Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzin vagy Dízel a jobb?

Benzin vagy Dízel a jobb?

Figyelt kérdés
Most szeretnék autót venni és nem igazán értek hozzájuk ezért meg kérdeztem pár ismerősömet , hogy milyet érdemes venni majd nem mindenki azt mondta, hogy Benzint , mert annak olcsóbb a szervizelése és abba is van erő de egyik haverom meg a dízelt akarja rám erőltetni vagyis igazából csak a vw 4-es golfot 1.9 tdi ,mert ő szerinte 800 ezer forintból ez legjobb választás , küldtem én neki Corollát 2.0 dízelbe de azt mondta a Japán szuttyok az nem autó hanem szemét és az érdekelne, hogy szerintetek melyik a jobb amúgy benzinből Mondeo 18 meg Corolla 1.4-et néztem de a gyerek mindenben talált valami kifogást

2016. aug. 24. 08:22
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
Vegyél elektromos kocsit. Az a jövő!
2016. nov. 14. 23:13
 52/60 anonim ***** válasza:

"Vegyél elektromos kocsit. Az a jövő!"

Az a jövő még elég messze van,30 évvel ezelőtt kb ugyanígy szóltak a jóslatok. :-)

2016. nov. 15. 11:13
 53/60 anonim ***** válasza:

Közelebb van mint gondolnád.

Az okostelefonok is eltejedtek egy évtized alatt. Az elektromos autóknak se kell több 15-20 évnél és még lehet sokat is mondtam.

2016. nov. 15. 13:26
 54/60 anonim ***** válasza:

"Az elektromos autóknak se kell több 15-20 évnél"

Igen,már a 80-as években is ezt mondták...most meg 2016 van..míg olaj van a földben,és az kitermelhető addig a belsőégésű motorok maradnak.

2016. nov. 15. 15:03
 55/60 anonim ***** válasza:

Nem lehet tudni, hogy mi lesz. Nagyon közel is lehet az elektromos autózás, de az is lehet, hogy soha nem fog elterjedni, mert valami más technika lesz. Én személy szerint nem látom az elektromos autózásban a megoldást. Az ökológiai lábnyoma egy ilyen autónak majdnem ugyanakkora, mint egy belsőégésű motoros autónak. Valóban nagyon jó alternatíva lehetne, ha az áram széllel, vízzel, nappal, és hasonló energiákkal lenne előállítva (atom sem rossz, de megvannak annak is a tulajdonságai...). Szerintem lehetetlen ellátni a Föld nagy részét "zöld" elektromos árammal, túl sok szélkerék, napkollektor kellene hozzá.

A másik, hogy könnyen vehetne ezután mindenki elektromos autót (ha lennének, de még alig van néhány típus), csakhogy az elektromos hálózat sehol a világon ezt nem bírná el. Akkora kapacitás kellene hozzá minden utcában, hogy az egész világ elektromos hálózatát újjá kellene építeni, és sokkal több áramot kell előállítani. Gondolom nem kell ecsetelnem, hogy mivel járna ez. Ezért nem lehet az elektromos autóra való átállást például az okostelefonok sikerével összehasonlítani.

2016. nov. 15. 15:18
 56/60 anonim ***** válasza:

"A másik, hogy könnyen vehetne ezután mindenki elektromos autót (ha lennének, de még alig van néhány típus), csakhogy az elektromos hálózat sehol a világon ezt nem bírná el.

Akkora kapacitás kellene hozzá minden utcában, hogy az egész világ elektromos hálózatát újjá kellene építeni, és sokkal több áramot kell előállítani. Gondolom nem kell ecsetelnem, hogy mivel járna ez."

Németországban többlet áramtermelés történt tisztán megújuló energiaforrásokból. És elég sok felé látok egyre több elektromos autót, buszt, kerékpárt. Egy évtized alatt szép számmal megnövekedtek, még tíz év és kétszeresére fog nőni. Tesla autókból is van már jópár, és a Mercedes is kifejlesztett egy típust ami tisztán árammal megy. Egy tankolással 500 kmet tud megtenni. Aki megteheti úgyis fog elektromos kocsit venni. Nagyon hamar fog ez fejlődni, elérkezett az az idő mikor kezd az elektromos autózás komolyabbá fejlődni. Ezzel vitatkozhatunk, de felesleges, elég szétnézni.

Európa elektromos hálózata elegendő ehhez, már mindenhol tudsz áramot felvenni. Nem a 20. században vagyunk már.

"Ezért nem lehet az elektromos autóra való átállást például az okostelefonok sikerével összehasonlítani."

Dehogynem, egy remek példa az okostelefonok elterjedése. Nem rég még a kamerás telefonok voltak az újdonságok és a legmodernebbnek számító készülékek, mára meg már annyira felfejlődött egy évtized alatt hogy többet tud lassan mint egy asztali pc.

2016. nov. 15. 16:32
 57/60 anonim ***** válasza:

"Tesla autókból is van már jópár"

Ennek semmi jelentősége,egy szűk rétegmodell a 20-30m forintos vételárával,a Merci dettó.Az "egyszerűbb" Nissan Leaf is még tömény vicckategória a maga 9-10m Ft-os árával egy átlag melós ember számára.(Ennyi pénzből egy vidéki kisvárosban tipp-topp családiházat veszel)Majd ha az árképzés ott tart,hogy olcsóbb lesz mint egy azonos belsőégésű motorral szerelt,akkor talán...A másik az energiaellátás.Egy db gyorstöltő 120A áramfelvételt produkál(ez egy hurka vastagságú kábelt kíván)Legyen mondjuk minden kútnál 10 leállás....1,2kA áramigény csak a töltőhelyekre 1 db kútnál..

2016. nov. 15. 17:25
 58/60 anonim ***** válasza:
Jó szerintem kár fáradozni az ellenkezéssel, úgy sem értek egyet.
2016. nov. 15. 18:02
 59/60 anonim ***** válasza:
Dízel.
2016. dec. 5. 19:46
 60/60 anonim ***** válasza:
hát a barátod rengeteget érthet az autókhoz mit ne mondjak. valami lökött fiatal smokeendsááááááááárm fanatikus. bár szerintem csak az az autó füstöl aminek sz@r a motorja :D . hát a corolla az igen az autó. és aki a toyotára azt mondja nem autó akkor az azt se tudja mi az autó
2016. dec. 6. 11:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!