Az europai autogyartok keptelenek mas uzemanyagot hasznalni ahhoz, hogy teljesitsek a kibocsajtasi normakat?
Gondolok itt a biodizelre meg bioetanolra. Es arra a biodizelre es etanolra amit europai emberek europai gyarakban dolgoznak fel. Eppen azert hogy ne lehessen olyan indokok miatt visszafogni a termelest mint az oserdok kiirtasa, hiszen europaban nem volt meg oserdo.
Miert nem gyartanak olyan motorokat amik gyarilag tudjak hasznalni az etanolt es a biodizelt? Okes az teny hogy van 1-2 elvetve, de seholsincs szeriaban.
Hallottam mar olyanrol is hogy mezei szurt etolajjal mentek egy regi mercivel, de gondolom en ezt nem szabad eljatszani egy jo kis 550xd-vel
Te aztán jó nagy bumburnyák vagy, kérdező :)
Amúgy talált, nekem álomautóm egy Tesla S, bár nem az a válaszoló vagyok, akinek szántad a megjegyzést. Hiába hőzöngsz egyébként, nem tudom hány éves vagy, de ha huszonakárhány, akkor még a te életedben simán előfordulhat, hogy elfogynak a fosszilis energiahordozók. Ez tény. A Föld termőterületein már így is nehezen terem meg az embereknek szükséges élelmiszer mennyiség, ez is tény. Ha tehát nem lépünk valamerre, akkor sehová sem fogsz furikázni a benzintemetőddel, mert ha nem tudsz a gyerekeidnek kaját adni, akkor hidd el nem fog érdekelni, hogy autókázol-e, vagy nem.
Az erőműves megjegyzésedhez:
Egy átlagos hőerőmű 40-60%-os hatásfokkal állít elő a tüzelőanyagból elektromos energiát. A példádban említett Tesla (és minden más) villanymotorja 60-80%-os hatásfokkal tudja átalakítani az elektromos energiát mozgási energiává.
Míg a mai legmodernebb belsőégésű motorok 20-22%-os hatásfokkal dolgoznak.
Szóval a középtávú jövő a villanymotoroké, akármennyire is dührohamot kapsz, ha ezt valaki megemlíti. Egyre jobb módszerek vannak elektromos energia előállítására is.
Az "addig megyek ameddig akarok"-hoz csak annyit, hogy ez infrastruktúra, és megszokás kérdése. Felnő majd egy olyan generáció, akinek teljesen természetes lesz, hogy hosszú utakon egy megállásra pl a Tesla esetében minimum fél órát rá kell szánni.
A belsőégésű motorok hőskorában is voltak ilyen idióták, mint te, hogy "az élet nyeregben vagy lovaskocsin élhető csak", aztán nézd, hová jutottunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!