Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért csinálják ezt az autógyá...

Miért csinálják ezt az autógyártók?

Figyelt kérdés
Sok autót olyan kicsi, és gyenge motorral szerelnek, hogy az alig bírja vinni. Ilyen 1.1-1.2-es motorokra gondolok, amik 60-70 lóerőt tudnak leadni, és egy 1 tonna körüli autóhoz párosítják. De így jobban kell pörgetni, és még talán többet is fogyaszt majd. De miért adják ilyen kicsi, és nyilvánvalóan nem megfelelő motorral?
2013. szept. 26. 12:48
1 2
 1/14 Agytörzsi Prof. ***** válasza:

Azért kicsit erős ez a "nyilvánvalóan nem megfelelő" motorral kijelentés!

Az Uno-m egykoron 45 lóerős kis f.os volt, a városban igen dinamikusan tudtam vele közlekedni, és simán elmentem vele hosszabb utakra is.

Én inkább úgy látom, hogy manapság van egyfajta teljesítmény hajhászás, ezért valóban kevésnek tűnhet a 60-70 lóerő.

A fogyasztásuk nem lesz több, megfelelő végáttétellel ezek is jó gépek. Példának ott van mutter autója: 1,2 Fiat Stilo, 6 sebességes váltóval.

Az a fő kérdés, hogy minek veszel autót? Használni, vagy arra, hogy elmondhasd "hú vazze, az enyém 160 lovas".

2013. szept. 26. 12:54
 2/14 anonim ***** válasza:
Mert van rá igény...
2013. szept. 26. 12:55
 3/14 anonim ***** válasza:
Igen van rá igény. Főleg az európai piacon. Mert ezek azok a típusok,amik direkt kizárólag az "átlagembernek" készülnek,az áruk,a fenntarthatóságuk,szervizköltség,stb.. Zömével ezt tudják az emberek megfizetni sajnos. Egyébként miért nem elég egy tonnás kocsiba 70 lóerő? Városban? Vagy városon kívül? Szerintem teljesen megfelelő. Akinek pedig nem az,az vegyen nagyobb motorral erősebb kocsit.
2013. szept. 26. 12:59
 4/14 A kérdező kommentje:

nem azért, hogy elmondhassam, de itt ez az autó

[link]

64 lóerő, és mellé több mint 1 tonna

ugyan még nem ilyen autót, de hasonlóan gyengét igen, 80 fölött csak nagy erőlködéssel tud gyorsulni

2013. szept. 26. 13:00
 5/14 Agytörzsi Prof. ***** válasza:

Még mindig nem értem a problémádat. Városban teljesen jó, hosszabb utakra is kiváló. És ha nem gyorsul 80 fölött, akkor mi lesz? Majd lassabban gyorsul.

Nem versenyautó, hogy a gyorsulás legyen az elsődleges cél.

2013. szept. 26. 13:03
 6/14 anonim ***** válasza:
ó,hát valamikor a 26 lóerős Trabikkal kevertünk,azt az is bőven elég volt akár egy országjáráshoz is,
2013. szept. 26. 13:07
 7/14 Dörmögő ***** válasza:
A kis ccm a városi használatra ideális. Nem kell pörgetni sem, mivel a végsebességük bőven 150 körül is lehet, ehhez képest a városban nem mehetsz csak 50-nel, helyenként 70-nel. A kis motor sem pörög 50-nél sokat, mivel ha mégis akkor még van hová felváltani. Ebből következik hogy a fogyasztása városban kisebb mint egy nagyobb testvérének. A nagyobb lökettérfogatú motorok azon a sebességen fogyaszthatnak kevesebbet ahol a kicsi motor már sokat pörög, de ez városban nem igen fordul elő. Egyébként a leggyakoribb használathoz kell motort választani. Ha sokat ingázik az ember városon kívül akkor jobb lehet fogyasztásban egy nagyobb, erősebb motor. Viszont gyakori városi használatra bőven elég egy 1.2-es motorral szerelt autó is, és a fogyasztása is optimálisabb.
2013. szept. 26. 13:16
 8/14 Dörmögő ***** válasza:
A másik fele a dolognak hogy a motor-kaszni párosításnak van egy optimális esete, amit a gyártók megpróbálnak eltalálni a megfelelő fogyasztás miatt. Az ennél nagyobb vagy kisebb motorral szerelt autók egyaránt mutathatnak többletfogyasztást. A mai elterjed autók többsége (kb 1.0-1.6 ig) a megfelelő használathoz választott megfelelő motorral szerelt autóból ki lehet hozni viszonylag kedvező fogyasztást. Az ennél nagyobb motorral szerelt autók fogyasztását nem lehet levinni egy bizonyos szint alá. Persze sokan a nagyobb, erősebb autóra esküdnek, mert mi van ha előzni kell (persze lehet a gyengébbel is előzni, csak várni kell a jobb lehetőségre). Aki nagyobb motorral vesz autót az jobban előtérbe helyezi a vezetési élményt, mint az aki úgy gondolja hogy neki csak arra kell kocsi hogy minél olcsóbban eljusson A-ból B-be.
2013. szept. 26. 13:25
 9/14 anonim ***** válasza:
van választék. Olyat veszel ami tetszik. Van igény a kis motorokra is. Nekem volt 75 Le-s cordoám. 110-ig tökéletes volt. Nekem elég is. Nem pályáztam, családdal nem száguldoztam. Ellenben halk volt, jól fogyasztott.
2013. szept. 26. 13:27
 10/14 anonim ***** válasza:
Mert nem vagizni akarnak vele, hanem csak közlekedni. Egy 1 tonnás, 60 lovas autó nem fog sokat enni a 90-110-es tartományban, autópályán már lehet neccesebb, de nem mindenki jár rendszeresen autópályán, városban meg eleve totál felesleges ennél erősebb motor. Egyedül előzéseknél, nagyobb emelkedőkön hátrány.
2013. szept. 26. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!