Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzin vagy Dízel a jobb?

Benzin vagy Dízel a jobb?

Figyelt kérdés
Most szeretnék autót venni és nem igazán értek hozzájuk ezért meg kérdeztem pár ismerősömet , hogy milyet érdemes venni majd nem mindenki azt mondta, hogy Benzint , mert annak olcsóbb a szervizelése és abba is van erő de egyik haverom meg a dízelt akarja rám erőltetni vagyis igazából csak a vw 4-es golfot 1.9 tdi ,mert ő szerinte 800 ezer forintból ez legjobb választás , küldtem én neki Corollát 2.0 dízelbe de azt mondta a Japán szuttyok az nem autó hanem szemét és az érdekelne, hogy szerintetek melyik a jobb amúgy benzinből Mondeo 18 meg Corolla 1.4-et néztem de a gyerek mindenben talált valami kifogást

2016. aug. 24. 08:22
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
azt a 7500-as fordulatot el is kell érni de mire eléri lemegy a nap.
2016. szept. 6. 19:21
 42/60 anonim ***** válasza:

Először is a corolla az nem szemét hanem a a világ legnagyobb autógyártójának a modellje... erről ennyit.

Nem tudom mikor jönnek rá az emberek hogy a dízel csak parasztvakítás, rizikó és csak szerencse kell hozzá hogy a drága alkatrészek ne nálad menjenek tönkre hanem az szopjon vele akitől veszed vagy akinek eladod.

Vennél pl egy 1.9tdi Golfot de ha pont nálad romlik el például a turbó vagy a befecskendező akkor egy rakás pénzt kifizetsz és még alig mentél az autóval. Az évek sorkán beleteszel 40.000km-t és eladod. Spóroltál 2 liter minden 100 kilométeren de amit megspóroltál azt majd egyben nagy összegben kifizeted alkatrészre. Megéri?

Ráadásul a dízel vételára a több, bár 800.000es kategóriánál elenyésző. Ha veszel egy 2000es évjáratú dízel autót akkor abban tuti legalább 250.000km van mert aki dízelt vesz az sokat autózik, viszont benzinesből ki lehet fogni 150.000km-el is autót.

Akkor vennék dízelest ha az amit kinéztem abból alig van benzines változat. Pl audi A3, A4, vw passat, kisbuszok...

Benzinesnél nincs olyan vészesen drága alkatrész ami ha elromlik akkor a gatyád rámegy.

Nézd meg az amerikaiakat. A teherautókon kívül más dízel autó nincs. Ők már tudják hogy a benzines a nyerő a személyautóknál, de nem csoda mert ők már régebb óta autóznak mint mi és átlagban sokkal többet is.

2016. nov. 2. 19:33
 43/60 anonim ***** válasza:
32%
A japán nem szemét,a fos golfja a szemét csak hülye hozzá .A dizel szutyok szántani való,autóba benzin kell. A foswagenesekre ne hallgass,mint füstimádó barom,a traktorhangra élveznek,mindenki más autója nekik szar,azt hiszik ők ülnek autóba. Agyatlan barom mind(tisztelet a kevés kivételnek). kiadnak egy valag pénzt egy modernkori warburgért .Corrolla ,és a japán társaik,suzuki,mitsu,subaru,honda,mazda ezek mind megbízhatók.
2016. nov. 2. 19:42
 44/60 anonim ***** válasza:
49%

ha már 40E km-t elmentél akkor az üzemanyagon alsó hangon is megspóroltál 300E FT-ot,ebből már bőven kijön a gyárinál is nagyobb/erősebb turbó.Valljuk be őszintén egy turbó nem 40E km-re van tervezve.Akkor még nem beszéltünk arról hogy az 1.9 TDI jobban megy mint az 1.6 os,mert ugye itt van 2 literes fogyasztás különbség(LEGALÁBB!) Bár ahogy én vezettem az 1.6 ot és az 1.9 TDI-t nekem 3 liter különbség volt legalább és akkor még mindig dinamikusabb voltam a TDI vel.

Amerikában fillérekért van a benzin azért mindegy nekik hogy mennyit eszik és mennyit tankolnak.Ettől függetlenül nincs bajom a benzinesekkel sem,csak sokat esznek ahhoz képest ahogy mennek.De tény hogy nagyon rövid utakra,mondjuk 10-10 km-ekre benzin jobb lehet...Főleg télen.

2016. nov. 2. 20:29
 45/60 anonim ***** válasza:
10%

A Volkswagen mániásokkal nem lehet mit kezdeni. Ő nekik csak is a Volkswagen felel meg abból is csak az 1.9 tdi. 90-110 ló általában. És lehetőleg füstöljön mint a barom.

Nem olyan rosszak azért valójában. De a japán autók jobban bírják a strapát mint a Volkswagenek. De drágább az alkatrész a japánhoz. Évi 20 ezer km alatt mész akkor mindenképp benzinest használtból. Dízelből nem tudom milyen típusokat nézegetnék 800 ezerből.

2016. nov. 2. 20:41
 46/60 anonim ***** válasza:
0%
mivel a 90 és a 110-es a legmegbízhatóbb.Ezekkel bőven elmennek millio km-t amíg a japán benzines oké hogy jó de akárhogy is nézzük nem egy ismerősöm japán autójának a motorja halt be 300E körül,volt aki teljesen másik motort rakatott bele mert nem érte meg felújítani.Ez a füstöl a TDI meg hasonlók felejtsük már el,ekkora ökörséget is ritkán hallani....egy normális TDI nem füstöl!!! még a chipelt sem!!(kivéve a 200LE+ osok) Tény hogy sok a behozott szar TDI amik 180E-rel vannak hirdetve de valójában meg 780E km van bennük.Hát igen ezek már lehet hogy füstölnek.
2016. nov. 2. 21:47
 47/60 anonim ***** válasza:
0%
Nektek pedig, japán autó mániások, csak a japán autó az autó, másat nem is tudtok elfogadni. Úgyhogy erről ennyit.
2016. nov. 2. 22:07
 48/60 anonim ***** válasza:

Szerintem olyan hogy Volkswagen mániás, japán autó mániás nincs, csak rágalmazó van, de az rengeteg, akármilyen témáról is legyen szó.

A mai világban akkora a választék hogy elsüllyedsz a sok roncsban, vadonat új autót meg nem éri meg venni, mert ahogy kihozod a szalonból hatalmasat veszít az értékéből. Na meg leárazottan kihozod, oly mértékben hogy a kereskedőnek nem éri meg, de ezt a veszteséget a szervizekben néhány hónapon belül be is hozzák.

Benzin is jó és a dízel is. Ne tegyél különbséget. Itt nem a márkát kell nézni, hanem az országot aki gyártja. A világon a német és a japán autók a legjobbak. A többi ország csak másol. Bár a mai modellekel már nem vagyok kibékülve, sokan nagyon leviszik a minőséget. Túl van variálva elektronikailag az összes és formailag is olyan förtelem.

Vehetsz egyébként Fordot is, jól néz ki és megbízható. Ami tetszik azt vegyél, ne hallgass másra. Menj a saját fejed után, úgy szerzel tapasztalatot.

2016. nov. 2. 22:27
 49/60 anonim ***** válasza:
Ajjaj Japán vs Német. Én személy szerint ha benzines autóban gondolkodnék, akkor az 1.4corolla oda veri a 4-es golfot motor fronton, viszont dízelnél az 1.9tdi miatt a golfot jobban preferálom, még ha több is benne a km, egy CR rendszer nem túl olcsó, a japán dízelekhez a kettőstömegű megint horror árú.
2016. nov. 2. 22:54
 50/60 anonim ***** válasza:

Ugyan úgy horror áru a a Volkswagenhez is a kettőstömegű meg egyebekm ha költeni kell ré akkor az már drága.

Amúgy meg amin tanultam vezetni,abbban a tanulóautóban már 530 ezer km van. Egy skoda fábia. Az 1.2-es 3 hengeres motorral ami benne van a legrosszabb motorok kategzriájában. Szóvak erről ennyit. Ha a szervíz megfelelő akkor sokat elmegy egy kis benzines is. Ja és hát hozzátehetjik hogy egyébként egy tanulóautó... 100 ezrenként kell pl kuplungot cserélni benne. Tanulóautó azért kap egy kis gyepálást. De újkora óta az oktatóé.

2016. nov. 14. 17:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!