Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért csinálják ezt az autógyá...

Miért csinálják ezt az autógyártók?

Figyelt kérdés
Sok autót olyan kicsi, és gyenge motorral szerelnek, hogy az alig bírja vinni. Ilyen 1.1-1.2-es motorokra gondolok, amik 60-70 lóerőt tudnak leadni, és egy 1 tonna körüli autóhoz párosítják. De így jobban kell pörgetni, és még talán többet is fogyaszt majd. De miért adják ilyen kicsi, és nyilvánvalóan nem megfelelő motorral?
2013. szept. 26. 12:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ahhoz ,hogy 50-90-el pötymörögj még sok is néha az a 60-70 ló. Pályára csak kevesen mennek fel, pályadíj miatt és mert nincs is arra dolguk. Ház-melóhely-tesco-telek-suli-ovi ez amit bejár a nagy többség és ehhez bőven elég egy kis kcm-es autó. Ráadásul sok adó kcm-en és lóerőn alapul, ha ez kicsi, akkor kisebb az adó is. És nagy átlagban egy kis kcm-es autó kevesebbet is eszik, normál takarékos használat mellett.
2013. szept. 26. 14:04
 12/14 anonim ***** válasza:

Régi, 21 éves Polo-m 770 kiló, mellé ezres 45LE-s motorral szerelt. Kényelmes 90-es tempót szoktam vele tartani minden gond nélkül, ha pedig gyorsítani kell, hát istenem, feltalálták már a visszaváltást. :)

Ja, és mellesleg 5,5l-ert eszik vegyes használat mellett. Szóval akkor ez miért is nem megfelelő motor?

2013. szept. 26. 15:38
 13/14 anonim ***** válasza:

Csak is kizárólag a fogyasztás miatt szerelik kis ccm motorral.

Azért azt tudni kell, hogy a gyártó által megadott fogyasztást csak speciális vagy inkább úgy mondanám, hogy nem életszerű körülmények között lehet hozni.

Télen -10 fokban 5 személlyel az 1.2es benzines városban csak akkor teljesíti a 5.5 L-es fogyasztást ha 50 km után az utasok felváltva tolják.( nem a szomszéd unokaöccsének a tanítványa mondta hanem tapasztalatból beszélek)

Nekem a nyomatékkal van a problémám. Mivel, hogy "rizsrakétám" van ezért nyomatékból nem bővelkedek és engem zavar, hogy váltáshoz fel kell pörgetni a motort a megfelelő tartományba, persze nem muszáj de nem akarom, hogy "kiessen" a motor az út szélére.

Többek között ezért tartom sokkal jobbnak a dízelt mert azonos paraméterek esetében 30%kel kevesebbet fogyaszt és aki szeret nagypapásan vezetni mint pl. én is annak nincs szüksége pörgetni a motort hanem tud nyomatékból autózni.

Amúgy a válaszok többsége tipikus magyar mentalitásra utalnak. Az a legjobb ami nekem van, nincs is szükségem másra és nekem ez így tökéletes de azt sose említik meg, hogy egyszerűen nekem erre volt pénzem!!! Nem értem mért kell állandóan magyarázkodni, nem szégyen az ha valakinek olcsó autója van... de ez a bizonygatás állandóan megy, hogy márpedig ez jobb mint a drágább mert ez is tud annyit. Erre csak annyit tudok mondani, hogy az ukrán útszéli cigány prosti is tud annyit mint Maya Gold mégsem az előbbit választanánk ha megtehetnénk de mivel nem teheti meg mindenki ezért beérik a "kevesebbel" amivel nincs is baj de attól még ne legyünk már ennyire elfogultak.

2013. szept. 26. 17:39
 14/14 Dörmögő ***** válasza:
Én úgy írtam a válaszom hogy nekem turbódízelem van.
2013. szept. 26. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!