Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Igaz az, hogy vannak olyan...

Dickharta kérdése:

Igaz az, hogy vannak olyan autógyártók, akik csalnak a kilométerórával?

Figyelt kérdés

azt hallottam,hogy így viszik le a fogyasztást. hogy 90 méternél már fordul 100-ra az óra!

nem mérte ezt még le a totalcar? :)

2013. máj. 23. 15:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy a távolság potnos szokott lenni akkor is, ha a sebesség csal. Persze tökéletesen pontos nem lehet mindig, hiszen a gumi kopása is befolyásolja valamennyire, és a különböző gumik mérete sem 100%-ig egyforma.
2013. máj. 23. 16:21
 12/21 anonim ***** válasza:

hogy miért kell következnie egymásból, azért mert v=s/t

rakd már össze kicsit a fejedben, ha meg ennyire totálkáros vagy, akkor ne vezess

2013. máj. 23. 16:23
 13/21 A kérdező kommentje:

12 es. szintén okos vagy!

ennek a képletnek mi köze a kérdésemhez? te gondolkodjál mit kérdeztem,és utána még miket írtam!

köze nincs ehhez,amit írtál! ettől függetlenül okos vagy! gondolom ma tanultátok a suliban,én már el is felejtettem ezt.

2013. máj. 23. 16:28
 14/21 anonim ***** válasza:

ha már az okosságnál tartunk:

mész az autóddal 100km/h-s állandó sebességgel, óra szerint, pontosan 3600 másodpercet/1órát.

ekkor te óra szerint kerek 100 km-t tettél meg.

de az óra csal, kinek hogy, de ha azt nézzük, hogy csal 4km/h-t minuszba, te az óra szerint "százzal" mész, a valóságban pedig "kilencvehattal", akkor 100-96=4, tehát a valóságban azalatt az egy óra alatt te csak 96 kilométert tettél meg, 100 helyett.

visszavezetve 100 méterre, csak 96 métert teszel meg.

És mivel a megtett távolságot a kompjúter a sebességból számítja(tudtommal), így biza az a 100 méter nem száz méter.

ha te 100km-t akarsz menni 1 óra alatt, akkor valóságos 100 km/h sebességgel kell menned, ha az óra 4-et csal, akkor 104km/h-val kell menned, és ha 104km/h-val mész óra szerint egy órán keresztül, akkor 100 km-et teszel meg.

ez csak elmélet, és a gyakorlatban is így van, ha csal az óra föl-le, akkor nem csal a távolságmérő is, tehát következik a kettő egymásból?

2013. máj. 23. 16:39
 15/21 anonim ***** válasza:
Nem kell ehhez semmi fizika, csak agy. Ha 100 km/h sebességgel haladsz 1 órát, az azt jelenti, hogy pontosan 100km-t tettél meg. Viszont ha az órád csal (ami ahogy írták előttem csal) és te azt hiszed, hogy 100km/h-val mész, de közben csak 90km/h-val mész, akkor 1 óra alatt 90km-et fogsz megtenni, az autód pedig 100-at fog mérni.
2013. máj. 23. 16:41
 16/21 anonim ***** válasza:

az meg hogy ma tanultuk az iskolába, nem igaz, jelenleg nem járok iskolába, de tudnék olyan példákat mondani, hogyha meglenne hozzá az összes képlet, akkor sem tudnád megcsinálni, mert több időbe telik a mértékegység meghatározása, mint maga a mértékegység mennyisége.

eladó fizika könyveim is vannak, csak tessék, csak tessék!

2013. máj. 23. 16:42
 17/21 A kérdező kommentje:
na te se mész százzal! :)
2013. máj. 23. 16:49
 18/21 anonim ***** válasza:
Az autóban nincs km óra meg távolságmérő. Sebesség jeladó van, ami a kerék fordulatszámát méri és ez alapján számolja a megtett utat és a sebességet. Ezért nem szabad pl. a gyáritól eltérő átmérőjű gumit feltenni.
2013. máj. 23. 16:53
 19/21 anonim ***** válasza:

"na te se mész százzal! :)"

látom a csöppnyi agyad nem fogott fel semmit abból amit leírtam. Oszt' amúgy 8. osztályod meg van-e? Bár a mamámnak is ha elmagyarázom a dolgokat, nagyjából megérti őket, pedig jogsija sincs, és nem is volt, 6 osztálya van, és majdnem 80 éves, szóval ha ő megérti a dolgokat, akkor mindenki.

2013. máj. 23. 17:06
 20/21 anonim ***** válasza:
Abból, hogy a km óra csal, nem következik, hogy a megtett távolság is csal. Attól, hogy neked a mutató 100-at mutat, a távolság még használhatja a valós 95 körüli sebességet. Én úgy tudom, hogy a távolság mérő pontosabb, mint a km óra.
2013. máj. 23. 17:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!