Miért jönnek egyesek azzal hogy németeknél még a
WC-pucoló is BMW-vel meg audival jár?
Figyelt kérdés
Általában ez azzal párosul hogy a német trió aztán nem is jobb a kommersz modelleknél, csak jóval drágább, sőt még gyakran azt is képesek leírni hogy akár gagyibb, ómódibb.
A vicc az hogy általában ezeke az emberek pl. a ladát vagy susukit nem látják olyan jónak mint a fordot vagy éppen opelt, de az opelt meg a fordot jobbank látják mint egy felsőbb kategóriás autót.
Egyébként meg a fenti mondathoz még annyit hogy a német nem olyan rongyrázó mint a magyar, miért menne BMW-vel? Inkább a törököknél megy ez.
A keresetek miatt terjedt ez el, hogy érzékeltessék itthon az emberek, hogy ott kint egy melós, ha felkel reggel és elmegy dolgozni akkor tud élni emberhez méltóan . Itthon meg (?) felkelsz, elmész dolgozni és nem tudod, hogy miért, hogy miért keltél fel, miért dolgoztál, mikor nincs semmid . A számlákat sem tudod kifizetni pl. , nem ám, hogy autó...
2016. márc. 3. 23:50
2/24 anonim válasza:
Ennél a mondásnál szerintem nem az autón van a hangsúly, hanem a kereseten. Itthon egy BMW-t vagy egy Audit venni ami jó állapotú, még ha öregebb is, komoly pénz, kint viszont ezt egy WC puculó is megkeresi. Ez a mondás inkább erre céloz.
2016. márc. 3. 23:52
3/24 anonim válasza:
Első, megelőztél... :D
2016. márc. 3. 23:52
4/24 anonim válasza:
Én is azt néztem :) Néztem, hogy ezt én írtam (?) mármint a másodikat is :)))
2016. márc. 3. 23:56
5/24 anonim válasza:
Igen, ráadásul mindketten 57%-osak vagyunk. :D
2016. márc. 3. 23:57
6/24 anonim válasza:
Hát na ez az :) ezen igazodjon ki valaki :)))
2016. márc. 3. 23:59
7/24 A kérdező kommentje:
Nem erre gondolok, hanem amikor felmerül hogy valaki BMW-t akar, akkor mindjárt jönnek olyanok hogy "nekem fordom van és az aztán ugyanolyan jó, meg külömben is a németeknél a merci meg a bmw kommersz autó hogy még a targoncás is azzal jár, csak nálunk luxus"
Én ilyen kontextusban gondoltam.
Egyébként azért németeknél sem megy olyan jól, pl. nálunk egy bolti eladónak még elő fordul hogy van háza. Németeknél max lakás jön szóba, mert technikus alatti pénzből képtelenség fizetni egy hitel mellett még az ingatlan adót, kutya adót, TV adót. :S
2016. márc. 4. 00:01
8/24 anonim válasza:
Persze, hogy nem megy nekik annyira jól de akkor is van benne igazság, hogy ott gyengébb munkaerőként is pár év alatt összelehet spórolni egy átlag BMW/Merci árát, míg itt, MO-n még egy közepes fizetésű állással is van vagy 10-15 év, alacsony képzettséggel meg esélytelen, hogy szalonból kihozz egy 0 km-es BMW/Mercit.
2016. márc. 4. 00:08
9/24 anonim válasza:
Vagy elég ha csak elvonatkoztatsz a kocsikról és az átlag luxus cikkeket nézed. Külföldön egy átlag állással, mindnet kifizetve 1 hónapban még mindig marad mit félretenni vagy megengedni valami drágábbat, míg itt? Mire kifizeted a Rezsit és egyéb számlát meg megveszed az 1ónapra elég kaját meg néha ruhát már üres is a pénztárcád.
2016. márc. 4. 00:10
10/24 anonim válasza:
57-esek, érdekesek vagytok :D
Egyébként Svájcban a szegény ember otthon mossa a Ferrariját :) Ennyit tudok mondani. Itthon meg örülsz egy ezres szviftnek
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!