekbőll áll a világ. Azért egy új maximum néhány éves BMW a legtöbb embernek még mindig elérhetetlen és az is lesz mindig, ez meg szintén jó alap a "tudatalatti" irigységre.
2018. okt. 3. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!