Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzin vagy Dízel a jobb?

Benzin vagy Dízel a jobb?

Figyelt kérdés
Most szeretnék autót venni és nem igazán értek hozzájuk ezért meg kérdeztem pár ismerősömet , hogy milyet érdemes venni majd nem mindenki azt mondta, hogy Benzint , mert annak olcsóbb a szervizelése és abba is van erő de egyik haverom meg a dízelt akarja rám erőltetni vagyis igazából csak a vw 4-es golfot 1.9 tdi ,mert ő szerinte 800 ezer forintból ez legjobb választás , küldtem én neki Corollát 2.0 dízelbe de azt mondta a Japán szuttyok az nem autó hanem szemét és az érdekelne, hogy szerintetek melyik a jobb amúgy benzinből Mondeo 18 meg Corolla 1.4-et néztem de a gyerek mindenben talált valami kifogást

2016. aug. 24. 08:22
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:

"izzocserért 40 ezret fizetett"

Akkor most mondhatom én is, hogy H Astránál egy bal hátsó ajtóra 300 ezres ajánlatot tett a márkaszerviz...

2016. aug. 25. 18:35
 22/60 anonim ***** válasza:

A japán autók motorikusan a vilálg egyik legjobb málrkái, de karosszériák hagy biztonságilag némi kívánnivalót maguk után.

A Volkswagen is jó választás. Ahogy az opel is. Én a helyedben siuzu dízeles opel astra f-et vennék.

2016. aug. 25. 22:27
 23/60 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat a karoszériáról már én is hallottam bár én ugy tudtam, hogy csak a Suzukinak vannak ilyen próblémái
2016. aug. 25. 22:43
 24/60 anonim ***** válasza:
53%

milyen gyenge kaszni? egy szar aygo jobb felszereltséggel 4.5 millió.. az egy 2006 ős avensis 1.8 b kb 2-2.5 ami nincs szetcseszve.megint megy a monda mint a régi skodakrol hogy az összes hengerfejes.szerintetek egy új avensis ami 10 millió mennyire gyenge? emberek

prémium szegmense tartozó márkáról beszéltek.

2016. aug. 26. 08:02
 25/60 anonim ***** válasza:
50%

Szavahihető szerelő az aki egy komplett autógyártó konszernt megítél az alapján, amit egy haverja hord össze...

Egyébként csak nekem fura, hogy kettőből kettő automata meghalt alatta, nem biztos, hogy ott a kocsi a hibás...

400-500.000 nél ugyanannyira esik szét a Toyota mint a VW, ott már az dönti el ki hogyan használta előtte

2016. aug. 26. 11:49
 26/60 anonim ***** válasza:

"milyen gyenge kaszni? egy szar aygo jobb felszereltséggel 4.5 millió.. az egy 2006 ős avensis 1.8 b kb 2-2.5 ami nincs szetcseszve.megint megy a monda mint a régi skodakrol hogy az összes hengerfejes.szerintetek egy új avensis ami 10 millió mennyire gyenge? emberek

prémium szegmense tartozó márkáról beszéltek."

2016. aug. 26. 16:07
 27/60 anonim ***** válasza:

"milyen gyenge kaszni? egy szar aygo jobb felszereltséggel 4.5 millió.. az egy 2006 ős avensis 1.8 b kb 2-2.5 ami nincs szetcseszve.megint megy a monda mint a régi skodakrol hogy az összes hengerfejes.szerintetek egy új avensis ami 10 millió mennyire gyenge? emberek

prémium szegmense tartozó márkáról beszéltek."

AKKOR VEDD MEG!

2016. aug. 26. 16:09
 28/60 anonim ***** válasza:
63%

25. nek. szavahihető szerelő lehetek?

Haverom tapasztalata alapján ítélek?

Nem biztos hogy a kocsival van gond?

Tegyük ezt tisztába.

1. "haverom" és én Toyota márkaszervizben dolgozom.

2. "haverom" VW mániás és hidd el, ha egy phaeton olt az álma akkor nem az a srác aki nelásskiráccsal meg nagyfelnivel és bömbölő zenével tuningolja a kocsit.

Nem az a kategória,sőt...

Mindkét kocsija használt vásárlás.Talán érthető hogy nem vett újonnan phaetont 30 millióért 2004-ben.

Van benne km gazdagon. 300 felett.. és a motorban durván 180 ezer van. Vagyis komplett motort cseréltek benne,mely igazolható.

A kocsi megkap mindent és mindenből a legjobbat. Nem tanyán dolgozunk a helyi traktor és fűnyíró szervizben...

És akkor utoljára.

Több mint 10 éve dolgozom hivatalosan autószerelőként,ebből 4 évet toyotát javítottam.Előtte Renault az ország legnagyobb biztonságtechnikai cé szolgálatában, az előtt pedig maszek műhelyben ahol leginkább dízel járművek javításával foglalkoztunk. Értsd ez alatt: Adagoló-magasnyomású rendszerek diagnosztizálása, javítása, motorfelújítás,váltójavítás, futóműjavítás márkafüggetlenül Bmw-től kezdve Volvokon át a Vw és a francia+ olasz autókig.

Kérlek hidd már el nekem hogy amíg a VW-n régebbi Polókon át az újabb passatokig leesik róla a nagyon jólsikerült(amúgy menettulajdonságra tényleg jó soklengőkaros futómű) addig az eke Toyota,mely például ugye 91-től sikeresen gyártja a hybrid priusokat van némi rálátásom arra, hogy miben másabb a Toyota mint a szakismeret nélkül mondákban hőn dicsért jószágaitok.

Ezen felül kérlek engedd meg, hogy ezentúl hadd kérjek tőled én tanácsot a szakmámban előforduló hibák feltárásában,mert az a leereszkedő stílus amit megengedsz magadnak, csak azoktól elfogadható akik a témában a legnagyobb Tálentumok.

Ja és még valami...Az, hogy jelenleg Toyota márkaszervizben dolgozom még nem jelenti azt hogy burokban élek, Hálisten találkozom egészen más tipusokkal is, hiszen hozzák a Q7eseket is beszámítás előtti átvizsgálásra..És köszönöm.... 10 perc alatt is látható a különbség.

2016. aug. 26. 17:55
 29/60 anonim ***** válasza:
77%

És még annyit.. vegyetek azt amit akartok,meg keressetek nyugodtan minden szaktudás nélkül a youtube-on videókat,javítsatok otthon egész nyugodtan féket, hogy aztán fékhatás mérés nélkül Ti Hozzáértő Balf..k tegyétek kockára mások életét.Cseréljetek otthon vezérlést, hogy aztán motorhibásként feltegyétek a használtautóra.. "Csak a vezérlést kell összerakni,de már nem akartam foglalkozni vele"

Higyjétek el, hogy fillérekért megkapjátok a legjobb autókat,amire soha sem kell költeni... olajat se kell cserélni,mert jó az...

Meg nehogymá szervizbe vidd mer ott átbasznak...

Tipikus magyar mentalitás.

Segítséget vártok,, fórumoztok,de egy olyan ember véleményére,akinek a szakmájába vág a kérdés... nem adtok. lehülyézitek,megkérdőjelezitek a szavahihetőségét.

Ilyenek vagytok.Mert sógor koma jóbarátnak előbb hisztek aki lehet csak pék a helyi teszkóban...

Gumit se vegyetek... mer van vagy 7 éves az átlag téligumi szarrá repedezve.. "De még jó a mintája.. ezt még feltesszük" Olcsó Jánosok.. mindent OKOSBA..EZ MÉG ELMEGY 30 EZRET is JELIGÉRE...Hányinger. (Tisztelet a kivételnek)

A kérdezőnek.

El kell hinni hogy 1 millió környékén a benzines Corolla jó választás.

Ne a km futásra menj, állapotot vegyél.

Mindenképp vidd be a helyi Toyotához egy komplett vétel előtti átvizsgálásra.

És nem feltétlenül magánszemélytől kell venni autót, mert legalább úgy átvernek mint a "kö..ög" nepperek.

2016. aug. 26. 18:11
 30/60 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy mire fogod használni. Ökölszabályként el lehet indulni ezen mentén:

- benzin: főként városi használat, sok hidegindítás, rövid (<10km) utak, évi kevesebb, mint 20eKm

- dízel: sok autópálya évi 20eKm felett

2016. aug. 29. 09:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!