Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Igaz az, hogy vannak olyan...

Dickharta kérdése:

Igaz az, hogy vannak olyan autógyártók, akik csalnak a kilométerórával?

Figyelt kérdés

azt hallottam,hogy így viszik le a fogyasztást. hogy 90 méternél már fordul 100-ra az óra!

nem mérte ezt még le a totalcar? :)

2013. máj. 23. 15:37
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
62%
Minden km óra többet mutat a valós sebességnél, hiszen ha kevesebbet mutatna és megbüntetnének gyorshajtásért, perelhetnéd a gyártót. Az eltérés mértéke változó, modernebb autóknál 2-3 km/h, régebbieknél magasabb sebességnél akár 10-15 km/h is lehet. (Skoda Fabia tudott olyat is, hogy 150-et mutatott 130-nál). Egy gps képes telefonnal te is meg tudod nézni.
2013. máj. 23. 15:42
 2/21 A kérdező kommentje:
félreértesz! a távolságról beszéltem.
2013. máj. 23. 15:55
 3/21 anonim ***** válasza:
48%

amit az első írt, az igaz, és nem értette félre.

a kettő következik egymásból, ez csak egy kis fizika.

2013. máj. 23. 15:59
 4/21 anonim ***** válasza:
46%
Max gagyi autógyárak (kínaiak meg hasonlók). A nagy presztízsű, világcégeknek nem éri meg kockáztatni. És az azért a hülyének is feltűnik ha egy 100 km-es úton a km óra 90-et ment csak...
2013. máj. 23. 16:00
 5/21 gomzoli ***** válasza:

A törvényi szabályozás +10%-nyi toleranciát enged, tehát akár ennyivel is több sebességet mutathat a kilométeróra a valóshoz képest.

A másik kettő válaszadóval teljesen egyetértek.

2013. máj. 23. 16:03
 6/21 A kérdező kommentje:

3 as,miért következne egymásból? nem fontos egyaránt csalnia a SEBESSÉG mérőnek,és a TÁVOLSÁG mérőnek is!

kis fizika..

2013. máj. 23. 16:04
 7/21 gomzoli ***** válasza:
Az első kettő válaszadóra gondoltam.
2013. máj. 23. 16:04
 8/21 A kérdező kommentje:

ha 40 nel mész,és ha 162 vel,akkor is 100 méter a 100 méter!

vagyis annyinak kellene lennie. sajnálom,hogy nem értitek a kérdést.

2013. máj. 23. 16:05
 9/21 gomzoli ***** válasza:
Korántsem bizonyos, hogy a kilométerszámláló a sebességmérő alapján méri a megtett utat. Valószínűleg két külön berendezés. Gondolom én, de nem vagyok szakértő.
2013. máj. 23. 16:09
 10/21 anonim ***** válasza:

A többi választ kiegészíteném azzal, hogy már csak arra az esetre gondolva is kevesebbet mérnek a km órák, hogy ha a gyári mérettől kis mértékben eltérő átmérőjű gumikat tennének rá az autóra, vagy a feltett gumit valaki nem a gyári előírású nyomásra fújná. Kipróbáltam már sok autót, luxusautókat is, mind alá mért, talán a szuper-sportkocsik pontosak, de azok esetében sajnos nem volt lehetőségem mérésekre.

Mi, vagy ki az a Totalcar?

2013. máj. 23. 16:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!