Miért jönnek egyesek azzal hogy németeknél még a WC-pucoló is BMW-vel meg audival jár?
Általában ez azzal párosul hogy a német trió aztán nem is jobb a kommersz modelleknél, csak jóval drágább, sőt még gyakran azt is képesek leírni hogy akár gagyibb, ómódibb.
A vicc az hogy általában ezeke az emberek pl. a ladát vagy susukit nem látják olyan jónak mint a fordot vagy éppen opelt, de az opelt meg a fordot jobbank látják mint egy felsőbb kategóriás autót.
Egyébként meg a fenti mondathoz még annyit hogy a német nem olyan rongyrázó mint a magyar, miért menne BMW-vel? Inkább a törököknél megy ez.
Igen, mert ott népautó az ami itt luxus kis túlzással. Amúgy azért még mindig ugrándozhatnánk örömünkben, ha csak fele olyanok lennénk mint a németek.
Mikor beléptünk az unióba volt itt látogatóba egy német üzletember és az egyik ismerősöm mondta neki, hogy "na, most hogy beléptünk lassan utolérünk ám titeket". Német csak ennyit válaszolt: " Ti? Még ha szembe jövünk veletek akkor sem." :DDD És milyen igaza volt. :D
11:
Hát az valami elfajzott marha lehetett. Én észak németeknél élek régóta, és sokkal kapcsolatban vagyok. Az átlagember mentalitása nem ilyen. A cégnél az egyik felsőbb vezető doktorival sincs így elszállva magától, sőt tök szerény. Ilyen dumazsákokkal azt hiszem Magyarország is tele van.:)
Tudom otthon hallottam régen olyanokat hogy a németek milyen hülyék a programozáshoz, mert mi sokkal okosabbak vagyunk. Aztán elkezdtem nekik dolgozni, és kiderült hogy amíg mi inkább erőből oldjuk meg a dolgokat sok kábellel, mert drága a buszrendszer, ők megspórolják a kézimunkát és a technikába fektetik. Amíg mi addig gondolkodunk egy programban hogy egy gép hajtson be egy csavart, ők mellé gondolják hogy hogy van a nyomaték leellenőrizve, hogy van dokunemtálva, és mi a stratégia ha valami nem úgy futott le mint kéne.
Szerintem ez a pofa is ilyen lehetett. Bocs, kicsit elmentem a témától.:)
Én német falukban vagyok jártas inkább, városokban nem vagyok jártas.
Elég jól áll mindenki, minden udvaron áll legalább 2 autó.
Ismerek egy 4 tagú családot, +2 örökbe fogadott gyerek. Minden nap egy Dacia Logan MCV-t hajt a munkába az apuka, de van egy fullos Opel Vivaro ahova más helyekre mennek. Mellette az asszonynak is van valami kisautó.
Másik család: apuka mérnök elég jól állnak, 4 tagú család. Apukának van egy Audi A4 3.0 TDI, ami elmondása szerint ez csak hosszú utakra volt véve, de most ezzel ár melóba, mert egyelőre nincs más. Anyuka egy Suzuki Grand Vitarával jár, a kislány egy Suzuki Swifttel (!!!).
Tehát sokféle van, tudok olyat is, hogy ketten vannak, hétköznap melóba például egy VW Fox az asszonynak, az embernek egy benzines Opel Astra, hétvégén pedig kigurulnak a 3000-res benzines E-klass Mercivel.
Egyáltalán nem igaz, hogy svájcban a szegény ember is ferrarit mos, nincs szegénység svájcban, de például egy eladó, vagy lertész "csak "2500-3000 frankot keres, ami az ottani élethez nem sok. az is tény, hogy például egy ÁTLAG zürichi 20 óra munkával vesz egy új iphone 6-ot, de emellé nagyon drága a lakhatás, a szolgáltatás, sokan átjárnak vásárolni németországban.
Németországban sokkal kevésbé veri a mellét valami, hogy neki audoja van vagy bmw-je, pedig megtehetné, de neki az csak egy kocsi amit 5 év mulva ugy is elad, és egyetlen egy nem villog le az autópályán mert neki olyan autója van, hanem szépen megvárja még 140-el befejezem a manőverem és utána gyorsít. Magyarországon megyek ugyan igy 140-el, jön mögöttem az audis ami 10 éves, és villog és dudál a hülye gyerek, én meg azért sem engedem el.
Amit korábban leirtak igaz, azt mondja néhány "szegényebb " német veszek daciat, az igényeimnek megfelelő negyed annyi mint a bmw, sokkal kevésbé presztis kérdés ez, esetleg a magyar vagy török munkásoknál. Teljesen más ott a mentalitás, az egész vezetési kultúra, az autókhoz való hozzá állás, viszont ha valaki autógyüjtő, márpedig kint van pár ilyen, na azt szivvel lélekkel tudja csinálni a német ember :D
Ezt azért mondják sokan, mert itthon ha valaki vesz egy 10-15-éves kocsit a "nagy hármasból", akkor azonnal királynak érzi magát, záróvonalon előz, nem indexel, stb(természetesen van kivétel!!).
Múltkor is megyünk családdal(2 gyerek hátul, hátsó üvegen gyerekes matrica). Közeledve egy városhoz 70-es tábla. Lassítok kb 70-75-re, erre mögém ér egy siheder egy 3-as BMW-vel, és beleáll a dudába, hogy mit tökölök. Na, ez jellemzi ezt a réteget. És valóban, egy ilyen kocsi külföldön melósautó, vagy virágtartó...
16: Még csak nem is a szegényebbek vesznek daciát. Egy jó ismerősöm vezető pozícióban daciát hajt(ez az egyetlen új autója), és dicséri hogy már 200 ezret ment és csak az egyetlen német dolog romlott el benne, a blaupunkt rádió. Ez az életfelfogástól függ, neki máa az érték mint annak aki újautót vesz, márkásat. Van 40 éves isettája amit gyári állapotra restaurált, most kezdett el egy buszt, meg van még 2 motor, renaul4, fiat lakókocsi, mindegy mi, csak öreg legyen és lehessen időt tölteni vele.
A levillogás más miatt is van, nem azért mert olyan jófejek. Tilos, és komolyan veszik akár jogsi is ugorhat miatta, úgy mint pl. követési távolság be nem tartása miatt. Múltkor néztem egy felvételt, kivettek egy nőt a sorból civil autós rendőrük, mert kb. 120nál a seggében ment tartósabban az előtte levőnek. Azt mondták hogy kb. 1,5 hónap eltiltással számolhat.
Amúgy északon azt tapasztalom, hogy ennek ellenére az új vw-sok meg audisok elég arogánsok, ritkán dudálnak meg ilyenek, de letolnak, ha 80-as szakaszon 80-nal mersz menni mert kerülöd a 70-nel cammogó teherautót.
17: Utálom ezt a sílust én is, de szerintem bármelyik suttyó kap maga alá valamit, kb. ezt hozza ki. Ezek 20 éves swifttel is ilyenek.
Amúgy két véglet van, amit említesz, vagy török hajtja, és már le van lakva, mert azok csak mennek vele, vagy német papa, és csilli-villi. Van még 1-2 80-as audi, ami szebb állatootban van mint az átlag 4-5 éves polok és golfok. Ott szinte előre lehet jósolni hogy valami aggastyán fog szembejönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!